Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Vzdy ked dam 2 divy

<div id="lava">
text vlav
</div>

<div id="prava">
text
</div>


co su nastylovane takto
<style>
#lava {
background: url('images/head-bg-left.jpg');
width: 400px;
height: 400px;
}

#prava {
background: url('images/head-bg-right.jpg');
width: 400px;
height: 400px;
}
</style>

tak sa daju pod seba a ja by som ich potreboval dat vedla seba, ako na to?
Nox
Profil
float
Anonymní
Profil *
diky teraz je jeden vlavo a druhy vpravo a medzi nimi je medzera, tu dam ako prec? skusal som dat center vselico ale nic
Nox
Profil
oba můžou mít left, případně si hraj s marginem,
center tu jaksi k ničemu není
panther
Profil
Anonymní
diky teraz je jeden vlavo a druhy vpravo a medzi nimi je medzera, tu dam ako prec? skusal som dat center vselico ale nic
float je obtékání elementů. A obtékat něco zprostředka jde těžko.
Anonymní
Profil *
Nox
panther
dikes kamosi a ako sa da aby sa do inputu dalo napisat LEN cislo? ciza ziadne pismenka, znacky a tak ale len cisla
panther
Profil
Anonymní
dikes kamosi a ako sa da aby sa do inputu dalo napisat LEN cislo? ciza ziadne pismenka, znacky a tak ale len cisla
JS (možná), případně výstup ošetřit pomocí PHP -> varovánínesprávného formátu, atd.
SwimX
Profil
Anonymní
kounki ještě Jak funguje "float" a "clear" ať se pak nedivíš co to dělá

LEN cislo?
JS jak napsal panther, ale určitě ještě přes PHP protože JS jde vypnout.

jestli ti to pomůže, todle mám já:
<label for="garant_tel">Telefon:</label>
        <input type="text" id="garant_tel" maxlength="30" name="garant_tel" value="<? echo isset($_POST['garant_tel']) ? $_POST['garant_tel'] : "" ?>"><span id='sgarant_tel'>*
        <?
          if(isset($_POST['submit'])){
          if (!isset($_POST['garant_tel']) || empty($_POST['garant_tel'])) {
            	echo " - Vyplňte telefon garanta!";
              $odeslan = false;
            }         
            elseif (!ereg("^[0-9]+$", $_POST['garant_tel'])){
              echo " - Není číslo!";
              $odeslan = false;
            }
          }
        ?>
        </span><br>


tel = document.getElementById("garant_tel");
with (tel) onchange = onclick = ondblclick = onmousedown = onmouseup = onkeypress = onkeydown = onkeyup = function() {          
  if(tel.value.length > 0){
    var rTel = new RegExp("^[0-9]+$");
    if  (rTek.test(tel.value)           
      document.getElementById("sgarant_tel").innerHTML = "<img src='images/good.jpg' width='21' height='19' alt='Dobře'>";
     else document.getElementById("sgarant_tel").innerHTML = "<img src='images/bad.jpg' width='20' height='20' alt='Špatně'>";
   }
   else 
      document.getElementById("sgarant_tel").innerHTML = "*";
}
Anonymní
Profil *
SwimX
tomu fakt nerozumiem
Str4wberry
Profil
A zkoušel sis to spustit?
SwimX
Profil
Anonymní
tomu fakt nerozumiem
první dva řádky jsou HTML - label a input to je snad jasné. V inputu je value="echo $neco;" s nějakou podmínkou že pokud ta proměná existuje a není prázdná - to je k tomu, aby když někdo odešle nevyplněný fomrulář -> zobrazí se mu hláška vyplňte všechno aby nezmizely už vyplňené hodnoty

pak to phpko-
pokud existuje proměnná $_POST['submit'] -> čili -> pokud je formulář odeslán
pokud není nebo je prázdná proměná post garant tel -> napiš VYPLŇTE a odeslano false
pokud proměnná není číslo -> napiš NENI ČÍSLO a odeslano false

a JS
do tel dá elemnt podle id garant_tel
with tel -> v podstatě laicky řečeno tek->onclick a tel->onkeydown a tak dále (prostě: když klikneš do toho inputu) -> funkce
pokud je tam už nějkaký text {
pokud je číslo (to je ten regulár tam, si když tak vygoogli jak na reguláry v JS)
innerHTML -> vloož do id sgarant_tel (spanu za inputem) obrázek že je to dobře
jinak innerHTML -> vloož do id sgarant_tel (spanu za inputem) obrázek že je to špatně
}
jinak tam nechá *

Str4wberry
A zkoušel sis to spustit?
to je na mě?
todle přímo ne, vytáh sem to ze stránky, kde mi to funguje ale mám tam toho víc..
Anonymní
Profil *
SwimX
mne to nejde nerozumiem
SwimX
Profil
Anonymní
byly tam překlepy:
<form action='bl.php' method='post'>
<label for="garant_tel">Telefon:</label>
<input type="text" id="garant_tel" maxlength="30" name="garant_tel" value="<? echo isset($_POST['garant_tel']) ? $_POST['garant_tel'] : "" ?>"><span id='sgarant_tel'>*

        <?
          if(isset($_POST['submit'])){
          if (!isset($_POST['garant_tel']) || empty($_POST['garant_tel'])) {
                echo " - Vyplňte telefon garanta!";
              $odeslan = false;
            }         
            elseif (!ereg("^[0-9]+$", $_POST['garant_tel'])){
              echo " - Není číslo!";
              $odeslan = false;
            }
          }
        ?>
        </span><br>
<input type="submit" name="submit" value="Send">
</form>
<script type="text/javascript">
tel = document.getElementById("garant_tel");
with (tel) onchange = onclick = ondblclick = onmousedown = onmouseup = onkeypress = onkeydown = onkeyup = function() {          
  if(tel.value.length > 0){
    var rTel = new RegExp("^[0-9]+$");
    if  (rTel.test(tel.value))           
      document.getElementById("sgarant_tel").innerHTML = "<img src='images/good.jpg' width='21' height='19' alt='Dobře'>";
     else document.getElementById("sgarant_tel").innerHTML = "<img src='images/bad.jpg' width='20' height='20' alt='Špatně'>";
   }
   else 
      document.getElementById("sgarant_tel").innerHTML = "*";
}
</script>
panther
Profil
Anonymní
mne to nejde nerozumiem
máš stránku uloženu jako „*.php“? Pouštíš php někde na serveru?

Jinak ti to nebude chodit, i kdyby ses na hlavu stavěl.
Anonymní
Profil *
panther
to ma byt .html?
SwimX
Profil
Anonymní
ne. To má být *.php a ten název dáš do form action="*.php" - doufám, že je jasné že * je ten tvůj název ;)
a jak říká pantherPouštíš php někde na serveru?
Buď mít nainstalovám Apache (třeba XAMPP balíček) nebo hodit na net.

Co přesně ti nefunguje?
o.n.a.
Profil *
a jakou fukci ma $odeslan

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: