Autor Zpráva
Toocha
Profil *
Cau chci se zeptat jestli se da iframe "rozpohybovat" aby se přizpůsoboval jeho obsahu (kdyz bude hodne textu tak se roztahne na vysku a naopak) nekde jsem tu nasel neco s pomoci javascriptu, ale moc jsem to nepochopil a nefungovalo mi to, pls muzete mi s tím helpnout. THX
vertigo4
Profil
Toocha
to je blbost roztahovat ifeame javascriptem... použití include se jeví jako neodkladné ;)
Toocha
Profil *
a da se to pouzit v html nebo jen v php?
vertigo4
Profil
jen v php
Toocha
Profil *
tot pro me celkem nevyhoda... a neco co by slo udelat v html?
Ghosting
Profil
V html možná div, kterýmu nastyluješ % šířku.
Toocha
Profil *
to je uz na me moc slozity...
vertigo4
Profil
Toocha
je to jednoduší než ten iframe ;)

jen to myslím nic neřeší
Toocha
Profil *
takze v html to nijak nevyresim jo? :(
Toocha
Profil *
hele tady je to co jsem nasel s tim javaskriptem

///umístit do hlavičky///


</script>

<script language="JavaScript">
<!--
function calcHeight()
{
var the_height=document.getElementById('the_iframe').contentWindow.documen  t.body.scrollHeight;//find the height of the internal page
document.getElementById('the_iframe').style.height=the_height;//chang e the height of the iframe
}
//-->
</script>


///umístit někam do body (tam kam chceš ten roztahávací rámec///

<iframe width="631" height="900" id="the_iframe" onLoad="calcHeight();" src="aerovka_cz.htm" scrolling="no" frameborder="0" name="main" marginwidth="5" marginheight="5" style="margin-left: 10; margin-right: 5">
Váą prohlíľeč pravděpodobně nezobrazuje vloľené rámce. stránky se nezobrazí korektně.</iframe>

ta počáteční height 900 je prostě jen kvůli tomu aby po prvním načtení stránky byla nějaká výchozí výška stránky.

ten iframe je dobrý dát třeba do tabulky takže ti to roztahne celou tabulku včetně okrajů, vypadá to poměrně hezky, když se ti natahuje celá tabulka.... a včera jsem to skoušel jde to umístit i do divu u CSS., takže když máš nějakej layout třeba 3 sloupcovej, dáš to do prostředního sloupce a natahuje se to pak jak u tý tabulky.


jinak odkaz je zde
paulos etruska
Profil
Toocha
Nesmyslné řešení nefungující při vypnutém JavaScriptu.
Já bych se php vůbec nebál. Jenom zaměníš <iframe src="test.html"... za
<?php include('test.html');?> 
a to je celé kouzlo. A ještě pravděpodobně bude potřeba změnit název souboru ve kterém máš include z *.html na *.php.
Toocha
Profil *
to kdyz mam celou stranku delanou v HTML a ma koncovku .html a zmenim ji na .php tak to bude fungovat bez problemu jo? se mi nezda...
vertigo4
Profil
jj... nic se nestane...
paulos etruska
Profil
Toocha
Já bych se nebál a vyzkoušel to;)
Toocha
Profil *
ok zkusim hned se ozvu :-)
Toocha
Profil *
mno tak asi to jde :-)...ted mam jeste dotaz kdyz mam menu a tam napriklad odkaz Ubytovani a kdyz na nej kliknu aby se mi to otevrelo v tom include. jak to udelam pls?
vertigo4
Profil
tak to uděláš pomocí parametru v adrese a skriptu na includování
Toocha
Profil *
ehm tak tomu vubec nerozumim :-) jsem lama.... jak to prosímtě udělám?
vertigo4
Profil
http://tutorialy.com/old/tutorial/120/Obsluzny-script-pro-web
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=524
Toocha
Profil *
ok dik

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: