Autor Zpráva
Brubeaker
Profil *
Zdravím,
vše o čem budu psát je momentálně zde: http://chos.info.sweb.cz/ ... možná vám to bude připadat jako prasečina, ale jsem rád, že to umím aspoň takto, takže to prosím ponechem. Na pozadí obsahového divu (v externím stylu ho najdete pod ID="obr04"), mám pozadí, které by mělo být na pevném místě a při rolování stránky by se nemělo pohybovat ... V mozille to funguje, ale v IE nikoliv (alespoň ne v IE8) ... vím že je borblém to všechno sladit, ale už vážně nevím jak - poradíte mi? Navíc v Mozille se sice obrázek nebohybuje s rolovací stránou, ale zase mi zmizel posuvník ... Když budete někdo mít čas, budu vděčný za to, že mi řeknete kde dělám chybu (pokud teda vaše odpověď nebude - děláš chybu, že vůbec děláš stánky) .. :o) ..

Předem díky!
mmj. grafika je trochu rozhozená reklamou - do budoucna počátím s hostingem bez reklam - vím že to tluče do očí, ale zatím to prosím překousněte ...
Všiml jsem si, že jsem dal tuto diskuzi asi do špatné sekce, takže ji přesunuji do Webové prohlížeče...

Moderátor Joker:
1. Příspěvky sloučeny do jednoho - Část odpovídajících používá sekci "Bez reakcí" pro vyhledání nezodpovězených dotazů. Přidáním dalšího příspěvku dvě minuty po tom prvním se z této sekce vyřadíte. Je lepší si nejdřív svůj příspěvek promyslet, nebo se zaregistrovat a pak můžete svůj příspěvek 24 hodin od odeslání upravit

2. Chcete-li vlákno přesunout do jiné sekce, nezakládejte nové vlákno, ale požádejte moderátora o přesunutí toho starého.
Duplicitní vlákno jsem poslal k ledu a smažu, toto jsem přesunul do sekce Problémy s prohlížeči.
Joker
Profil
Brubeaker:
V IE6 (očekávatelně) stejný problém.
V Opeře se zase nezobrazuje rolovátko (i když obsah samotný roluje).

možná vám to bude připadat jako prasečina, ale jsem rád, že to umím aspoň takto, takže to prosím ponechem
Tak máme ten problém řešit, nebo to máme ponechat?
Jinak k tomu kódu bych měl samozřejmě spoustu připomínek, ale budiž, vynechám to. Na druhou stranu- v "prasácky" napsaném kódu se daleko hůř odhaluje a spravuje příčina problému.

K problému samotnému- slyšel jste o background-attachment?
Brubeaker
Profil *
Joker:
Myslel jsem to tak, aby jste se zaměřili, na konkrétní problém, který jsem popsal a nikoliv na jiné - třebas estetické chyby, kterých jsem si vědom (či nevědom), které nesouvisí přímo s daným problémem. Postupným vývojem sebe sama se takových chyb (pomalu, ale jsitě) zbavuji :o)

Pokud máte ale čas a jste ho do mne ochoten investovat, rád si tedy přeču i připomínky na celkový kód...

background-attachment znám. Bohužel, můj problém to nevyřešilo. Tento prvek vychází z levého rohu stránky a já bych potřeboval, aby vycházel z nadřazeného DIVu (který mám vycentrovaný na střed) .. Jinak mi to rozhodí grafiku :o( A nejsem si jistý, zda-li mu jde nějakým způsoben nařídit, aby vycházel z DIVu a nikoliv ze stránky ... ?

Každopádně děkuji, jsem rád za každý názor!
Plaváček
Profil
Brubeaker:

Máš to celé poskládané prapodivně, nicméně, jedno rychlé řešení by existovalo. Zkus si upravit definice těchto dvou bloků:

#hlavni {
	position: relative;
	left: 0;
	top: 0;
	width: 1024px;
	background: #000 url(obrazy/index_04.jpg) no-repeat 350px 100px;
	height: 600px;
}

#obr04 {
	position: absolute;
	height: 398px;
	width: 620px;
	left: 350px;
	top: 100px;
	padding: 5px 10px 10px 10px;
	overflow-y: auto;
	overflow-x: auto;
}

Brubeaker
Profil *
Plaváček:

Funguje to! :o) ... mockrát děkuji!! - Už jsem se bál, že to nijak nepůjde...

Nerad bych vypadal jako nevděčník, ale nemohl by ses mi podívat i na to, proč se mi v mozille nezobrazuje posuvník?

Ještě jednou díky!
Plaváček
Profil
Brubeaker:

Na začátek stylopisu si přidej toto:

*  {
	-moz-box-sizing: border-box;
}


A uprav si tuto definici:

#obr04 {
	position: absolute;
	height: 398px;
	width: 620px;
	left: 350px;
	top: 100px;
	padding: 5px 10px 10px 10px;
	overflow:auto
}
Brubeaker
Profil *
Plaváček:

Máš můj respekt! Všechno funguje jak má. Díky.

Má sjednocování vlastností funkcí (myslím tím třebas toto padding: 5px 10px 10px 10px;) jinou funkci než čistě estetickou, přehlednou.. ? Slibuju, že je to má poslední otázka :o)
panther
Profil
Brubeaker:
Má sjednocování vlastností funkcí [...] jinou funkci než čistě estetickou, přehlednou.. ?
nemá. Jen to, cos napsal, jde zkrátit ještě na
padding: 5px 10px 10px;
Brubeaker
Profil *
Všem děkuji za ochotu!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: