Autor Zpráva
H.V.Pottar
Profil *
Dobry den, chci se zeptat, jak bych mohl nastavit velikost obrazku na pozadí tabulky jako height="čislo"

zkoušel jsem to ale na ten obrazek to moc nereagovalo spíše na tu bunku vtý tabulce <td background="http://obrazek.jpg" a dal už nevim...ty velikosti zde nefungujou když to semka vložim>
SwimX
Profil
H.V.Pottar:
a co ten obrázek upravit nějakým editorem? malování, gimp, photoshop :)
H.V.Pottar
Profil *
SwimX
o tom jsem přemyšlel no, asi jeto jedina možnost, vono jde o menu, ktery chci udělat v tabulce a vypada to trocu přeplacle to pozadí vtom menu mrkni se: http://www.tranceband.com/Czech/
Radek9
Profil
Nebo si tam ten obrázek můžeš vložit s width a height 100% a pomocí position: absolute na to hodit text.
Edit: Mimo to mi tvou stránku označuje FF jako nebezpečnou.
SwimX
Profil
H.V.Pottar:
nedělej ho tabulkou.
koukni na Menu v CSS Knihovně
a udělej
<style>
li{float: left; margin: 0 10px 0 0; background: url('obrázek');}
br{clear: both;}
</style>

<ul>
<li><a href=''>ODKAZ</a></li>
<li><a href=''>ODKAZ</a></li>
<li><a href=''>ODKAZ</a></li>
<li><a href=''>ODKAZ</a></li>
</ul>
<br>


Radek9:
to bych nedělal.
H.V.Pottar
Profil *
Radek9: ja už to mam davno odvirovany a všem to normalně jede
H.V.Pottar
Profil *
SwimX: ale natom se nesejde, mě jde vo to aby to vypadalo hezky a fungovalo tak jak ma a mylsím si že tabulky k tomu neva, ja většinou zarovnavam design pomoci tabulek, pomoci css absolute position zarovnvavam jen něco
H.V.Pottar
Profil *
SwimX: tak jsem si vyzkoušel to tvoje css menu a musim řict, že jeto horši jak tabulka
H.V.Pottar
Profil *
SwimX
ale funguje to =)
SwimX
Profil
H.V.Pottar:
ale natom se nesejde
pak to nebude fungovat, ale na tom nesejde.

mě jde vo to aby to vypadalo hezky a fungovalo tak jak ma
tak to si ale protřečíš

ja většinou zarovnavam design pomoci tabulek, pomoci css absolute position zarovnvavam jen něco
ani jedno neni správně. Layouty v CSS Knihovně, Vodorovné centrování

musim řict, že jeto horši jak tabulka
v čem?
H.V.Pottar
Profil *
SwimX: ale ten design pomoci tabulek na všech prohližečích jedou stejně, zkoušel jsem ai změnit velikost rozlišeni na monitoru a vše funguje ok, nic se nepřehazuje vtěch strankach, tak nevim proč si designeři vymyšlijou zbytečny zarovnavani pomoci CSS, když to jde lechce i pomoci tabulek
SwimX
Profil
H.V.Pottar:
http://www.pixy.cz/pixylophone/2004_01_archiv.html#1074594674
http://interval.cz/clanky/tvorba-layoutu-webu-teoreticky-uvod/

atd.
H.V.Pottar
Profil *
SwimX
přečtu si, diki =)
Stuka
Profil
Je možné aby som v tabuľke k td atribútu priradil obrázok pozadia tak, aby automaticky prevzal rozmery td a to aj za cenu že sa zdeformuje? Tj. Keď sa bude zväčšovať tabuľka obrázok sa bude prispôsobovať.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Stuku:
Na pozadí určitě ne (jedině v Exploreru pomocí filtru AlphaImageLoader by to šlo).
Mělo by jít natáhnout napozicovaný <img>.
Stuka
Profil
nemohol by si mi poradiť prosím ako to môžem spraviť. to napozicovanie pozadia. som ešte nováčik v tomto. mám pocit , že myslíš na to ako top-left, top-right atď....ale neviem ako to spraviť na pozadie. vopred ďakujem
pk11
Profil *
Stuka
jedno, ovšem [url=http://example.com]BEZtabulkové řešení/url]
pk11
Profil *
pardon - oprava: [url=http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=4&topic=98086]BEZtabulkové řešení/url]
pk11
Profil *
Oprava odkazu BEZtabulkového řešení
pk11
Profil *
Oprava odkazu

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: