Autor Zpráva
weep
Profil
Navrhl jsem si stránky přes prohlížeč "Opera" pomocí jednoduchého texťáku a umístil je na net přes Total commander. Při otevření stránek v prohlížeči Opera je vše ok, ale když je otevřu přes "Mozilla" už se nezobrazí obrázky. Nevíte někdo proč a co stím????
(Nejprve to blblo i v Exploreru, ale to jsem vyřešil tím,že jsem velikosti obrázků zadal v pixelech a ne v procentech)
Nox
Profil
stačí jeden otazník

tak pošli adresu...nenačítáš to v opeře z disku a nemáš tam lokální adresy?
Hitman
Profil
weep
Jestli chceš poradit, budeš muset přidat i odkaz na stránku.
Mistr
Profil
weep
Možná si svůj problém vyřešíš po prostudování stránky Proč nefungují obrázky.
weep
Profil
Jenže mě obrázky fungují, jen v prohlížeči Mozilla ne.
Adresu zatím poslat nemohu, protože předělávám původní stránky a nemůžu nechat na netu stránky, kde nefungují obrázky.
weep
Profil
Na netu mám složku Obrazky, kde jsou obrázky a složka min pro miniatury. A takto mám zapsaný odkaz:

<a href="Obrazky/1.jpg"><img src="Obrazky\min\1.jpg" width=110 height=110>

Zkoušel jsem použít i

<a href="..\Obrazky/1.jpg"><img src="..\Obrazky\min\1.jpg" width=110 height=110>
Etruska
Profil
weep
Proč střídáš normální a zpětná lomítka? Atributy width a height patří do uvozovek. Správně je to takhle:
<a href="Obrazky/1.jpg"><img src="Obrazky/min/1.jpg" width="110" height="110"></a>
zvěřiňák
Profil *
<a href="Obrazky/1.jpg"><img src="Obrazky/min/1.jpg" width="110"  height="110"></a> 
Bubák
Profil
Etruska
Správně je to takhle:
Když už bazíruješ na zbytečnostech, tak vytáhnu něco důležitějšího, nemáš to správně.

Atributy width a height patří do uvozovek.
V HTML nemusí, protože v uvedeném případě obsahuje jen jmenné znaky. Přesto psaní uvozovek (nebo apostrofů) doporučuji, třebas jen proto, že vypadá blbě, když některé atributy jsou v uvozovkách a jiné nikoliv.

weep
Použil jsi obrácená lomítka a budeš si muset pamatovat, kde jsi použil velké písmena (Obrazky).
Doporučuji k přečtení kapitolu z Mistrem uvedeného článku: www.jakpsatweb.cz/faq/nefunguji-obrazky.html#pismena
Dodržuji užitečnou konvenci: Zadávám všechna jména souborů, které mají přijít na web, vždy s malými písmeny, bez mezer a bez diakritiky.
Axamith
Profil
V každém případě se vyvaruj používání velkých písmen v názvech adresářů a jednotlivých souborů. Ve Win to nevadí, ale na serveru, který jede na Linuxu to jedno není. Jenom si tím zaděláváš na problémy do budoucna . To samé platí o češtině, háčky a čárky nepatří do názvů souborů a cest k nim. Místo mezer v názvech používej podtržítko nebo pomlčku.
weep
Profil
Vaem vám moc dkuji. U~ to chodí. Chyba byla v tch procentech a lomítkách. Moc dík.
Ale naskytl se jeat jeden problém: Mám tam vlozenou tabulku, zobrazuje se ok, ale opet v Mozille maji radky dvojnasobnou velikost a nepomuze ani prikaz "rows".

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: