Autor Zpráva
webcreator
Profil
Dobrý den,
Mám tag <input> a během psaní do tohoto prvku se mi zobrazuje do okna naseptavac, který vybírá z MySQL výsledky. Všechno mi funguje, až na automatické dokončování Internet Exploreru. Ten mi dycky můj element s výsledky našeptávače překryje tím svým oknem automatického dokončování.
Nevíte, jak se dá funkce automatického dokončování vypnout?
vertigo4
Profil
přidej do inputu autocomplete="off"
Dejvik
Profil *
ja bych spis pridal funkci automatickeho dokoncovani do formulare:
<form name="nazev" action="nekam.php" method="post" autocomplete="off">
Bubák
Profil
webcreator
Můžeš prozradit, proč se na totéž ptáš přinejmenším potřetí?
Dranel
Profil
Dejvik
Proč do formu? Na této http://www.jakpsatweb.cz/html/formulare.html stránce je to připsáno inputu, tak, jak říkal vertigo4.
Měsíček
Profil
"Proč do formu? Na této http://www.jakpsatweb.cz/html/formulare.html stránce je to připsáno inputu, tak, jak říkal vertigo4."

Řídíš se podle toho co je napsáno v JPW nebo jsi sám obě dvě možnosti otestoval?
Bubák
Profil
Using AutoComplete in HTML Forms
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms533032(VS.85).aspx
Dranel
Profil
Měsíček
Ano, sám jsem to zkoušel. V inputu to normálně funguje. Máš jiný postřeh?

Bubák
Česky a ve zkratce? Nechce se mi to se slovníkem luštit :)
Bubák
Profil
Nechce se mi to se slovníkem luštit
google.cz > Jazykové nástroje > Přeložit stránku
matthew
Profil
google.cz > Jazykové nástroje > Přeložit stránku

Použití automatického v HTML formulářů
Microsoft Internet Explorer 5 a vyšší obsahuje integrovanou funkci automatického, který pomáhá uživatelům rychle zadat informace do pole. Automatického inovace v HTML formulářů bezpečně ukládá informace do INPUT_text a INPUT_password oblastech.

To se mi nejeví jako nejlepší překlad :)
Medvídek
Profil
lepší než drátem do oka ... náhodou to je super věc, zvlášť překlad stránek :)
matthew
Profil
Medvídek
lepší než drátem do oka ... náhodou to je super věc, zvlášť překlad stránek :)

Souhlasím, že to často pomůže, ale ještě by na tom mohl Google trochu zapracovat :)
Mistr
Profil
matthew a Medvídek
Kolegové, k hodnocení kvality překladu od Google toto téma naší diskuze neslouží. Zdržte se proto, prosím, zbytečných komentářů. Jinak je budeme nuceni smazat.

Pokud s úrovní překladu nejste spokojeni, navrhněte na stránkách Googlu vhodnější překlad.
janek007
Profil
Ahoj,
mám něco podobného
na localhostu mám phpmyadmin a v něm uložené ve FF jméno a heslo. Klasika root/root.
Ale mám tam projekt a v něm formulář

<form action="?o=login" method="post">      
    <table border="1" cellpadding="6" cellspacing="0">            
      <tr>
        <th><label for="form_heslo"><?php echo $lng["jmeno"]; ?>:</label></th>
        <td><input type="text" name="form_jmeno" autocomplete="off" id="form_jmeno" value="" size="16" /></td>
        <script type="text/javascript">document.getElementById("form_user").focus();</script>
      </tr>
      <tr>
        <th><label for="form_heslo"><?php echo $lng["heslo"]; ?>:</label></th>
        <td><input type="password" name="form_heslo" autocomplete="off" id="form_heslo" value="" size="16" /></td>        
      </tr>
      <tr>
        <td colspan="2" align="right"><input type="submit" value="<?php echo $lng["tlacitko"]["odeslat"]; ?>"></td>          
      </tr>
    </table>

Proč mi FF do těch okének předvyplňuje neustále uložený login do phpmyadmin, když mám název inputů jiný?

Děkuji
Keeehi
Profil
Tohle ale nesouvisí s automatickým dokončováním ale s ukládáním hesel. To, proč to dělá si tipnu že bude pro to, že jsi na stejné doméně, a prohlížeč vidí přihlašovací formulář, tak se ho snaží vyplnit.
janek007
Profil
A je nějaký atribut jak říci prohlížeči, aby to nedělal? zkusil jsem dát value="" ale ani to nepomohlo. V reálu to pojede taky na localhostu.
Tomášeek
Profil *
janek007:
Zkus tomu inputu dát jiný name. Myslím, že by tam měla být souvislost podle jména formulářového prvku.

Na 4. řádku máš překlep, který s tímto ale nesouvisí - máš špatný for pro první pole.
Bubák
Profil
Možná to záleží na prohlížeči, ale už jsem viděl dotaz, kde byly (pro zapamatování) dvě volby:
- Zapamatovat pro tuto stránku
- Zapamatovat pro tuto doménu
Pokud to FF neumí, možná na to bude rozšíření, prý jsou na všechno ;-)

A je nějaký atribut jak říci prohlížeči, aby to nedělal?
Nevím, zda to bude ve tvém případě vhodné, posuď sám, ale můžeš vymazat web (nebo stránku) ve správci hesel. Pak budeš mít znova volbu pro uložení hesla, možná se 4 možnostmi:
- Zapamatovat pro tuto stránku
- Zapamatovat pro tuto doménu
- Nyní ne
- Nikdy

Tomášeek:
Myslím, že by tam měla být souvislost podle jména formulářového prvku.
To je docela možné.
Chamurappi
Profil
Reaguji na janka007:
Zkoušel jsi nastavit autocomplete="off" na <form>, jak nabádaly některé předchozí odpovědi v tomto vlákně?

Vaše odpověď

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: