Autor Zpráva
SQUALL
Profil
Zdravím, trosku jsem hledal, ale raději se zkusím přesně zeptat na konkrétní věc. Chtěl bych ošetřit v html načítání pozadí dle toho, jestli se stránka načítá buď v IE a nebo v FF. Jde to nějak ošetřit třeba javascriptem ? Nechci nic složitého, prostě jen - if MSIE = background=bg1.png / if else background=bg2.png a nebo něco podobného....jen přesně nevím, jak to dát dohromady a hlavně jestli to vůbec jde. Chápu, že v PHP to není problém, ale klient má hosting bez podpory PHP a kvůli tomuhle vážně nemá smysl objednávat lepší hosting. Jde to tedy nějak ošetřit, ať už pomocí javascriptu a nebo nějak jinak ? Připadně to nejde ? Diky.
Chamurappi
Profil
Reaguji na SQUALLa:
Jde. JavaScript vidí identifikaci User-Agenta také, viz navigator.userAgent.
Nebo můžeš použít nějaký hack.

Na co to potřebuješ? Snažíš se vyladit nějakou nekompatibilitu?
SQUALL
Profil
http://img405.imageshack.us/img405/74/export.jpg

ano, jde o to, že jsem si připravil grafiku a teď, při aplikaci do stránek to děla menší potíže a chtěl jsem to zkusit vyřešit přípravou dvou různých velikosti pozadí....vysvětlím - horní banner z výše uvedéno obrázku bude vyříznutý a bude mit šířku 840pix, zarovnáno na střed stránky. Na to by mělo z práve i levé strany navazovat pozadí, které, protože obsahuje takové ty šikmé proužky o šírce 6x6 musí byt vyříznuto tak, aby to sedělo a navazovalo na ten banner a ty proužky se na sebe plynule navázaly. Kdyz to vyříznu šikovne tak, aby to sedělo v IE a Opeře, tak to kupodivu nesedí ve Firefoxu. Kdyz to udelám naopak, sedí to jen ve Firefoxu a Chrome...mezi napojením na banner a pozadí vznikne takový schod, prostě to není pěkne, byť je to třeba o jeden pixel...přemýšel jsem o 3 různých řešeních. První - dát proužky pryč, pak by to navazovalo plynule pohodička. Druhé řešení dát proužky jen okolo banneru a udělat to jakoby efektem "do ztracena" aby pozadí už bylo jen zelené bez proužků....třetí varianta je ta, kterou chci. Nezbavovat se proužků, ale donutit načíst si správnou verzi dle typu browseru. Zkoušel jsem různé šířky a různé odstavení, ale prostě to nikdy nesedí všude přesně, maximálně o 1pix. to prostě nesedí.

PS: co je to hack ?
Bubák
Profil
PS: co je to hack ?
http://zdrojak.root.cz/clanky/udrzovatelny-stylopis-poradek-hacky-important/
Hacky vnímám jako konstrukce, které využívají chyb prohlížečů. V pekle, kde jsou kodéři nuceni pracovat se špatným kódem, jsou nejbližšími Luciferovými pomocníky.

http://teststranek.kvalitne.cz/css-rozlisovac/
Dej odkaz na problémovou stránku, ať se může hledat čisté řešení.
Joker
Profil
SQUALL:
Detekce prohlížeče by měla být řešení pro případ, kdy ostatní prostředky selhaly.
Tzn. lepší by bylo nejdřív položit dotaz, jak vyřešit nelícující grafiku a až pokud by to nikdo nedokázal vyřešit, uvažovat o detekci prohlížeče.
SQUALL
Profil
to bubak: díky za vysvětlení, ale nemůžu dát odkaz na problémovou stránku, jelikož ještě není pořádně v html dodělaná. Spíše bych řekl, že můj problém je grafického charakteru...

to Joker: díky, to mě nenapadlo. Přiznám se, že už pár let zkušeností s weby a grafikou mám a logickou úvahou jsem přišel na to, že to graficky dohromady nedám, protože vzhledem k rozdílnosti browseru není ideální řešení. Zkusím tu stránku udělat tak, jak zamýšlím a pošlu odkaz, třeba na něco společně přijdeme. Díky.
Chamurappi
Profil
Reaguji na SQUALLa:
vzhledem k rozdílnosti browseru není ideální řešení
To platilo před deseti lety. Dnes je situace mnohem lepší.
SQUALL
Profil
to Chamurappi: já chápu, že dnes jsou rozdílnosti mnohem menší, než kdysi....nicméně pořád jsou a někdy se to řešit dá, teď si však nejsem jistý, proto jsem se obrátil sem. Takže nedodělaný layout je zde: http://www.villa-pavlina.cz/index2.htm a prosím nijak extra nehodnotit, ještě to není hotové. Nyní to sedí v IE, ale FF, Opera, Chrome to o cca 1-2pix. nesedí....asi si toho běžný uživatel nevšimne, zvláště člověk hledající ubytování v penzionu, ale chci to mít 100% chápete :-). Takže jak to vyřešit ?
Chamurappi
Profil
Reaguji na SQUALLa:
Nepozoruji na odkázané stránce žádný problém.
SQUALL
Profil
to Chamurappi - ale ano, je tam jak ve FF, tak v Opere problem se slicovanim grafiky, sice o 1-2 pix., ale je....nakonec jsem se rozhodl to neresit, nezaujate osoby to samo o sobe bez meho upozorneni ani nenasli, takze problem solved, diky
Chamurappi
Profil
Reaguji na SQUALLa:
Aha, už vidím, co máš na mysli. On se problém opravdu týká pozadí :-)
Ale závisí spíš na šířce okna než na prohlížeči, s tím by ti žádné hacky nepomohly. Pozadí na <body> máš zarovnané doleva a obsah doprostřed, takže proužky navazují jen při určité šířce <body>. Zarovnej pozadí doprosřed, slouží k tomu CSS vlastnost background-position.
SQUALL
Profil
výborně, vyzkouším - díky moc

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: