Autor Zpráva
pertoon
Profil *
Asi se na to ptá každej druhej, to se omlouvám, někdo ze zkušenějších na mě vyhrkne 50 starších diskuzí. Hm. Mám stránku. Pro její design potřebuju znát u většiny buněk velikost v pixelech, a kvůli tomu, aby vycházela grafika, musí mít buňky přesnou velikost. Ale velikost tabulky je 100%, což nic neznamená. Tak jsem si řekl - nejsem blbej, jedna buňka nebude mít stanovenou velikost, a dokreslí zbylý prostor do 100% šířky. Ne. Tahle buňka je maličká jak to jen jde, a ostatní se rozšířily. Dokonce ani velikost té nedefinované buňky není logická.
1) jsem blbej
2) je problém v tom, že některé sloupce jsou později sjednoceny
3) si IE dělá s buňkama co chce, a nikdo neví co chce
4) ?????????????????????????????????

Děkuji poníženě.
pertoon
Profil *
Tak sem si přečetl článek o tabulkách. Píše se tam, že "to co ví je tak dlouhý že to tam nepíše"
Ví-li to někdo, napište mi tisíce megabajtů vzorců jak se sakra počítá buňka v tabulce, aů.
peta
Profil *
pertoon
www.jakpsatweb.cz CSS
1. <table cellpadding=0 cellspacing=0>
2. <td class="neco">
3. v head
<style>
.neco {width:20px;height:30px;}
</style>
4. problemy s IE, IE dopocitava sirku, jak mu to vyhovuje, viz popsany problem, nastavis u jedny bunky sirku a on LOGICKY rozpocita zbytek sirky nezi ostatni. Pokud to nevyjde na sirku obrazovky, tak ubira z sirky bunek (pri width:100%) Tomu lze zabranit nastavenim quirk modu, nebo nejak tak se to jmenuje, pohledej googlem slova: mody prohlizecu
Toto se ti zas nestane u Firefox, tento pocita, jak ma, kdyz ma sirku pevnou, tak s ni uz nehybe, ja kdyby snezilo. navic ma v CSS min-widht a max-width (kterymi bez width lze nastavit max a min, za ktere nejde. S width ma wiidht a opet nemeni, max, min jsou pak zbytecne)

Sory, ale delat rozmisteni obrazku pomoci tabulek, to mi prijde jaksi nevhodne. U tabulky plati, ze se jeji obsah obvykle (bez zvlastniho modu), zobrazi az po jejim celem nacteni. Zkus treba position a z-index, background-image,... Hlavne si precti neco o tabulkach.

Pochopitelne to muzes udelat i pres width height v tabulce, ale az to budes pak menit, zrejme to mas na kazdy strance, tak v CSS je to na jenom miste i s obrazky
a lze dat class pro celou tabulku
<table class="neco2">
.neco2 {width:20px;background-image:url(ahoj.gif)}
.neco2 th {}
.neco2 td {}
.neco2 .neco {}
pertoon
Profil *
Díky za dobrou radu, něco vyzkouším, a možná tedy i přehodnotím to rozmístění obrázků...
peta
Profil *
pertoon Obrazky prehodnot urcite. Jak mas na strance zakladni sadu nad 10k celkem, tak to uz zacina byt nevhodne pro internet. Na CD si dej obrazku, jak je libo. Ne kazdy ma 1MB/s linku a bavi jej cekat na 3MB obrazku...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.