Autor Zpráva
Axamith
Profil
Mám napsané menu a hlavičku. Do hlavičky jsem vložil průhledný gif ( domek.gif ), který se má zobrazovat nad oběma DIVy. V IE a Mozille je vše v pořádku, Opera hlavičku vertikálně roztáhne. Viz. ukázka Nedaří se mi problém vyřešit. V ukázce jsem pro přehlednost použil interní styl. Děkuji za rady
habendorf
Profil
Já v Opeře žádný problém nevidím, až na roztomilý bug s fontem, o němž tu byla nedávno řeč.
Axamith
Profil
U mě v Opeře ver. 9.21 je hlavička (tmavě zelený pruh) vertikálně roztažený. Měla by končit na spodní hraně pravého obrázku (domeček).
. . . roztomilý bug s fontem. . . Co máš na mysli?
habendorf
Profil
Axamith:

Nainstaluj si nějakou méně vousatou verzi a uvidíš sám.
Axamith
Profil
nainstaloval jsem Operu v. 10 a zobrazuje se vše v pořádku. A já se s tím mořil pěkný kus noci. Ta poznámka k fontu se nejspíše týká používání nedělitelných mezer na rozpal písma
 

Jak toto elegantně řešit?
habendorf
Profil
Poznámka k bugu s fontem se týká tohoto: http://stuff.1-webdesign.cz/opera-bug.png

Ty to nevidíš?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Axamitha:
roztomilý bug s fontem
Viz Podivné písmo v menu.

nainstaloval jsem Operu v. 10 a zobrazuje se vše v pořádku. A já se s tím mořil pěkný kus noci.
V tuto chvíli má desítkovou verzi jen cca 60 % uživatelů Opery.
Axamith
Profil
Chamurappi: Mohl jsem si oči vykoukat a nic neviděl. Mám Win2000 a písmo se zobrazuje v pořádku.
V tuto chvíli má desítkovou verzi jen cca 60 % uživatelů Opery To mě právě tíží, jak vyřešit původní problém u starší verze Opery.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Axamitha:
Mohl jsem si oči vykoukat a nic neviděl.
Proto ti habendorf obětavě vyrobil screenshot.

jak vyřešit původní problém u starší verze Opery
Proč používáš na rovnání věcí vedle sebe relativní pozicování? Co to je za šílenost, posouvat obrázek o 620px doprava a o 139px nahoru? Kde se tahle konina učí? Proč ji používá tolik lidí? Cožpak nevíš, že při relativním pozicování zůstane vyhrazené místo tam, kde by element byl, kdyby nebyl pozicovaný? To je ta mezera. Použij float.
Navíc koukám, že nedostatečně testuješ — stejný problém je i v Exploreru 6, ten by tě měl tížit víc než starší Opera.
Bubák
Profil
Axamith:
Mohl jsem si oči vykoukat a nic neviděl. Mám Win2000 a písmo se zobrazuje v pořádku.
Nejníp je to vidět tady: http://obrazky.milichovsky.com/nechat/jpw/pokus.html
Ale je možné, že ve Win2000 je odlišná sada fontů a problém se tam neprojevuje.

Při zvětšení písma ti leze z hlavičky ven text "F O U K A N Á T E P E L N Á A Z V U K O V Á I Z O L A C E"
Tvůj layout je příliš závislý ma použitých písmech a jejich velikosti, měl bys ho dělat "normálně"
Axamith
Profil
Tak jste mi dali pěkně za uši, jdu to kompletně přepracovat. Snad uspěji a pokud ne, s pokorou se přišoupám zpět.
Axamith
Profil
Tak jsem přepracoval problémovou část webu. Zvolil jsem jiný způsob umístění hlavního obrázku v hlavičce a narazil na situaci, že IE 5,5 IE 6 a Opera 9 vertikálně roztahují DIV, který má nastavenou výšku na 10px asi o dalších 5px. IE 7, IE 8, Mozilla, Opera 10 zobrazují v pořádku. Pro přehlednost jsem obrázek z ukázky vypustil a použil interní styl. Problémový prvek jsem nastavil na žlutou barvu. Děkuji za rady a názory.
Plaváček
Profil
Axamith:

Nepoužívej prázdný DIV, ale nastav třeba spodní žlutý border DIVu, kde máš menu, ni?

Jinak pomůže také nastavit problémovému DIVu font-size:1 a line-height: 1. Klonil bych se ale k prvnímu řešení, prázdný DIV není moc systémové řešení.
Axamith
Profil
Děkuji, večer k tomu sednu a vyzkouším.
Axamith
Profil
Upravil jsem zdroják podle rady Plaváčka a zobrazuje se podle požadavku. Potřeboval jsem nakopnout správným směrem. Nikdy bych neřekl, že si natluču nos na takové banalitě. Finální ukázka. Testováno v IE 5,5 6 7 8 Opera 9 10 FF GCH.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: