Autor Zpráva
TAYNEYT
Profil *
Ahoj ,

mam problem s temito strankami http://www.robatko.e-lift.cz/

v IE 7,8 , FF atd je menu OK ale v IE 6 nefunguje temer vubec. nevite cim a jak to opravit.

dekuju moc predem za vasi pomoc
Petr ZZZ
Profil
Vypadá to, jako by to nebylo dodělané. Obsahuje to jednak vyloženě nefunkční kusy kódu, které nemohou fungovat vůbec v žádném prohlížeči, a jednak vysoce nesémantické sledy znaků. Než zajdu do detailů, smím se zeptat, zda jsi zákazník nebo zaměstnanec toho studia, které je v patičce podepsané jako autor webu?

Dodatek č. 1 (21:55): To, co v kódu chybí a způsobuje nefunkčnost odkazů, je natolik triviální, že to tam může chybět jen úmyslně. Jsi-li zákazník toho studia, řešil bych to se studiem, jsi-li kodér toho studia, měl by ses nejdřív naučit kódovat, než budeš dělat weby pro zákazníky (pokud tam tedy ty chyby nejsou úmyslně, z obavy, že zákazník nebude chtít zaplatit). Bez ohledu na to bych ale studiu v každém případě vytkl vysoce nesémantické sledy znaků (které nezpůsobují nefunkčnost, jsou ale pohodlné a amatérské a nesvědčí zrovna o znalosti CSS) a také to, že v IE nelze zvětšit písmo (což na ostatní funkčnost taky nemá vliv).

Dodatek č. 2 (22:00):

Pro archivní účely sem dávám kompletní HTML; kdyby se to moderaci nelíbilo, tak to prostě včetně dodatku č. 2 prosím smažte:


<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
  <meta name="verify-v1" content="3Eqp+j3+40XQmYDAqeW3QHFhLmkuaruL032m309wnWg=" >
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250" >
  <meta name="author" content="www.msgrafika.cz" >
  <meta name="description" content="Hajný robátko - chùvièka" >
  <meta name="keywords" content="ubytování, dovolená, nocleh, " >
  <meta name="robots" content="all,follow" >
  <link rel="stylesheet" href="css/styl.css" type="text/css" >
  <meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css">
  <link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" type="image/x-icon" >
  <title>Hajný robátko - chùvièka</title>
  </head>
  <body>
  <!-- tìlo celého dokumentu. Zarovnáno na støed -->
<div class="main">
 <div class="top-banner"><!--Baner ktery vložíme v css--></div>
 
 <!-- PULL DOWN MENU - BEGIN -->

<div class="mainmenu">

<ul>
      <li class="li_nc"><a href="/" target="_self" >&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;HLAVNÍ STRÁNKA&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp</a></li>
      <li class="li_nc"><a href="#" target="_self" >CENÍK&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</a></li>
      <li class="li_nc"><a href="#"  >FOTOGALERIE&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</a></li>
      <li class="li_nc"><a href="#"  >KONTAKTY&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</a></li>
      <li class="li_hc"><a href="#" target="_self" >KONCEPCE >>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</a><ul class="ul_ch">
         <li class="li_nc"><a href="#" target="_self" >domácí øád</a></li>
         <li class="li_nc"><a href="#" target="_self" >provozní øád</a></li>
      </ul></li>
</ul>


</div>

<!-- END OF PULL DOWN MENU -->

  <!-- tìlo -->
    
      <div class="column">
      
       <br>
     <h1> Chùvièka "ROBÁTKO" pohlídá Vám Vaše malé špunty<br>
      od 2 let do 4 let nadlouho i nakrátko</h1>
      <br><br>
      <div class="column2">
      
      <table>
  <tr>
    <td width="">
     <h2>Na usedlosti Chyòava 93 - Hosín</h2><br>
      - domácí prostøedí<br>
      - èerstý vzduch<br>
      - pøíroda, lesy, rybník<br>
      - zdravá strava
    </td>
    <th width="">   
    <img src="pict/statek.jpg" alt="statek Chýòava" title="statek Chýòava" width="316" border="0" height="244"></a>
    
    </th>
  </tr>
</table>

      </div>
          
      </div>
    
 
<!-- zápatí -->
    <div class="zapati">
    
  Copyright © 2010 - e-lift.cz  - 
  Design by <strong><a href="http://www.m-system.ic.cz"target="_blank">MS Grafika</a></strong>
    </div>


</div>
<script type="text/javascript">
var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");
document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
</script>
<script type="text/javascript">
try {
var pageTracker = _gat._getTracker("UA-5261922-5");
pageTracker._trackPageview();
} catch(err) {}</script>
</body>
</html>
TAYNEYT
Profil *
no ja jsem zakaznik toho studia - resp. toho cloveka ktery mi to dela za pakatel
TAYNEYT
Profil *
Bohuzel, ale ja uz jsem mu nejakou tu stovku dal za to a ted jsem zjsitil ze to nejde v 6. taky si sem a tam umim cekoliv udelat a upravit, ale v CSS neumim kodovat. Mohu tedy poprosti o radu ke a jak bych mohl opravit toto? Dekuju
TAYNEYT
Profil *
dekuju Petre
Petr ZZZ
Profil
Doporučil bych ti obrátit se na to studio, které ti to dělá. Pokud to máš za pakatel, nemáš si nač stěžovat, tak hrozné to není (graficky je to dokonce velmi hezké, má kritika se týká kódu). Jediná opravdu hrubá chyba je to nezvětšitelné písmo, ale tuto chybu dělají snad všichni levní a dokonce i někteří drazí webdezajnéři.

Vysoce nesémantickým jsem měl na mysli ty nekonečné sledy znaků &nbsp; za účelem vytvoření horizontálních mezer; na mezery (i vertikální) jsou v CSS vlastnosti margin a padding (které mi, není to tak dávno, poradil panther; dodnes jsem mu vděčný, bez těchto vlastností se kódovat prostě nedá ;-).

Odkazy nefungují, protože nikam neodkazují. Buď ty stránky ještě vůbec neexistují, nebo chybí v odkazech, protože to není dodělané, nebo protože má studio strach, zda jim zaplatíš. Adresy odkazů patří do řetězce <a href="#"> místo toho #. Ale toto jsou úplně nejzákladnější základy webdesignu, nechce se mi moc věřit, že něco o webdesignu víš (to ti říká "lama", jsou tady jinačí experti). Pokud ti mohu poradit, zaplať jak bylo dohodnuto, možná něco usmlouvej kvůli té velikosti písma, ale jestli si to chceš dělat opravdu sám, asi bys měl začít číst, jak psát web. Předtím ale zaplať studiu práci, kterou už vykonalo a která – předpokládám – byla dohodnutá. ;-)

Dodatek (22:55): Prosím piš s diakritikou. Nejsem sám, komu na diakritice záleží . Čte to tu hodně lidí a každému z nich se čte text s diakritikou líp než bez ní.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0