Autor Zpráva
mhanny
Profil *
mám takto postavený kousek stránky a nevím si rady se zalomením uvnitř prvního divu

<div style="height:200px; width:170px; overflow-x:auto; overflow-y: auto; overflow: -moz-scrollbars-auto">
<div style="width:50px; clear:left; float:left">Abeceda</div>
<div style="width:10px; float:left">A</div>
<div style="width:10px; float:left">B</div>
<div style="width:10px; float:left">C</div>
<div style="width:10px; float:left">D</div>
<div style="width:10px; float:left">E</div>
<div style="width:10px; float:left">F</div>
<div style="width:10px; float:left">G</div>
<div style="width:10px; float:left">H</div>
<div style="width:10px; float:left">I</div>
<div style="width:10px; float:left">J</div>
</div>

Snad jsem to teď napsal dobře ... a problém je v tom, že se řádek zalomý a to já nechci, já bych radši aby se v tom hlavním divu zobrazil posuvník. Možná přes den, že na to příjdu, ale teď v noci no vůbec :) tak předem děkuju za každý nápad
panther
Profil
mhanny
a proč máš každé písmeno v divu, proboha?
Miloš
Profil
Proti zalamování můžeš nasadit white-space.

Ovšem tohle je naprosto šílené; proč máš každé písmenko v jednom divu? Věřím, že když napíšeš účel, dozajista vymyslíme alespoň dvě rozumnější řešení.
mhanny
Profil *
Miloš
mně to nejde prostě :) napíšu znovu tan příklad s přidaným white-space

<div style="height:200px; width:170px; white-space:pre; overflow-x:auto; overflow-y: auto; overflow: -moz-scrollbars-auto">
<div style="width:50px; clear:left; float:left">Abeceda</div>
<div style="width:10px; float:left">A</div>
<div style="width:10px; float:left">B</div>
<div style="width:10px; float:left">C</div>
<div style="width:10px; float:left">D</div>
<div style="width:10px; float:left">E</div>
<div style="width:10px; float:left">F</div>
<div style="width:10px; float:left">G</div>
<div style="width:10px; float:left">H</div>
<div style="width:10px; float:left">I</div>
<div style="width:10px; float:left">J</div>
</div>

Je to tak dobře? přesto se mi řádky stejně zalomí :(

Jo jinak i ten účel napíšu a za lepší řešení budu rád :)
To "abeceda" a pak postupně písmenka abecedy jsem zde použil jen jako příklad. V praxi pak místo toho "abeceda" mám nějaký název vzatý z databáze a vedle něj pak zase z databáze několik jednočíslicových prvků. A důvod proč to mám takhle šílený je jen vzhledový, výsledný dojem je jako tabulka :) jinak nevím jak se tohle řeší ... <table> jsem použít nechtěl i když s tím bych tento problém neměl :)
mhanny
Profil *
Tak jsem to vyřešil trochu jinak než jsem chtěl, ale funguje to.

Celý to co je uvnitř prvního divu obalím ještě dalším divem u kterýho však nastavím pevnou šířku a tu v php vypočítám podle počtu prvků. Takže se nemůže nic zalomit, protože se to do toho novýho divu vejít bude a ten navíc zapříčiní to, že se v prvním divu zobrazí scrollbars. :)

Přesto bych ale byl rád za to rozumnější řešení, tohle je fakt divný :)
Miloš
Profil
mhanny
výsledný dojem je jako tabulka :) jinak nevím jak se tohle řeší ... <table> jsem použít nechtěl

Jestli jde o tabulková data, pak přece použij tabulku.
Chyba je tabulkuy zneužívat k jinému účelu (layout), ale stejná chyba je pro tabulková data tabulky nepoužít.
mhanny
Profil *
Miloš
To máš asi pravdu tak díky ;-)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: