Autor Zpráva
pavuk
Profil *
Učím se tvorbě www stránek a narazil jsem na problém: pokouším se otevřít odkaz v novém okně pevně definovaných rozměrů pomocí onclick=window.open...atd (odkaz je náhled a chtěné nové okno má být vlastní fotografie), ale tento postup je funkční pouze ve Firefoxu, IE otevírá odkaz v nové záložce již otevřeného okna místo v novém s nadefinovanou velikostí. Je to problém IE nebo je problém v mém postupu? Případně jaký postup tedy zvolit, aby se v novém okně s definovanou velikostí otevíral odkaz v IE i FF?

<a href onclick="window.open('picture/pes.gif','_blank','width=461,height=654,top=0,left=0')"><img src="picture/pes_link.gif"></a>
DJ Miky
Profil
Záleží to na nastavení prohlížeče, u Firefoxu to lze nejspíš taky zvolit. To nijak neobelstíš (nebo neměl bys), na otevírání obrázků můžeš použít třeba lightbox nebo jeho klony.
pavuk
Profil *
Mám fotky v normální galerii, tohle mě zaujalo jako příklad, může se to hodit. Chceš tím říct že když si přenastavím svůj IE tak mi to bude taky otevírat v novým okně? Podle mě by to mělo s "_blank" otvírat vždycky bez ohledu na prohlížeč.... tak nevím, jsem fakticky superzačátečník
Bubák
Profil
Mám IE 8 ve výchozím nastavení a okna (window.open) se mi otevírají normálně. Požadované nastavení dostaneš takto:
Nástroje > Možnosti Internetu > Obecné > Záložky > Nastavení > Vždy otevírat automaticky otevíraná okna v novém okně.
Abys to nemusel hledat, můžeš v "Nastavení" vpravo dole klepnout na tlačítko "Výchozí".
_es
Profil
pavuk:
Možno sa ti bude hodiť showModalDialog alebo showModelessDialog. Odkaz
Lukinho
Profil *
Vycentrovat otevřené okno už se mi podařilo, vše funguje jak má. Jenom mě trochu vadí, že se ve stavovém řádku stále zobrazuje, že okno je načítáno, přestože už je kompletní. Na funkčnost to sice vliv nemá, ale vypadá to přinejmenším zvláštně a uživatel si může myslet, že ještě něco přijde.. (stavový řádek je záměrně skrytý, takže to testuju ve firefoxu)
má někdo nějaký nápad? díky

http://magdalena-rybnickova.wz.cz/ (záložka projekty)

<!--
function otevri(sirka,vyska,file,nazev,zavri)
{
var posuv="no";
if(sirka>screen.width) {posuv="yes"; sirka=750};
if(vyska>screen.height) {posuv="yes"; vyska=500};
var leftpos=screen.width/2-sirka/2;
var toppos=screen.height/2-vyska/2;
Okno=window.open('','','width='+sirka+',height='+vyska+',left='+leftpos+',top='+toppos+',resizable=no,scrollbars='+posuv);
Okno.document.writeln('<html><head>');
Okno.document.writeln('<title>&nbsp;'+nazev+'&nbsp;</title>');
Okno.document.writeln('</head>');
Okno.document.writeln('<body style="cursor:hand" topmargin="0" leftmargin="0" rightmargin="0" bottommargin="0" marginwidth="0" marginheight="0" onClick="window.self.close()">');
Okno.document.writeln('<img src="'+file+'" alt="'+zavri+'" border="0">');
Okno.document.writeln('</body></html>'); }
//-->
Bubák
Profil
Koukni na http://kesolim.sweb.cz/fotky_branik/
Povšimni si v JS kódu:
			close();

Hádej, co to dělá.
Lukinho
Profil *
Bubák:
jj, perfektní díky. to má člověk z toho když si bere za příklad nesprávný kódy..
Akorát teď mi nefunguje v Mozille dost podstatná funkce. Určitě to nemá spojitost s úpravou toho otevíracího okna, ale přesto tu otázku položím. Zatím jsem to nijak neřešil, ale potřeboval bych vždycky v tom iframeu nastavit stejný jazyk jako je na hlavní stránce. V Mozille mi to aktuálně nefunguje (změní se jenom jazyk hlavní stránky, tzn. toho menu), v IE ano, ale to je asi jenom náhoda..?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: