Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
TSD Profil * |
#1 · Zasláno: 2. 4. 2008, 10:50:12
Mám hloupý dotaz.
Předělávám po někom web. Kódování je tady <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> V obsahu jsou použité html entity pro normální písmena s diakritikou. Má to nějaký smysl, který mi uniká? Nebo to můžu překopat? Stránky páchal amatér. Není to úplně humus, ale není tady použito css a pár detailů ( <o:p> ) naznačuje, že to dělal ve FP. |
||
Bubák Profil |
#2 · Zasláno: 2. 4. 2008, 11:02:37
V obsahu jsou použité html entity pro normální písmena s diakritikou.
Má to nějaký smysl, který mi uniká? Nebo to můžu překopat? Nemá to smysl, pokud se ti chce, můžeš to překopat. |
||
quinux Profil |
#3 · Zasláno: 2. 4. 2008, 11:38:27
Bubák
Nemá to smysl Např. se sníží datová velikost a kód bude přehlednější (moc lidí asi nezvládne číst entity v kódu ;) TSD Klidně se do toho pusť nic tím nezkazíš. |
||
TSD Profil * |
#4 · Zasláno: 2. 4. 2008, 11:43:04
Díky, pánové. Napadlo mě, že si zkusím v pspadu napsat své první makro :)
|
||
Bubák Profil |
#5 · Zasláno: 2. 4. 2008, 11:57:56
quinux
Já to myslel tak, že v daném případě nemá použití entit smysl. Měl jsem odpovědět na obě otázky zvlášť, aby to bylo jasné. ;-) |
||
Chamurappi Profil |
#6 · Zasláno: 2. 4. 2008, 12:42:05
Reaguji na TSD:
„pár detailů ( <o:p> ) naznačuje, že to dělal ve FP“ Tohle naznačuje spíš Word. „Má to nějaký smysl, který mi uniká?“ Jestli má opravdu všechny znaky s diakritikou zapsané entitami, tak můžeš vyhodit deklaraci kódování :-) Zápis entitami je spolehlivý, pokud mícháš dva dokumenty a nevíš, v jakém kódování jsou. Jinak je to zbytečné. A neškodné. |
||
TSD Profil * |
#7 · Zasláno: 3. 4. 2008, 05:17:59
Chamurappi
Ano, už mě napadlo, že to byl spíš Word. To co píšeš, bych udělat mohl, ale jak psal quinux výše: Jednak se to líp edituje (redakční systém by tam neměl smysl, zásahů do textu bude pár za rok) a docela mě překvapilo, když jsem z 90kB měl něco málo přes 70, ono se to nezdá. Díky všem. |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0