Autor Zpráva
Nikush
Profil *
Měla bych dotaz...jak se dá udělat formulář na odesílání fotek? Aby uživatelé mohli přidávat fotky. (např.: jako na spolužácích)
panther
Profil
Nikush
sice nevím, jak je to na spolužácích, ale nemyslíš náhodou <input type="file">?
Nikush
Profil *
Na spolužácích sem ten kod nikde nenašla...ale zkusím to ten <input type="file">?[/i]“
SwimX
Profil
Nikush
Na spolužácích sem ten kod nikde nenašla...
Ono PHP kód, který se provádí na serveru a vrácí většinou HTML, se těžko opisuje :)

Koukni sem: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=75705
Nikush
Profil *
tak jsem si to všechno četla a nějak to pořád nechápu.... zkusila jsem tam dát tento kod:


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">;
  <title> </title>
<style>
a:link    {color: yellow}
a:visited    {color: #E1D9AA}
a:active    {color: none}
</style>
  </head>
  <body text="black" bgproperties="fixed" background="images/kostky.jpg">
  <table width="100%" border="0" align=center>
  <tr>
  <td width="10%"></td>
  <td width="70%">
  <center><img src="images/nase_trida2.jpg" border="6"></center>
  </td>
  <td width="20%"></td>
  </tr>
  <tr>
  <td width="10%"></td>
  <td width="70%" background=" images/Menu/pozadi.jpg">
  <? include "menu.php" ?>  
  </td>
  <td width="20% "border="0" align=center></td></tr>
  <tr>
  <td width="10%"></td>
  <td width="70%"  bgcolor="#BAA841"><font face="Comic Sans MS" color="#009900" size="3"></font>
Pro zvětšení klikni<br>
  <a href="images/galerie/beach.jpg" target="_blank"><img src="images/galerie/small_beach.jpg"></a>
   <a href="images/galerie/beach2.jpg" target="_blank"><img src="images/galerie/small_beach2.jpg"></a>
  <a href="images/galerie/mumie.jpg" target="_blank"><img src="images/galerie/small_mumie.jpg"></a>
  <a href="images/galerie/ceny.jpg" target="_blank"><img src="images/galerie/small_ceny.jpg"></a>
  </td><br>

<html>
<body>
<form action="login.php" method="POST" enctype="multipart/form-data">
a : <input name=Jmeno size=20><b>
b: <input type=file name=Foto accept="image/*", text/plain"><br>
<input type=submit value="ok">
</form>
</body>
</html>
<?
echo "<form action="./rs.php?site=rs_replay_add&upload=ok&nick=$nick" method="post" enctype="multipart/form-data">";
echo "<input type="file" name="soubor">";
echo "<input type="submit" name="ok" value="Upload">";

$nazev= mysql_query($db_spojeni, "SELECT * FROM replay ORDER BY id DESC"); //SQL příkaz
$cislo = mysql_fetch_array($nazev);
++$cislo['id'];
$cesta = "".$cislo['id'].".w3g";



$soubor = ($_FILES["soubor"]["tmp_name"]);
$ok = ($_POST["ok"]);

if ($ok == "Upload" && $cesta!="")
{
    if (move_uploaded_file($soubor, "./replay/$cesta"))
     {  chmod ("./replay/$cesta", 0646);
        echo "<br />";
        echo "Replay <u>$cesta</u> byl úspěšně <br /> nahrán na server<BR>";}
    else
     {   echo "<b>Replay se nepodařilo nahrát na server.</b><BR>";}
}
echo "</form>";
?>



login.php :

<html>
<body>
<?php

$jmeno = $_POST["jmeno"];

if(filesize($_FILES["Foto"]["tmp_name"])<5000000) {
  move_uploaded_file ($_FILES["foto"]["tmp_name"], "data/chat/$jmeno.jpg"); 

} elseif ( $_FILES["foto"]["type"] =="text/plain") {
	move_uploaded_file($_FILES["foto"]["tmp_name"], "data/chat/$jmeno.txt");
	
} elseif ( $_FILES["foto"]["type"] =="image/gif") {
	move_uploaded_file ($_FILES["foto"]["tmp_name"], "data/chat/$jmeno.gif");
	
} elseif ($_FILES["foto"]["type"] =="image/jpeg") {
	move_uploaded_file ($_FILES["foto"]["tmp_name"], "data/chat/$jmeno.jpg");

} elseif ($_FILES["foto"]["type"] =="image/jpeg") {
	move_uploaded_file ($_FILES["foto"]["tmp_name"], "data/chat/$jmeno.jpg");
} elseif(filesize($_FILES["Foto"]["tmp_name"])<5000000) {
  move_uploaded_file ($_FILES["foto"]["tmp_name"], "data/chat/$jmeno.jpg"); 
}
else {
  echo 'Soubor je příliš velký nebo má špatný formát.';
}
	
	

?>
  </body>
</html>





a hlásí mi to že na 48 řádku chybu,
a na 48 řádku mám tohle <input type=submit value="ok">
SwimX
Profil
Nikush
řádek 48 (aspon u mě) je
echo "<form action="./rs.php?site=rs_replay_add&upload=ok&nick=$nick" method="post" enctype="multipart/form-data">";


a tam je chyba a to základní - uvozovky: tiso to hezky vystihl zde: http://tiso.wz.cz/articles/uvodzovky.php

edit: zapomněl jsem na opravené řešení:
buď:
echo "<form action=\"./rs.php?site=rs_replay_add&upload=ok&nick=$nick\" method=\"post\" enctype=\"multipart/form-data\">";



nebo
echo "<form action='./rs.php?site=rs_replay_add&upload=ok&nick=$nick' method='post' enctype='multipart/form-data'>";


nebo
echo '<form action="./rs.php?site=rs_replay_add&upload=ok&nick=$nick" method="post" enctype="multipart/form-data">';
Nikush
Profil *
ted je to pro změnu 49 řádek, ale myslím že to bude zase v uvozovkách :-(
SwimX
Profil
Nikush
jo a 50 taky :))
Nikush
Profil *
a nevíš náhodou v čem přesně by ta chyba mohla být a jak je to správně?
SwimX
Profil
Nikush
a tam je chyba a to základní - uvozovky: tiso to hezky vystihl zde: http://tiso.wz.cz/articles/uvodzovky.php
Nikush
Profil *
já jsem si myslela že to bude v tom, ale ten jsem zkopčila a spoléhala jsem na to že je správně....
Jak mám poznat, kde mají být jaké uvozovky, když i ty si mi psal dva různé způsoby jak by to mohlo být

1 echo "<form action='./rs.php?site=rs_replay_add&upload=ok&nick=$nick' method='post' enctype='multipart/form-data'>";
nebo
1 echo '<form action="./rs.php?site=rs_replay_add&upload=ok&nick=$nick" method="post" enctype="multipart/form-data">';
panther
Profil
Nikush
Jak mám poznat, kde mají být jaké uvozovky, když i ty si mi psal dva různé způsoby jak by to mohlo být
myslím, že chceš dělat něco, na co nemáš znalosti.

SwimX uvedl dva, resp. 3 možné zápisy a všechny dělají totéž a všechny jsou správně - jak funkčně, tak syntakticky.

Pokuud se o uvozovkách chceš dovědět více, přečti si ten již dvakrát odkazovaný Tisův článek.
Nikush
Profil *
panther
myslím, že chceš dělat něco, na co nemáš znalosti.
jen chci dělat to, co chci aby bylo na mém webu
panther
Profil
Nikush
jen chci dělat to, co chci aby bylo na mém webu
tak by sis ale měla o celé problematice, případně potřebných jazycích (PHP) něco přečíst a načerpat nějaké znalosti.
Nikush
Profil *
Nikush
Pokuud se o uvozovkách chceš dovědět více, přečti si ten již dvakrát odkazovaný Tisův článek.
tohle jsem si už několikrát přečetla...
ale ten kod co jsem zkopčila je odtud
Nikush
Profil *
to mělo být pantherovi
Nikush
Profil *
a mimochodem nejsem žádný expert na html, php ani css
Nikush
Profil *
<head>
<meta content="text/html; charset=UTF-8" http-equiv="content-type">
<title>Test</title>
</head>
<?
error_reporting(E_ALL);
if ($_REQUEST["odeslano"]==1):
unlink ("./31/hloupost.jpg");
if ($_FILES['hloupost']['size']>512) die ("Soubor je příliš velký ;-(");
if (!is_file($_FILES['hloupost']['tmp_name'])) die ("Žádný soubor jste neuploadovali !!!");
if (move_uploaded_file($_FILES['hloupost']['tmp_name'], "./31/hloupost.txt"))
{
echo "Soubor <B>".$_FILES['hloupost']['name']."</B> z Vašeho PC";
echo " typu <B>".$_FILES['hloupost']['type']."</B>";
echo " o velikosti <B>".$_FILES['hloupost']['size']."</B> kilobajtů";
echo " byl na serveru uložen pod dočasným názevem <B>".$_FILES['hloupost']['tmp_name']."</B>";
echo " a následně zpracován. Obsah souboru je:<P><pre>";
readfile ("./31/hloupost.txt");
echo "</pre>";
};
else:
?>
Nahrání souboru na server
<form method="POST" ENCTYPE="multipart/form-data" action="<?echo $_SERVER["PHP_SELF"]?>">
<table border="1" >
<tr>
<td>Soubor</td>
<td>
<input type="HIDDEN" name="MAX_FILE_SIZE" VALUE=300>
<input type="file" name="hloupost" ACCEPT="text/*">
</td>
<td>(max. 521 Kb)</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="3">
<input type="hidden" name="odeslano" value="1">
<p align="center"><input type="submit" value="Odeslat"></td>
</tr>
</table>
</form>
<?
endif;
?>

a jaká chyba je na tomhle kodu?
remca
Profil *
omg tady se zase někdo sere do něčeho čemu nerozumi


<head>
<meta content="text/html; charset=UTF-8" http-equiv="content-type">
<title>Test</title>
</head>
<?
error_reporting(E_ALL);
if ($_REQUEST["odeslano"]==1):
unlink ("./31/hloupost.jpg");
if ($_FILES['hloupost']['size']>512) die ("Soubor je příliš velký ;-(");
if (!is_file($_FILES['hloupost']['tmp_name'])) die ("Žádný soubor jste neuploadovali !!!");
if (move_uploaded_file($_FILES['hloupost']['tmp_name'], "./31/hloupost.txt"))
{
echo "Soubor <B>".$_FILES['hloupost']['name']."</B> z Vašeho PC";
echo " typu <B>".$_FILES['hloupost']['type']."</B>";
echo " o velikosti <B>".$_FILES['hloupost']['size']."</B> kilobajtů";
echo " byl na serveru uložen pod dočasným názevem <B>".$_FILES['hloupost']['tmp_name']."</B>";
echo " a následně zpracován. Obsah souboru je:<P><pre>";
readfile ("./31/hloupost.txt");
echo "</pre>";
};
else:
?>

celý tohle je špatně

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: