Autor Zpráva
222
Profil *
Může mi nekdo poradit, proč


<table>
<col class="bold"><col span="4" class="center">
<tr>
<td></td>
atd.


to funguje pouze v IE, v Mozille ani Opeře první sloupec není tučný a další nejsou vycentrované..?
222
Profil *
samozřejmě v CSS mám:

.bold {
font-weight: bold;
}
.center {
text-align: center;
}
Charlie
Profil
Zkus místo tagu <col> použít <colgroup>.
Plaváček
Profil
Pro formátování sloupců tabulky pomocí COL jsou povoleny pouze tyto vlastnosti:

border - a to jenom za předpokladu, že tabulka má nastaven border-collapse:collapse

background - pozadí se dá nastavit všem buňkám ve sloupci, ale pouze za předpokladu, že všechny řádky i buňky mají nastaveno background:transparent (to bývá výchozí hodnota)

width - definuje minimální šířku buněk ve sloupci

visibility - povolena je pouze hodnota collapse (používá se ke skrývání sloupce v tabulce)

To je tak vše. Z uvedeného je patrné, že tvá snaha o centrování a tučné písmo je zbytečná.
los_adios
Profil
To už jsem taky zkoušel, nic..:-(
los_adios
Profil
Plaváček: Díky, to jsem si nezjistil, myslel jsem, že to půjde.:-( Takže zpět k pracnému formátování každé buňky zvlášť...
Fred
Profil
los_adios Tohle už tu někde bylo a jde udělat spíš javascriptem než pomocí css. V tomhle je chování IE bohužel chybné, někde na w3.org je obrázek tabulky na kterém je tohle pěkně vidět. Představ si tabulku ve vrstvách, každá má nějakou barvu pozadí a col je bohužel vrstva co leží pod vrstvou tr a ta leží ještě pod vrstvou td :( Zkusím najít ten odkaz.
Fred
Profil
http://www.w3.org/TR/REC-CSS2/tables.html#table-layers
los_adios
Profil
Díky, takhle to vidím, i když, pokud není definované pozadí vrstvy (plná barva), jsou průhledné. Tam bude problém s tím, jak psal Plaváček, nejde to tam prostě nadefinovat..:-(
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.