Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
222 Profil * |
#1 · Zasláno: 8. 7. 2005, 10:56:18
Může mi nekdo poradit, proč
to funguje pouze v IE, v Mozille ani Opeře první sloupec není tučný a další nejsou vycentrované..? |
||
222 Profil * |
#2 · Zasláno: 8. 7. 2005, 10:57:54
samozřejmě v CSS mám:
.bold { font-weight: bold; } .center { text-align: center; } |
||
Charlie Profil |
#3 · Zasláno: 8. 7. 2005, 12:16:29
Zkus místo tagu <col> použít <colgroup>.
|
||
Plaváček Profil |
#4 · Zasláno: 8. 7. 2005, 12:21:54
Pro formátování sloupců tabulky pomocí COL jsou povoleny pouze tyto vlastnosti:
border - a to jenom za předpokladu, že tabulka má nastaven border-collapse:collapse background - pozadí se dá nastavit všem buňkám ve sloupci, ale pouze za předpokladu, že všechny řádky i buňky mají nastaveno background:transparent (to bývá výchozí hodnota) width - definuje minimální šířku buněk ve sloupci visibility - povolena je pouze hodnota collapse (používá se ke skrývání sloupce v tabulce) To je tak vše. Z uvedeného je patrné, že tvá snaha o centrování a tučné písmo je zbytečná. |
||
los_adios Profil |
#5 · Zasláno: 8. 7. 2005, 12:22:02
To už jsem taky zkoušel, nic..:-(
|
||
los_adios Profil |
#6 · Zasláno: 8. 7. 2005, 12:22:55
Plaváček: Díky, to jsem si nezjistil, myslel jsem, že to půjde.:-( Takže zpět k pracnému formátování každé buňky zvlášť...
|
||
Fred Profil |
#7 · Zasláno: 8. 7. 2005, 12:32:08
los_adios Tohle už tu někde bylo a jde udělat spíš javascriptem než pomocí css. V tomhle je chování IE bohužel chybné, někde na w3.org je obrázek tabulky na kterém je tohle pěkně vidět. Představ si tabulku ve vrstvách, každá má nějakou barvu pozadí a col je bohužel vrstva co leží pod vrstvou tr a ta leží ještě pod vrstvou td :( Zkusím najít ten odkaz.
|
||
Fred Profil |
#8 · Zasláno: 8. 7. 2005, 12:35:37
|
||
los_adios Profil |
#9 · Zasláno: 8. 7. 2005, 13:21:12
Díky, takhle to vidím, i když, pokud není definované pozadí vrstvy (plná barva), jsou průhledné. Tam bude problém s tím, jak psal Plaváček, nejde to tam prostě nadefinovat..:-(
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0