Autor Zpráva
blaaablaaa
Profil
Ahoj,
snazim se odeslat formular pomoci postu s tim, ze dva parametry predavam i v
url:
<form method="post"
action="/admin/index.php?load=confer&amp;type=info">
... <input ...> ...
</form>


po odeslani vsak stranka vraci, ze neexistuje (pritom existuje - odesila se na
REQUEST_URI). Pokud smazu parametr type, vse funguje, jak ma. Nevite, co
zpusobilo tento problem? (stranka je "validni" XHTML 1.0 Transitional, ale
jako text/html).
Diky
Leo
Profil
"dva parametry predavam i v url"

Duvod? Co treba input type="hidden"

Leo
blaaablaaa
Profil
Leo
duvod: parametry potrebuji predat GETem
a nepripada mi rozumne pak vsude pouzivat REQUEST ci overovat GET a POST zaroven
kajaman
Profil
můžeš poslat ukázku?
blaaablaaa
Profil
kajaman
bohuzel je pristup pouze z vnitrni site
blaaablaaa
Profil
kajaman
OK, pokud to dam na jiny hosting, vse funguje, jak ma - nemuze byt chyba v konfiguraci apache/php?
Jan Kresta
Profil
Možné příčiny:

1) Místo &amp; zkus jen &
2) Místo /admin/... zkus admin/...
Příčiny jsou zřejmě serverového či PHPmodulového charakteru

nepripada mi rozumne pak vsude pouzivat REQUEST ci overovat GET a POST zaroven
Jako správný programátor bys měl mít jasno, kdy použít GET a kdy POST, jelikož oba se vždy hodí na něco jiného a pouze s GET v rozsáhlejším programování nevystačíš.

Jan Kresta
Ayrton1
Profil
Také si myslím, že jde o chybu serveru, možná by bylo lepší, kdyby jsi sem napsal ten skript, pokud ho znáš tedy. A hlavně jak Jan Kresta psal

1) Místo &amp; zkus jen &
2) Místo /admin/... zkus admin/...

Tak záleží na kódování, ve kterém máš tuto stránku. Každé znaky čte jinak....
panther
Profil
Ayrton1
Tak záleží na kódování, ve kterém máš tuto stránku. Každé znaky čte jinak....
myslíš, že lomítko či & záležejí na kódování...?
Ayrton1
Profil
panther
Z vlastních zkušeností vím, že ano, tedy ale pokud používá nějaké speciální, ne ty klasické (tedy windows-1250 (cp-1250) iso-8859-2 a utf (celkově))
Chamurappi
Profil
Reaguji na Ayrtona1:
Z vlastních zkušeností vím, že ano
V tom případě máš špatné zkušenosti.

ale pokud používá nějaké speciální, ne ty klasické
Jaké třeba?

1) Entitou zapsaný ampersand podléhá pravidlům HTML, kódování do tohoto nemluví. V kódování EBCDIC (které prohlížeče nepodporují) je „&“ na jiné pozici, ale to nic nemění na pravidlech HTML.
2) Lomítko na začátku adresy značí, že je adresa relativní k doméně. Není to tedy jen volitelná ozdoba, má svůj speciální význam. Hypotetické kódování, které by jej stíralo, by bylo docela hloupé.
Ayrton1
Profil
Chamurappi
Jaké třeba?
Já už si to nepamatuju, ale určitě to nebyly klasicky používané...
Chamurappi
Profil
Reaguji na Ayrtona1:
Nevěřím ti. Všechna kódování, která jsou založená na ASCII, fungují v uvedených případech stejně. Ostatní nejsou podporovaná.
Ayrton1
Profil
Reaguji na Ayrtona1:
Nevěřím ti. Všechna kódování, která jsou založená na ASCII, fungují v uvedených případech stejně. Ostatní nejsou podporovaná.

To máš jedno, prostě jednou se mi to stalo, ale pokud nevěříš tak nevěř, třeba byla chyba v něčem jiném. Možná nějaká nepatrná chybička v nastavení něčeho, nějaký uvozovky už fakt nevím....

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: