Autor Zpráva
Watchick
Profil *
Dobrý den, právě dělám chat a potřebuji, aby když některý uživatel vloží příspěvek uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tak aby se tabulka nerozšiřovala, ale aby se to uaaa... zalomilo a pokračovalo na další řádce... jde to?
<table><tr><td style="background-color:#6688ee">
Administrator (2008-04-18):
</td></tr><tr><td>Já osobně se mám velice... (text příspěvku)
</td></tr>
</table>

jo a mimo jiné, pokud sem zabrousí někdo ze sekce php + MySQl: je normální, že mi DTB vybazuje š a ž a dává místo nich otazníky?
Předem děkuji za odpověď
Watchick
Profil *
Omlouvám se, oprava kódu:
<table width="300px"><tr><td style="background-color:#6688ee" width="300px">
Administrator (2008-04-18):
</td></tr><tr><td width="300px">
Já osobně se mám velice... (text příspěvku)
</td></tr><tr>
</table>
Trejpa
Profil
Watchick

1. možnost:
Ošetřit to na straně serveru, vložit tam mezeru (tato diskuze vkládá mezeru do slov po 70 znacích).

2. možnost
Skrýt přesahující text pomocí overflow-y: hidden;

3. možnost
Přidat v případě potřeby vodorovný posuvník pomocí overflow-y: auto;

<mimo téma>
V HTML se jednotky uvádějí bez označení jednotky (myšleny jsou vždy pixely) nebo v procentech. Označení jednotky (např. px) patří pouze do CSS:
<td width="90%" height="60"> = <td style="width: 90%; height: 60px;">
</mimo téma>
Matty
Profil
Watchick
je normální, že mi DTB vybazuje š a ž a dává místo nich otazníky?
Je to normální, pokud máš nastavené jiné kódování než české.
peta
Profil
Watchick
mysql - viz Matty spatne kodovani, HTML META / PHP header() / MySQL SET NAMES
Pravdepodobne neco mezi latin-2 a windows-1250

sirka viz Trejpa
Overflow jsou sice fajn, ale rolovatka zrovna 2x hezky nevypadaji, proto je lepsi na serveru pridat mezeru.
Ale to ma nevyhodu napr u odkazu, kde si to musis pohlidat nebo ti odkaz pretece. To je pak tezke...
Idealni by mozna bylo, vubec takove dlouhe texty nedovolit ukladat, pripadne je zkracovat na 70 znaku.
Resp, stanovil bych podminku delka prispevku a delka slova.
Watchick
Profil *
Díky za rady, ví někdo jaka fce v php dela to "vlozeni" mezery po x znacich?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0