| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| dozy@seznam.cz Profil * |
#1 · Zasláno: 10. 8. 2008, 14:29:00
Ahoj,
mám stránku udělanou pomocí několika tabulek. V jedné buňce, kde mám umístěn text mi u tabulek nejde zarovnávání doprostřed pomocí align=center a musím používat <center>. Nevíte, jak je to možné? |
||
| panther Profil |
#2 · Zasláno: 10. 8. 2008, 14:37:48
dozy@seznam.cz
nemáš náhodou jako obsah buňky tabulky nějaký blokový prvek? |
||
| Bubák Profil |
#3 · Zasláno: 10. 8. 2008, 16:20:42
„Nevíte, jak je to možné?“
Nevíme. Jdi tam, nevím kam, přines to, nevím co. |
||
#4 · Zasláno: 11. 8. 2008, 11:05:17
Vypadá to takhle:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <title>Cesta poznání - Společnost duchovně hledajících</title> </head> <body> <table width="1000" align="center" cellspacing="0"> <tr> <td class="zahlavi"> </td> </tr> <tr> <td class="stredni-cast"> <table class="textove-pole" align="center"> <tr> <td class="tp-text" valign="top"> <h1>Protokol</h1> <table width="600" border="0" align="center"> <tr class="seznam-top"> <td width="100">Původce</td> <td width="100">Datum</td> </tr> </table> </td> <td class="tp-odkazy" valign="top"> </td> </tr> </table> </td> </tr> <tr> <td class="zapati"> <center>©</center> </td> </tr> </table> </body> </html> |
||
#5 · Zasláno: 11. 8. 2008, 11:09:17
:-D Když jsem to takhle udělal, tak se to zarovnává, asi to budu muset prozkoušet kousek po kousku... No co se dá dělat :-D
|
||
#6 · Zasláno: 11. 8. 2008, 12:39:12
Bude to složitější a bude se to týkat PHP.
Tento výše zmíněný kód je rozdělen na dvě části. Horní část tzn. vše do <td class="tp-text" valign="top"> včetně je v souboru horni.php. Vše od konce tohoto tagu včetně je v souboru dolni.php. K tomu, abych tyto dvě stránky sestavil využívám PHP soubor:
<?
include('../horni.php');
?>
<h1>Protokol</h1>
<table width="600" border="0" align="center">
<tr class="seznam-top">
<td width="100">Původce</td>
<td width="100">Datum</td>
</tr>
</table>
<?
include('../dolni.php');
?>
Když výsledný výstup HTML zobrazím v prohlížečích, tabulky se nezarovnávají, ale když kód překopíruji a uložím jako .html, tabulky se zarovnávají. Nevíte někdo, jak by se to dalo ošetřit? |
||
| webgun Profil * |
#7 · Zasláno: 11. 8. 2008, 16:17:56
Kdybys k tomu uvedl i deklaraci použitých css , mohli bychom možná najít rychleji řešení ...?
|
||
| dozy Profil * |
#8 · Zasláno: 11. 8. 2008, 16:34:43
v css kódu to asi nebude, tam nikde nemám zadáno nic o umístění.
Psal jsem - když to uložím do html i s css, tak se to zobrazí dobře... :-( Ale na webu ne a ne. |
||
|
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
| kajman Profil * |
#9 · Zasláno: 14. 8. 2008, 18:27:18
Jenom by mě zajímalo , co to dělá , když do zmiňované buňky napíšeš jiný znak ...
|
||
|
Časová prodleva: 17 let
|
|||
0