Autor Zpráva
Carl J
Profil
Zdravím všechny,
procvičuju si dělání webu a nemůžu přijít na to proč se mi to zobrazuje jinak v Mozille (tam je to téměř v pořádku) a jinak v Internet Explorer (tam je to rozsypaný - menu nahoře, body dole). Pak tu mám ještě jeden problém. Rád bych, aby při normálním zobrazení (jako je v té Mozille) se mi dalo záhlaví 2px nad menu s hlavní částí. Zkoušel jsem margin-top, ale kromě menu to nereaguje. Budu vděčný o pomoc s vyřešením. Díky.
Zde je url: http://testwebsite.borec.cz/
SkIpPeR
Profil
nezkoumal jsem kód, ale co takhle zkusit posunout menu o par px doleva?
Carl J
Profil
Ne, je tam pevná šířka, menu je v kódu psané tak aby bylo na uplném okraji nastavené šířky - to zn. že menu má šířku 179px a body 591 = 770 a tolik to má být celé široké (viz šířka záhlaví)
panther
Profil
Carl J:
některé prohlížeče odsazují seznamy levým marginem, jiné levým paddingem. V obou případech je to 40px;

Ty jsi vynuloval jen padding, tak ještě margin.


<mimo-téma>
proč máš menu v „ol“, číslovaném seznamu? Dej ho buď do „<menu>“ nebo „<ul>“, nečíslovaného seznamu.
</mimo-téma>
SkIpPeR
Profil
panther:
některé prohlížeče odsazují seznamy levým marginem, jiné levým paddingem. V obou případech je to 40px;
přesně to jsem myslel
panther
Profil
SkIpPeR:
posouvat „o pár px doleva“ se dá mnoha způsoby, jen ne každý je správný.

A co víc, nic se doleva posouvat nemusí, stačí element nepousovat doprava ;-)
Carl J
Profil
Tak už jsem to opravil tak jak tady píšete, ale je to stále stejné.
Carl J
Profil
Já to menu neposouval doprava. Vpravo je posunuté jen body pro žádoucí umístění.
panther
Profil
Carl J:
nevím, co jsi kam přidal. Minimálně jsi změnu nenahrál na web.
Carl J
Profil
Jo je to tam. Udělal jsem jak jste radili s marginem (přidaný parametr "margin: 0px 0px 0px 0px" popř. s jinou hodnotou podle toho, kde to chci mít odsunuté) a upraveným seznamem na ul místo ol
panther
Profil
Carl J:
Jo je to tam.
kde?
#menu {margin: 0; ...}
tam není.

<mimo-téma>
co u menu znamená tohle?
background: 0, 0, 0;

</mimo-téma>
Carl J
Profil
Omlouvám se, nepochopil jsem to napoprví. :-) Je to tam, už se mi to srovnalo doleva podle šířky, ale stále je to nad tím body.
Carl J
Profil
(mimo téma: Panthere: background: 0, 0, 0; jako, že pozadí má mít barvu vyjádřenou pomocí RGB - první nula pro R, druhá pro G a třetí pro B )
Manq
Profil
Carl J:
(mimo téma: Panthere: background: 0, 0, 0; jako, že pozadí má mít barvu vyjádřenou pomocí RGB - první nula pro R, druhá pro G a třetí pro B )
To se ale zapisuje jako
background: #000;
panther
Profil
doplnění Manqa:
To se ale zapisuje jako [...]
nebo se taky se to dá zapsat jako
background: rgb(0, 0, 0)


[#13] Carl J:
nezkoušel jsem, nicméně nejsem si jist, jestli tvůj zápis bude fungovat všude korektně (při nulách možná ano, ale jinak bych tomu moc nevěřil).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: