Autor Zpráva
michmond
Profil *
Ahojte,

tvořím své stránky v html a v html mě to bavý. Ale dělám registraci. Samozdřejmě v html nejdou odesílat data do databáze a tak bych chtěl aby se nějak data z formuláře html přenesli do php. Jde to nějak ?
Hitman
Profil
Ano jde to, máš 2 možnosti.

1) Naučit se PHP a vytvořit si ho sám.

2) Zaplatit někomu, aby ti script vytvořil (pochybuji, že by ti to někdo vytvořil zdarma).
michmond
Profil *
To je jako složitější ?? No já se php učím a pracovat přez php z databází umím ale teť my jde o samotné přeposlání hodnoty z html formuláře do proměnné v php ;-) Je na to nějaká funkce ?
panther
Profil
michmond
No já se php učím a pracovat přez php z databází umím ale teť my jde o samotné přeposlání hodnoty z html formuláře do proměnné v php ;-) Je na to nějaká funkce ?
Jde to treba takhle
<form method="post">
<input type="text" name="policko">
...
</form>

PHP
$vystup-z-inputu = $_POST['policko'];
michmond
Profil *
Děkuji ti moc ;-) postaral si se o to aby pro mě tvoření webů bylo pořád zábavné
michmond
Profil *
panther: Ještě bych se chtěl zeptat jak to vlastně funguje ? To se jako ta hodnota odešle hned po spuštění toho html nebo až ten input bude mýt nějakou hodnotu nebo se to odesílá pořád ? Chci to totiš použít do té registrace a nevím jak to zakomponovat tak aby sto odeslalo až na to tlačítko kliknu.
panther
Profil
michmond
To se jako ta hodnota odešle hned po spuštění toho html
Ne.

nebo až ten input bude mýt nějakou hodnotu
Ne.

nebo se to odesílá pořád ?
Ne.

Chci to totiš použít do té registrace a nevím jak to zakomponovat tak aby sto odeslalo až na to tlačítko kliknu.
je to formulář, odešle se pomocí „input type="submit"“. Ale když se takhle ptáš, asi o tom nic moc nevíš, myslím, že než se budeš pouštět do nějaké registrace, měl by sis o PHP něco málo přečíst.
michmond
Profil *
Jo jo díky za radu... já to spíše skouším a učím se. Myslel jsem že když třeba pod to ten submit hodím tak že to tu cestu nějak nenajde. A tuším že jméno toho tlačítka bude policko
michmond
Profil *
Jej sorry, moc nevím jak html funguje... :D s tím názvem... :D už mi to šlape :-)
Meruňka
Profil *
K tématu... jde také z php poslat hodnotu třeba do formuláře v html ?? A ještě slyšel jsem že Xhtml je složitější, zajimá mě proč ? V čem je ta hlavní podstata složitosti Xhtml ? Má snat už své proměnné ? Nechápu proč v něm většina dělá když html je jednodušší a přitom skoro stejné.
panther
Profil
Meruňka
A ještě slyšel jsem že Xhtml je složitější, zajimá mě proč ?
Nevěř všemu, co kde slyšíš. Raděj si něco přečti.

Má snat už své proměnné ?
Ne.
keeehi
Profil
Meruňka
jde také z php poslat hodnotu třeba do formuláře v html ??
Ano jde
<html>
...
<input type="text" name="policko" value="<?php echo $neco; ?>">
...
</html>

To co je v proměnné $neco se zobrazí v inputu

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: