Autor Zpráva
thomis
Profil *
Ahoj vsem,
zkousim udelat stranku o penzionu pomoci redakcniho systemu Wordpress (nejnovejsi verze CZ) ale mam problem s pozadim.. v Opere a Mozile to jde OK ale v IE j tam problem... kdyz kliknu na neco z menu tak se v IE nezobrazi pozadi stranky... vubec netusim cim to muze byt =o/ poradi nekdo prosim?? webova stranka je prozatim:
http://jezarko.studior.cz
thomis
Profil *
takto mi to blbne kdyz kliknu na neco z menu:
http://i40.tinypic.com/xkxetx.jpg
thomis
Profil *
nikdo nema zadnou radu? :(
SwimX
Profil
thomis
mě se to pozadí načte, ale problikne to..
thomis
Profil *
problikne? tak to neni tak hrozne, to snad nevadi... a jakou verzi IE pouzivas?? je mi to zahadou, pac ve stylu mam pozadi jako barvu a na ni az ten obrazek se siknou carou... uplne to ignoruje.. nechapu proc.. aspon u me :( a u pritelkyne.. nekde musi byt problem
SwimX
Profil
IE7 win Vista SP1
thomis
Profil *
hmm zajimave, mam to same..
takze kdyz das uvodni stranu (jezarko.studior.cz) tak to je OK?? to u me zatim take, ale kdyz v menu kliknu napr na fotogalerie, tak uz je to rozjebane... ale kdyz dam F5 tak se mi to hezky zase srovna, coz nechapu.. =o/ u tebe to je teda v poradku at klikas na co klikas jestli dobre chapu ano?
SwimX
Profil
thomis
přesně tak, v IE když klepnu na něco z menu tak se to nejdřív ukáže prapodivně bez pozadí a pak se najednou načte. Hezky to ale moc nevypadá.
Chtěl jsem se kouknout na ten obrázek:
body { background-image:url('images/pozadi.gif'); }
ale http://jezarko.studior.cz/]images/pozadi.gif prý Not Found
thomis
Profil *
nnn je to stavene na wordpresu.. takze obrazek zde:
http://jezarko.studior.cz/wp-content/themes/jezarko_theme/images/pozadi.gif
thomis
Profil *
mozna to je tim ze je moc maly... zkusim tam dat jiny obrazek (vetsi) co to udela
thomis
Profil *
nn tak ani to nepomohlo.. dal jsem tam pozadi cca 100*50px a stale stejny vysledek
zvěřiňák
Profil *
Zkontroluj si to nějakým validátorem. Těch chyb je tam trochu hodně. A teprve potom řeš problém CSS. Český Chamurappiho validátor máš tady.
zvěřiňák
Profil *
thomis
V CSS máš taky překlepy. Jedině obrázek na pozadí u "body" je v apostrofech, ty ostatní né.
body { background-image:url('images/pozadi.gif'); }

background-image:url(images/horejsek.gif);
background-image:url(images/levy_obrazek.gif);

atd.
thomis
Profil *
ah... dekuju za upozorneni, to jsem nevedel.. vyzkousim a uvidim, jdu opravovat chyby :)
SwimX
Profil
zvěřiňák
uvozovky v cestě k obrázku netřeba
při validaci vidím 5 imho nepodstaných chyb
thomis
Profil *
chyb bylo daleko vice, ted jsem to zredukoval na tech 5, ale ani za boha se jich nedokazu zbavit... nejak jsem zmrznul a nevim jak tech 5opravit.. ted jdu zvalidovat css a uvidim.. ale zkousel jsem jednu vec... ted mam css jako externi soubor, zkusil jsem toto:
body {
	font-family:Calibri, Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif;
	font-size:11px;
	background: #492e11 url('images/back.jpg');
	color: #52391d;
	margin: 0px 0px 0px 0px;
	}

nakopirovat do hlavicky dokumentu a pozadi se zobrazilo, ale pouze barva, obrazek jiz ne.. a kdyz tak na to koukam, tak neni problem jen s pozadim ale i s textem.. veskery text neni naformatovany (ma jiny font atd)... a kdyz dam to F5 tak se to hodi vse do normalu.. s tim jsem se jeste nikdy nesetkal, opravdu nechapu :)
thomis
Profil *
tak CSS validni ale HTML se mi nepodarilo.. =o/ nevim co s tim... a ted rikas ze mam hledat problem? no nevim nevim, me to prijde ze jsem tam, kde jsem byl
zvěřiňák
Profil *
thomis
Tak zkus umazat ten paznak před deklarací DOCTYPE. Nejde mi to sem nakopírovat. Je tam něco na "řádka 1, znak 1".

zvěřiňák
Profil *
thomis
Ten paznak se ti tam vyskytuje ještě jednou.
<div class="menu">
׀<a href="http://jezarko.studior.cz/#stranka" title="o_nas" target="_self">
thomis
Profil *
paznak?? ta "carecka"... oteviram to v poznamkovem bloku, v dreamveaweru, v jinem poznamkovem bloku, koukam do zdrojoveho kodu mozzily i IE ale ty paznaky nikde nevidim.. :o) jak si na ne prisel?? kde se ti zobrazuji??
zvěřiňák
Profil *
thomis
Ten první (před DOCTYPE) najde validátor. Já, když si otevřu tvojí stránku v IE a dám "zobrazit - zdrojový kód", tak tam ty paznaky (svislé čárečky) vidím taky v notepadu.
thomis
Profil *
tak ted jsem z toho uplne mimo.. kdyz ja v IE zobrazim zdrojovy kod tak zadny paznak.. proste nic =o/ boze boze, to je jak zlej sen
zvěřiňák
Profil *
Zkusil jsem to znovu (tím odkazem hned v prvním příspěvku tady a je to tam pořád.
thomis
Profil *
Uz mi to funguje.... mam tam soubor header.php kde mam hlavicku a ten includuju... tento header.php byl ulozen v UTF-8 tak jsem to v poznamkovem bloku ulozil do kodovani ANSI (nebo jak to tam bylo) a chyba je vyresena... ach boze celej den sem to resil :D
thomis
Profil *
u me tam ta chyba neni :) zajimavy... toto nechapu.. no hlavne ze mi to uz funguje :o) dekuju za rady
zvěřiňák
Profil *
Teď už to u DOCTYPE není, ten druhý je tam pořád, ale asi nevadí.
thomis
Profil *
no at si tam je :) zas tak to resit nebudu... mozna zmizi kdyz ulozim stranku page.php do stejneho kodovani :)
zvěřiňák
Profil *
Tak už ti to chodí pěkně (neodolal jsem, a taky jsem se podíval) a je to i validní.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: