Autor Zpráva
matesek
Profil
Mám jeden malý problém se menu . Pořád mi u jednéoho odkazu píše místo sladka_hvezda.php sladka_hvezda.php%22 a tedy je to nefunkčí odkaz . Napsané to mám správně , a nevím proč se tam to %22 píše . Myslím že tam i jednou bylo %20 a když jsem místo _ dal mezeru , tak to tam napsalo taky , ale odkazovalo to správně . Poradí mi prosím někdo ?
matesek
Profil
     <LINK rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" media="all"/>
    <!-- menu2 --> 
    <UL id="Menu2">                                                                                                                                        
      <LI>                                                                                                                                      
      <A href=sladka_hvezda.php" target="ramecek">Sladká hvězda</A>                  
      </LI>                                                                                                                                                   
      <LI>                                                                                                                                      
      <A href="maminko_miluj_me.php" target="ramecek">Maminko miluj mě</A>                                               
      </LI>  
      <LI>                                                                                                                                      
      <A href="velkej_tresk.php" target="ramecek">Velkej třesk</A>                                               
      </LI>  
    </UL>     
Bubák
Profil
Klasika, máš to rozbité.
matesek
Profil
A co je na tom špatně ?
panther
Profil
matesek
A co je na tom špatně ?
naposkytl jsi nám odkaz na stránku.

U prvního odkazu ti chybí počáteční uvozovka
<A href="sladka_hvezda.php"
zvěřiňák
Profil
pozdě
matesek
Profil
Uvozovky tam mám , ale po čase samy zmizí a nevím proč . Ikdyž tam jsou , tak to pořád přesměrovává špatně .
panther
Profil
matesek
Uvozovky tam mám
neměl jsi.

po čase samy zmizí a nevím proč
samo od sebe nic nemizí, asi jsi je musel umazat.

Ikdyž tam jsou , tak to pořád přesměrovává špatně .
Ne. Odkaz je teď správně.
matesek
Profil
Teď je to správně , protože jsem to tam dopsal ,a le časem zase zmizí .
panther
Profil
matesek
a le časem zase zmizí .
To ne, není důvod, aby se něco samovolně ztrácelo.
matesek
Profil
Omlouvám se , časem vážně nemizí , jen jsem to měl v PC bez uvozovky a pokaždém nahrání na web se to přepsalo a proto to "časem" mizelo . Já věděl , že jsem je tam psal a ony myzely :) Moje chyba :)
matesek
Profil
a mohl by mi někdo poradit , jak tam udělat to druhé menu tak , aby mělo taky CSS v index.php ? Mám to v iframe a byl bych rád , kdyby se to dalo řešit i jinak a lépe .
matesek
Profil
index.php

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//cs" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<HTML xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">                                                           
  <HEAD>                                                                                                    
    <META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">                                                                        
     <LINK rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" media="all"/>                                                              
                                                             
    <TITLE>Dívčí skupina Sweet Stars                                                                                          
    </TITLE>                                                                                                   
  </HEAD>                                                          
  <BODY> 
                                                                                                           
     <LINK rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" media="all"/>
    <!-- menu -->                                                                                                                                 
    <UL id="topMenu">  
<?php include "menu.php" ?>
    </UL> 

    <!-- menu2 --> 
    <UL id="Menu2">
<iframe name="menu2" height="81" width="1420" scrolling=no></iframe>
    </UL>

<iframe src="index2.php" name="ramecek" height="2000" width="1420" scrolling=no></iframe>

</BODY>
</HTML>
matesek
Profil
a vím , že to menu2 tam je teď k ničemu , ale rád bych to měl jen tady a né ve všech menu , které tam mahou být .
panther
Profil
matesek
Mám to v iframe a byl bych rád , kdyby se to dalo řešit i jinak a lépe
a proč to v tom framu máš? Je to zbytečné. Oni vůbec ty framy mají spoustu nevýhod.

BTW. nepřipadá ti šířka 1420px trochu moc? Ber to ode mne jen jako tip na zlepšení.
matesek
Profil
frame jsem použil , protože to menu co tam je se mění podle menu nad ním . Nevěděl jsem jak dát to vrchní menu na include toho druhého ( při kliknutí na vrchní položku se includuje menu pod tím ) , takže jsem dal frame a do menu nahoře jsem dal target na frame a bylo vyřešeno .

Já má tu šířku podle svého monitoru a jaksik 100% mi nešlo nastavit.
matesek
Profil
Má někdo lepší řešení ?
panther
Profil
matesek
Já má tu šířku podle svého monitoru
...což není nejlepší řešení.

Má někdo lepší řešení ?
vyhoď ty framy. Uvedu příklad.

Odkaz „O skupině“ povede na index.php?pg=o-skupine

<?php
if (isset($_GET['pg']) and $_GET['pg'] == "o-skupine")
  include "menu-o-skupine";
?>
....
<div id="content">
<?php
include "o-skupine.html" //obsah, kde budeš mít texty pro tuto stránku
?>


Abys nemusel psát kopici podmínek, můžeš využít switch.
if (isset($_GET['pg']))
  switch ($_GET['pg']) {
    case "uvod":
      $menu = "menu-uvod.html";
      $obsah = "obsah-uvod.htm";
      break;
    case "o-skupine":
      $menu = "menu-o-skupine.html";
      $obsah = "obsah-o-skupine.html";
      break;
...
}


Tam, kde má být menu, bude
<?php include $menu; ?>
,
tam, kde se má vypsat obsah, bude
<?php echo include $obsah ?>

Žádné framy nejsou třeba.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.