Autor Zpráva
emitor
Profil
potrebujem nieco take ako je inframe proste hram online hru ... robim im web a chcem aby som mohol dat na web profil naseho kmena ... no ku ktoremu sa dostanem len ked sa prihlasim ... kamarat vravel ze sa to da ale je to zlozitejsie prosim poradte ak viete :)
ak by to niekto vedel dam mu aj pristupove udaje (meno, heslo) a budem velmi vdacny ak mi pomozete ... zase budem mudrejsi =)
ĎAKUJEM
Matty
Profil
emitor
Přes iframe asi těžko. Na tohle by bylo zapotřebí PHP.
emitor
Profil
a mozem to urobit s PHP ked je cela stranka HTML ?...som LAMA :) no neviem to...
bonyM
Profil *
nie, stránka musí mať príponu php (nie html), ak do nej chceš vkladať php skripty ......
a ak som ťa správne pochopil, nechceš urobit prihlasovanie, ale jednoduché overovanie hesla.......
web s formulárom, tam zadáš heslo a ak je správne, dostaneš sa ďalej a tam si už môžeš dať profil svojho kmeňa..... (asi niečo týkajúce sa divokých kmeňov)
cez php to ide cez formulár, ktoremu zadáš premennú (v mojom prípade "pass"), tú prepošle do ďalšieho súboru (subor2.php) , tam sa spustí podmienka, ktorá heslo overí. Ak heslo sedí, pustí ťa ďalej, ak nie, vypíše ti "Zadal si nesprávne heslo"....

subor1.html
<form method="POST" action="subor2.php">
<input type="text" name="pass" size="10">
<input type="submit" value="Odoslať"><br>
</form>

subor2.php
<?php
if ($_POST["pass"] == "heslo_na_tvoju_stranku")
{ echo "nejaky zdrojak, ktory ces dat na stranku"; }
else
{ echo "Zadal si nesprávne heslo"; }
?>
emitor
Profil
nie, stránka musí mať príponu php (nie html), ak do nej chceš vkladať php skripty ......
a ak som ťa správne pochopil, nechceš urobit prihlasovanie, ale jednoduché overovanie hesla.......
web s formulárom, tam zadáš heslo a ak je správne, dostaneš sa ďalej a tam si už môžeš dať profil svojho kmeňa..... (asi niečo týkajúce sa divokých kmeňov)
cez php to ide cez formulár, ktoremu zadáš premennú (v mojom prípade "pass"), tú prepošle do ďalšieho súboru (subor2.php) , tam sa spustí podmienka, ktorá heslo overí. Ak heslo sedí, pustí ťa ďalej, ak nie, vypíše ti "Zadal si nesprávne heslo"....

no Ďakujem myslim ze ked sa do toho tak vyznas tak by to aj malo ist... ale ja lama 7rocna ani netusi co si tu napisal takze povedzme ze mam meno emitor a heslo 00000
tak co mam robit ? s php som nikdy nic nerobil tak prosim ta ak mas cas vysvetli mi to tak ako 7 rocnemu :) (ci mam urobit daky txt subor alebo co php som nikdy ani neovonal...takze neviem co by som robil s tym co si mi tu dal)
ĎAKUJEM
ps. mal si pravdu tyka sa to divokych kmenu =)
bonyM
Profil *
7 rokov???? a chceš programovať web? PHP sa mi zdá na teba trochu náročné, skončil si 1. triedu, naučil si sa písať písmenká, ideš do druhej, začínaš sa učiť násobilku a chceš programovať web, ak niesi zázračné dieťa, tak s tým počkaj zopár rokov......ja sa učím programovať už 2 roky a zďaleka neviem všetko, keď som v 14 začínal s HTML, robilo mi to problémy....

ale pokúsim sa ti vysvetliť, ako to pracuje:

internetové stránky sa delia na statické a dynamické.....

statické internetové stránky, na tých nemôžeš nič meniť (zo stranky prezerajúceho), programujú sa v jazykoch HTML, CSS a JavaScript (dajú sa naprogramovat aj vo Flashi, ale to je uz ine cafe). Ak prídeš na nejakú internetovú stránku, pracuje to na takom princípe, že tvoj počítač odošle príkaz, a server na ktorom je uložená tá internetová stránka zobere hlavný súbor, obrázky, textové súbory, CSS a JS subory a vetko toho týkajúce sa a pošle ho do tvojho počítača. V tovojom počítači tieto údaje spracuje tvoj internetový prehliadač (internet explorer, mozilla firefox, opera, netscape, a iné) a vypluje ti na obrazovku stránku.....

dynamické stránky pracujú trochu inak. Tie sa tiež programujú v jazykoch HTML, CSS a JS, ale používa sa tam aj jazyk PHP (ktorého súčasťou je aj SQL) a databáza MySQL (býva zvykom, nieje to ale nutnosť). Tieto stránky pracujú na takom princípe, že tvoj počítač tak isto odošle príkaz so stránkou, lenže server najprv stránku spracuje, prepočíta premenné, vypíše cykly a pod. a z PHP súboru vygeneruje HTML súbor, ktorý ti pošle do počítača a opäť ho tvoj internetový prehliadač otvorí a vypluje peknú stránku na monitor. PHP sa preto od jazykov HTML, CSS a JS líši tým, že pracuje na strane servera, čiže nemá žiadny kontakt z internetovým prehliadačom (internetová bezpečnosť)... ak chceš vytvoriť profesionálnu stránku, k tomu treba aj databázu MySQL a znalosti jazyka SQL - čo je tak povediac súčasťou jazyka PHP (ako som spomínal) - slúži na spoluprácu s databázou (vkladanie údajov do nej, vyberanie, hladanie a pod.). Všetky stránky, kde je registrácia, kde sa dajú vkladať príspevky do fóra, internetové online hry, ako divoké kmeny, *******, a ja neviem ešte aké - to sú všetko dynamické stránky pracujúce s jazykom PHP a databázou. A ešte som zabudol, všetky súbory obsahujúce PHP skript musia mať príponu nie HTML ale PHP.

Ty na svoju stránku databázu nepotrebuješ, ak nechceš aby sa tam ľudia registrovali, aby vkladali príspevky do stránky a pod., ak cheš len stránku tak povediac zaheslovať, stačí ti použiť jednoduchý formulár s heslom (meno preto netreba).....taký som uviedol hore

len pre tvoje potešenie: ak tvoje heslo bude 00000 , skript budepresne taký istý, len stačí prepísať slovné spojenie - "heslo_na_tvoju_stranku" na "00000" (5. riadok od spodu)...

na to, aby si mohol programovať php, mal by si mať aspoň zákldané znalosti jazyka HTML a vytvárania webových aplikácii v ňom a wkladanie stánky na webhosting....(ja osobne by som doporučoval ešte vedieť základy CSS:) ale to už záleží na tebe...).... programovanie je však na veľkú trpezlivosť .....ak chceš približne vedieť, čo to obnáša, klikni hore na View a source - alebo po slovensky zobraziť - zdrojový kód - také niečo treba napísať + design a ďalšie súbory.....
emitor
Profil
len pre tvoje potešenie: ak tvoje heslo bude 00000 , skript budepresne taký istý, len stačí prepísať slovné spojenie - "heslo_na_tvoju_stranku" na "00000" (5. riadok od spodu)...
no takze toto :

<?php
if ($_POST["pass"] == "heslo_na_tvoju_stranku")
{ echo "nejaky zdrojak, ktory ces dat na stranku"; }
else
{ echo "Zadal si nesprávne heslo"; }
?>

vlozim do txt suboru ? a prepisem heslo ake mam a potom co mam dat tomu suboru priponu php ? alebo ... ? no neviem

<?php
if ($_POST["pass"] == "heslo_na_tvoju_stranku")
{ echo "nejaky zdrojak, ktory ces dat na stranku"; }
else
{ echo "00000"; }
?>

a teraz co s tym ?

ale ja tam nechcem ziadne prihlasovanie len aby mi prenieslo cast stranky (prosil kmena) na moj web a aby som to nemusel aktualizovat rucne...preniest data ku ktorym sa dostanem len vtedy ked som prihlaseny pod urcitym menom a heslom :)

ps. mam 7 rokov ale uz som skoncil 2 triedu...ak si chces/te pozriet moj "web" gondor.tym.cz ale chapte ze mam 7 a neni to nic "profi"
bonyM
Profil *
jaaaaaaj, ty to chceš hentak:-)) už ma osvieeetila neónka, ty si chceš na svoj web dať profil svojho kmeňa, ale ak sa niečo zmení v jeho profile, chceš, aby ti to na web o5 aktualizovalo........uuuu, tak to je iná vec..... sorry, taká možnosť nieje, musíš to prepisovať ručne, ak sa niečo zmení v popise.....
Matty
Profil
bonyM
sorry, taká možnosť nieje, musíš to prepisovať ručne, ak sa niečo zmení v popise
Kdepak.
emitor
Stačilo by nějak použít file_get_contents() společně s odesíláním dat v post.
emitor
Profil
jaaaaaaj, ty to chceš hentak:-)) už ma osvieeetila neónka, ty si chceš na svoj web dať profil svojho kmeňa, ale ak sa niečo zmení v jeho profile, chceš, aby ti to na web o5 aktualizovalo........uuuu, tak to je iná vec..... sorry, taká možnosť nieje, musíš to prepisovať ručne, ak sa niečo zmení v popise.....
aha no aj tak dakujem za trpezlivost ... a aj tak som sa nieco nove dozvedel :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: