Autor Zpráva
Joan
Profil
Můžete se mi prosím pěkně někdo s IE8 mrknout, jestli uvidíte správné zobrazení anebo stejný nesmyl jako na níže vloženém obrázku? Děkuji!!

Neumím si vysvětlit, jak je možné, že na mém domácí počítači s Win XP Home a nedávno nainstalovaným IE8 se mi např. tato stránka zobrazuje takto příšerně:



když kolegyni v práci i známému taktéž s IE8 se zobrazuje naprosto správně a stejně jako ve Firefoxu či Opeře. Zkontrolovala jsem, že neměli zatrhnutý kompatibilní režim, já doma také ne. Kupodivu v quirku se mi stránka doma zobrazuje korektně! Jim korektně jak ve standard režimu, tak v quirku.
Pro názornost jsem i orámovala červeně všechny odstavce a ten, co způsobuje tu neskutečnou "nudli" je děsně úzký. Nechápu proč, když ostatní odstavce, stejně obtékající obrázky jsou OK.
Můj domácí IE8 mi takto mrší více stránek, ale jen ty, kde je více obrázků.
Napadá prosím někoho, kde je zakopán pes?
Radek9
Profil
Joan:
Mně se to v IE8 též zobrazuje správně (tedy stejně jako ve FF). Dokonce se to zobrazuje dobře (až na nějaké detaily) i v IE6+7.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Joan:
Také v Exploreru 8 vidím vše správně. Neměla bys větší obrázek svého problému? Na první pohled bych řekl, že bude souviset buď s písmem (horní odstavec ti končí na jiném místě než u mě), nebo s nějakým rozšířením — zkus povypínat všechny ty AVG toolbary apod.

Napadá prosím někoho, kde je zakopán pes?
Podle fotek bych si tipnul, že ve zděděné kabele :-)
Joan
Profil
Radek9:
Díky za zkouknutí, jinak ladím od IE6 včetně a vejš.
Joan
Profil
Chamurappi:
Zkusím, jestli umím vložit obrázek "externě" (je to screen v původním rozlišení):
Odkaz na větší screen

„Napadá prosím někoho, kde je zakopán pes?“
Podle fotek bych si tipnul, že ve zděděné kabele :-)

Hezký :-) . Nebo že by na to měl vliv fakt, že ona je to ve skutečnosti fenečka ?

Jinak v IE8 jsem nic nenastavovala ani neinstalovala, protože IE8 používám výhradně k testování svých stránek - a potom rychle pryč do Firefoxu.
Joan
Profil
EDIT:
1) povypínala jsem všechny doplňky v IE8 - nic
2) zkoušela jsem různé varianty režimu prohlížeče a režimu dokumentu a haprovalo to jen a pouze v kombinaci IE8/IE8, všechny ostatní možnosti zobrazovaly správně.
2) změnila jsem typ písma (na courier) i velikost - nic
3) vymazala jsem dočasně problematický odstavec - udělal se jako nudle předchozí odstavec.

Můj závěr prozatím je, že že IE8 ve standardním režimu má problém s obtékáním obrázku, viz velký screen.
Ještě výmluvnější screen (po sloučení více odstavců do sebe a pečlivém zkontrolování uzavíracích značek) : screen

Co mně ale nejde na rozum, že ostatním lidem s IE8 se stránka zobrazuje správně - mně nikoliv.
Jak
Profil *
Koukněte taky na internet a ne na umístění na lokálním disku. Pro místní umístění může IE8 použít jakési kompatibilní zobrazení se starší verzí.
Joan
Profil
Jak:
Právěže jako první jsem to zmerčila po nahrání na internet a na webu jsem zkoušela zobrazování v různých kombinacích režimu prohlížeče a režimu dokumentu, nejen na lokále. Horší je, že i z disku se mi to zobrazuje stejně špatně a já nemůžu přijít na to, čím to je...
Honza Václavík
Profil *
jednou se mi taky stalo že IE 8 se chovalo jinak u mě na pc a u kamaráda... Docela šok :D zkus možná ještě IE renderer, vygůgluj to :D
Joan
Profil
Honza Václavík:
Díky, vím co máš na mysli, já mám rovnou k dispozici nainstalovaný IE Tester.
Hm, jsem z toho jelen nejjelenovatější, v IE Testeru simulujícím IE8 se ta stránka zobrazuje korektně...
Tak nevím, má cenu pátrat po příčinách, když jsem evidentně jediná, o kom vím, že se stránka zobrazuje značně špatně? Toť otázka! Ale to proč? mě bude budit ze sna.

EDIT: teď jsem zkusila kód postupně přesně nakopírovat do nového souboru v PSPadu, ovšem styly jsem dávala jako podmíněné komentáře dovnitř souboru. A ejhle! Najednou se vše zobrazovalo, jak má, hlavně obrysy odstavců. Takže z toho nejspíš vyplývá, že v externím stylu je očividně něco, co IE osmičce nevoní. Pro tuto hypotézu hraje i fakt, že když postupně nakopíruji do hlavičky z externího stylu pouze potřebné deklarace, tak odstavce plavou zcela správně. Když ale do hlavičky vložím externí styl - a je jedno, v jakém pořadí tj. jestli nejdřív pro IE8 a potom externí styl anebo naopak, zase začnou odstavce blbnout.
Mám dojem, že už z toho začínám blbnout taky... :-(

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: