Autor Zpráva
Mykotoxin
Profil
Dobrý den,

prosím o radu. Mám v DOCTYPE nadeklarováno XHTML strict a chtěl bych, aby se mi odkaz otevřel v novém okně. Ale pri použití atributu target u tagu a mám nevalidní kod při nadeklarovaném XHTML strict. Proto prosím o radu jak toho dosáhnout s validním kodem.

Děkuji
Dranel
Profil
Mykotoxin
Atribut target nepoužívej. Uživatel si musí sám rozhodnout, do jakého okna chce odkaz otevřít. Tudíž ty o omezuješ a tudíž je zákaz Strictu správný.

EDIT: Jinak nepoužívat Strict ale Transitional :)
Railbot
Profil
Atribut target nepoužívej. Uživatel si musí sám rozhodnout, do jakého okna chce odkaz otevřít.
Pěkný blábol. Napadlo tě, že někdy je takový způsob žádoucí a nutný?

Mykotoxin
A bude chleba levnější, když budeš mít kód validní? Buď použij přechodový doctype nebo se spokoj s nevalidním webem (nikdo se ti smát nebude).
Dranel
Profil
Railbot
Napadlo tě, že někdy je takový způsob žádoucí a nutný?
A kdy je to žádoucí a nutný? Ukaž příklad. Reakce na něj je hezčí. Jakto :)
Str4wberry
Profil
Reakce na Mykotoxina:
Nemůžeš zkusit trochu hledat?
pEeLL
Profil
Mykotoxin
onclick="target='_blank';"
Měsíček
Profil
A proč tedy XHTML Doctyp používáš, když ti očividně neplní to co chceš?
lordfrikk
Profil
Pěkný blábol. Napadlo tě, že někdy je takový způsob žádoucí a nutný?

Co je TOHLE za blábol?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Mykotoxin:
Kdybys používal český validátor, ten by ti rovnou doporučil nejlepší možné řešení.
Proč se vlastně snažíš mít validní kód?
Railbot
Profil
Dranel
Máš například náhled obrázku a v plné velikosti ho otevíráš do nového okna + případy, kdy nechceš, aby uživatel odešel ze stávající stránky, protože by se třeba už nevrátil nebo by to pro něj nebylo pohodlné. Třeba zdena diskusi jsou odkazy také tak.
Dranel
Profil
Railbot
Dobře, už mi to došlo. Tím pádem, Mykotoxine, použij přechodné DTD.
Timy
Profil
Dranel
Další případ jsou třeba odkazy tady na diskusi, kdy je většinou smyslem podívat se na odkaz a pak se o tom, cos tam viděl, rozpovídat ve vláknu.
Icepoint
Profil
nove okno se da otevrit pomoci js a je to validni ;)
jinak, jak jiz zde bylo zmineno, target je ve sttrictu vyrazeny atribut ...
Chamurappi
Profil
Reaguji na Icepoint:
Fuj. Proč tahat skript tam, kde to jde vyřešit bez něj?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: