Autor Zpráva
kchrz
Profil
Potřeboval bych poradit s úpravou formuláře tak, aby fungoval.

<form action="<?php echo $dotaz; ?>" method="post">
<table>
<tr>
<td>Slovo na překlad:</td>
<td><input type="text" name="prelozit" size="30" maxlength="30"></td> </tr>
<?php $dotaz = "http://www.maxdorf.cz/maxdorf/vls/index.php?what=$prelozit&action=sea rch&ctest=1"; ?>
<tr>
<td colspan="2" align="center"><input type="submit" value="Přeložit slovo"></td>
</tr>
</table>
</form>

velice díky.
Nox
Profil
Vypisuješ proměnnou ještě než jí přiřadíš hodnotu, to není moc logické (a také proto to nejede)
kchrz
Profil
což o to, tohle já vím. Jen nevím, jak se k přesměrování na danou url s definovanou roměnou, jenž je její součástí, dostat jinak. Tento ůskript" byl spíše popis problému.
kchrz
Profil
Což o to. Tohle já vím. Je mi jasné, že to nemůže fungovat. Použil jsem to spíše pro vyyjádření svého problému. Nevím jak jinak se dobrat přesměrování na cizí url s definovanou
proměnnou v adrese
Nox
Profil
Nevím jak to myslíš, mohl bys to prosím nějak konkrétněji vysvětlit?
kchrz
Profil
Určitě. Potřebuju formulář, do nějž zadám slovo, jenž se má vyhledat ve slovníku. Tedy <form> kde <input> bude textové pole, dejme tomu XXXXX a po odeslání fromuláře se stráka přesměruje na dresu, jejíž součástí bude požadované slovo, konkrétně na http://www.maxdorf.cz/maxdorf/vls/index.php?what= <b>XXXXX</b>&action=search&ctest=1
Díky moc za trpělivost
kchrz
Profil
Určitě. Potřebuju formulář, do nějž zadám slovo, jenž se má vyhledat ve slovníku. Tedy <form> kde <input> bude textové pole, dejme tomu XXXXX a po odeslání fromuláře se stráka přesměruje na dresu, jejíž součástí bude požadované slovo, konkrétně na http://www.maxdorf.cz/maxdorf/vls/index.php?what=
Díky moc za trpělivost
kchrz
Profil
Určitě. Potřebuju formulář, do nějž zadám slovo, jenž se má vyhledat ve slovníku. Tedy <form> kde <input> bude textové pole, dejme tomu XXXXX a po odeslání fromuláře se stráka přesměruje na dresu, jejíž součástí bude požadované slovo, konkrétně na http://www.maxdorf.cz/maxdorf/vls/index.php?what=XXXXXX&action=search& ctest=1

Díky moc za tprělivost.

P.S. omlouvám se, že se to poslalo tolikrát, nějak mi to tu zlobí.
Icepoint
Profil
a co třeba
/*formular.php*/
<form action="refresh.php" method="post">
Slovo překlad: <input type="text" name="slovo" />
<input type="submit" value="Přeložit" />
</form>

/*refresh.php*/
if(!empty($_POST['slovo'])){
 header('location:http://www.maxdorf.cz/maxdorf/vls/index.php?what='.$_ POST['slovo'].'&amp;action=search&amp;ctest=1);
}else{
 /*tady si osetris, co to ma udelat, kdyz nekdo nevyplni pole slovo...*/
}
kchrz
Profil
Skvělé, funguje to. díky moc za rady.

měl bych ještě jeden dotaz, týká se stejného skriptu. Při použití diakritiky to hází "rozsypanej čaj".
Stránky maxdorfu, na něž se to přesměruje jsou kodované ve windows-1250, ale moje stránky v utf-8.
Jak předat formu informaci, aby převedl znaky správně.
díky.
kchrz
Profil
už jsem si na to přišel :)
kchrz
Profil
Už jsem si na to přišel :)
kchrz
Profil
Už jsem si na to přišel sám.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: