21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
« 1 2 »
Autor Zpráva
lucy
Profil *
Ahoj,

nejsem úplně profík přes grafiku, ale určitě jste se setkali s tím, že IE6 nepodporuje průsvitnost (průhlednost??) . Jak řešíte na svých webech tenhle problém?

Hlavně to, když máte png jako background divu v CSS a podmíněné komentáře pro IE6.

Nějakým PHP kodem? Javascriptem? MicrosoftAlpha..... - ten mi zrovna v CSS nešel.

Jak dlouho myslíte, že potrvá, než IE6 zmizí a webdesignerům ubude jedna starost? :)

Díky za reakce..
Kcko
Profil
Pouzival sem http://docs.jquery.com/Tutorials:PNG_Opacity_Fix_for_IE6 a ted uz mi IE 6 nestoji za tu namahu. Je to stary a trapny prohlizec, a nehodlam se mu stale podrizovat.
mckay
Profil
lucy:
Dřív jsem se o IE6 nestaral, a teď se také nestarám :)). Vím, že to není moc konstruktivní přístup, ale nevidím důvod proč svůj web překopávat kvůli lidem, kteří ještě nepochopili, že IE6 není nic dobrého.

Kcko:
Jak dlouho myslíte, že potrvá, než IE6 zmizí a webdesignerům ubude jedna starost? :)
Pravděpodobně to ještě chvíli bude, podle globálních statistik ho totiž používá (k mému údivu) stále dost lidí. http://toplist.cz/global.html
Dranel
Profil
mckay:
Dřív jsem se o IE6 nestaral, a teď se také nestarám :)). Vím, že to není moc konstruktivní přístup, ale nevidím důvod proč svůj web překopávat kvůli lidem, kteří ještě nepochopili, že IE6 není nic dobrého.
Dovolím si reagovat: Proč překopávat? Co ho takhle psát rovnou tak, aby byl funkční a ideálně se zobrazoval totožně i v IE6?
Petr ZZZ
Profil
lucy:
určitě jste se setkali s tím, že IE6 nepodporuje průsvitnost (průhlednost??)
Podporuje průhledné gify. Šipka vpravo dole na mé stránce o pralese je průhledný gif. Funguje i v IE6. Zkus si v IE6 zvětšit na té stránce písmo a dívej se, jak se změní pozadí šipky.
Chamurappi
Profil
Reaguji na lucyho:
V drtivé většině případů průsvitnost ve skutečnosti nepotřebuji. Mohu-li se jí vyhnout, vyhnu se.
Jestli máš trochu starší počítač, tak když si klikneš tady vpravo dole na reklamu slibující notebook, uvidíš, jak svižně běží web, který si plete prohlížeč s Photoshopem a vrství na sebe průhledné PNG zcela zbytečně.

Nějakým PHP kodem?
Těžko, PHP přeci běží na straně serveru.
Jediný postup, jak rozběhat alfakanál ve verzích 5.5 a 6.0 je filtr AlphaImageLoader (v CSS). Existuje hromada hotových JavaScriptů a behaviorů, které ho automaticky přiřazují, takže nejsou potřeba žádné hlubší znalosti. Zkus prohledat tuto diskusi, najdeš desítky rad, jak PNG snadno a rychle rozběhat.

ten mi zrovna v CSS nešel
Ve standalone verzích filtry nejedou (a s přísněji nastaveným zabezpečením také ne). Jestli ti nešel ani v normálně nainstalované verzi, prosím o odkaz na živou ukázku.

Jak dlouho myslíte, že potrvá, než IE6 zmizí a webdesignerům ubude jedna starost?
Rok a půl až dva, pokud se zmizením myslí stejné procentuální zastoupení, při kterém většina webdesignérů přeřadila do kategorie muzejních prohlížečů Explorer 5.
Do té doby asi budeme odsouzeni odpovídat na podobnou otázku dvakrát denně.


Reaguji na mckaye:
kvůli lidem, kteří ještě nepochopili, že IE6 není nic dobrého
Proč by měli uživatelé chápat něco o prohlížečích? Já občas šestku používám. Proč bych neměl?
Když se ptal digg.com svých (poměrně zkušených) uživatelů, proč používají starého Explorera, dostal tyto odpovědi:
Nox
Profil
Chamurappi:
Minule když se graf postoval tu myslím nebyl ten popisek co si psal a graf mi tudíž přišel překvapující, ale pokud je to průzkum mezi zkušenými uživateli, tak už mi to až tak zajímavý nepřijde (bez vysvětlení až zavádějící), myslím že lepší by byl obecný vzorek
Nejsem si jistý s tím popiskem jestli byl...hledal jsem to téma, ale nenašel

lucy:
Snažím se v první řadě aby bylo potřeba co nejmíň (nejlíp žádné) PNG....sice je škoda že se člověk musí omezovat, na druhé straně poloprůhledné PNG je hodně datově náročné, takže to zas tak nemrzí

Pokud by toho bylo hodně, tak bych o JS uvažoval, při menším počtu ale prostě udělám ručně v CSS s AlphaImageLoader (http://koivi.com/ie-png-transparency/)

Jak dlouho myslíte, že potrvá, než IE6 zmizí a webdesignerům ubude jedna starost? :)
http://www.extrawindows.cz/google-„ne“-internet-exploreru-6
a sám MS už ho taky nijak nepodporuje...jasně, měl by to člověk umět udělat i pro IE6, ale pokud zmizí a bude o starost míň, osobně mě to velmi potěší
H13
Profil
Chamurappi:
Když se ptal digg.com svých (poměrně zkušených) uživatelů, proč používají starého Explorera, dostal tyto odpovědi

Tak si to shrňme (s nadsázkou) :-)

Modrá ... OK
Zelená ... lenošnej nebo neschopnej administrátor - něco je špatně - nemá cenu to akceptovat, to může trvat do nekonečna, závěr - ignorovat tuto skupinu
Žlutá (oranžová) ... lenošnej nebo neschopnej administrátor, lenošnej nebo neschopnej člověk rozhodující o správě softwaru (hardwaru) nebo pomatenec - něco je špatně - nemá cenu to akceptovat, to může trvat do nekonečna, závěr - ignorovat
Červená ... OK, respekt - takovej člověk je zvyklej na to, že se mu mnoho stránek zobrazuje špatně - kvůli takovému člověku nemá cenu nic vymýšlet, závěr - ignorovat
Fialová ... tak tady nelze než nekomentovat, závěr - ignorovat

Takže pokud to dobře počítám, tak kvůli 7% lidí z cca < 10% návštěv na webu nemá cenu prasit web nějakým javascript nebo css hackem.

Navíc si myslím, že existuje ještě další skupina a to jsou webdesigneři, kteří testují IE6 kvůli svým vytvořeným stránkám a většinou tím tráví mnoho času, a většinou to testují na různých počítačích, často volají kamarádům, aby se na to podívali právě v IE6, atd. - podle mě je to dost významná skupina. Nazval bych to "Strach z IE6 rozhozeného designu paradox" :-)


Nox
jasně, měl by to člověk umět udělat i pro IE6

podle mě ne ... ano uděláš to tak, že to pojede v IE6, ale tím diskriminuješ ostatní uživatele standardních prohlížečů
Kcko
Profil
Chamurappi:
Zajimave co jsi dostal za odpovedi. To ze neciti potrebu upgradnout na novejsi z duvodu toho, ze jim v tom vse funguje, je podmineno i snahou webmasteru to nejak "zafixovat", udelat zvlastni styly, pouzivat hacky, pouzivat ruzne HTC emulatory, aby webove stranky fungovaly stejne nebo minimalne hodne podobne jako v ostatnich normalnich prohlizecich. Kdyz se tomu tak dit nebude, sahne uzivatel po prohlizeci, ktery mu to umozni.

A vytka typu, ze mi tam bezi stary system a nemuzu si nainstalovat IE 8? Ehm, kdo chce hrat nove hry, musi si koupit novy pocitac / vykonnou grafickou kartu. Kdo chce jezdit v rychlem aute, nemuze mit 12 let starou felicii.

Je nutno jit s dobou, a neni duvod neustale IE6 opecovavat ...
lucy
Profil *
Děkuji všem za názory.

Mně to v IE 6 (ne)funguje tak, že mám normálně v .php stránce <div id="cb-smaller"> a podmíněný komentář <!--[if lte IE 6]> ...

v normálním css mám nastavené pozadí:
#cb-smaller{ 
background:url(../img/delic.png) no-repeat 0% 50% ;
}


a ve stylech pro IE

#cb-smaller{
background:url(../img/delic.png) no-repeat 0% 50% ;
filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='../img/delic.png', sizingMethod='scale');

}

a neběhá to :(
Kde dělám chybu?
GoToHellIE6
Profil *
lucy:
doporucuji se na ie6 vykaslat. maximalne pro ie6 zrus obrazek a dej na pozadi jen obycejnou barvu. na precteni apod to bohate staci a pokud chce nekdo vic at si zapne jiny prohlizec. pripadne pro nej pouzivej png8 sice to neresi globalne ale pro ie6 je to i tak prilis dobre.

Chamurappi:
i na pc kde nemuzu nic instalovat si jde pustit portable verzi napr mozzily. lidi sou vetsinou jen lini a neschopni.

Moderátor Chamurappi: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
Dranel
Profil
GoToHellIE6:
doporucuji se na ie6 vykaslat. maximalne pro ie6 zrus obrazek a dej na pozadi jen obycejnou barvu. na precteni apod to bohate staci a pokud chce nekdo vic at si zapne jiny prohlizec. pripadne pro nej pouzivej png8 sice to neresi globalne ale pro ie6 je to i tak prilis dobre.
Takovýto přístup je špatný. Proč? Zeptej se sám sebe: Jak uživatel takového prohlížeče pozná, že má být na pozadí něco jiného než jen barva, když jiný prohlížeč nemá?
Chamurappi
Profil
Reaguji na lucy:
AlphaImageLoader musíš používat místo backgroundu, ne spolu s ním. A nejde u něj nastavit pozice. Parametr sizingMethod='scale' způsobí, že se obrázek roztáhne po celém elementu.
Mohl bych vidět situaci, ve které ten průhledný obrázek potřebuješ?


Reaguji na Noxe:
bez vysvětlení až zavádějící
Odkázal jsem na něj i minule s vysvětlením a s dovětkem, že u běžných uživatelů bude ta červená výseč ještě větší.

myslím že lepší by byl obecný vzorek
Z něj by půlka odpověděla „I don't use drugs.“, protože by nevěděla, co to je IE6.

google-‚ne‘-internet-exploreru-6
Vyhledávání Googlem funguje i v extrémně starých prohlížečích. Pochybuji, že se na tom v brzké době něco změní.

a sám MS už ho taky nijak nepodporuje
Ještě, že máme ty velké korporace, aby nám řekly, co máme dělat. Ve vztahu autor stránky — prohlížeč — návštěvník jsou Google i výrobce prohlížeče mimo. Hodný autor stránky nekecá návštěvníkovi do toho, jaký má používat prohlížeč.


Reaguji na H13:
kvůli 7% lidí z cca < 10% návštěv na webu nemá cenu prasit web nějakým javascript nebo css hackem
Má, protože zbývajícím procentům je úplně jedno, jak vypadá kód.

uděláš to tak, že to pojede v IE6, ale tím diskriminuješ ostatní uživatele standardních prohlížečů
Pokud to udělá správně, vytěží maximum z toho, co má k dispozici. Pokud ne a část návštěvníků (jedno jaká) se tím může cítit ochuzena, je to chyba.


Reaguji na Kcka:
Ehm, kdo chce hrat nove hry, musi si koupit novy pocitac / vykonnou grafickou kartu.
Přirovnávat odebírání informací ke hraní her je mimořádně tupé. Mě zajímá obsah, chci si přečíst přehledně naformátovaný text, prohlédnout si fotogalerie, pustit si video… nezajímá mě, že si webdesinér neumí dohledat, jak udělat poloprůhledný stín pod menu nebo jinou úžasnou ozdobu.

Je nutno jit s dobou
Proč? Jak se změnila doba? Na scéně není žádná nová technologie, která by vyžadovala odstřižení méně oblíbených prohlížečů. Tyhle vaše hurá-nálady vycházejí jen a pouze ze statistik.

neni duvod neustale IE6 opecovavat
Neustále ne. Za dva roky na něj asi přestanu brát ohledy. Ještě ani nevím, jak se to projeví… myslím, že nijak.




Neřešte otázku podporování/nepodporování Exploreru 6, není to hlavní téma tohoto vlákna.
Petr ZZZ
Profil
H13:
většinou tím tráví mnoho času

Dovolím si nesouhlasit. Mnoho času trávím taky, ale pokud se s něčím nadřu, tak ne kvůli IE6, ale s kódem jako takovým, protože kódovat neumím, nic nevím zpaměti, pořádně ani nevím z hlavy syntaxi CSS, nevím kde psát dvojtečku a kde rovnítko, kam psát uvozovky a kam je nepsat, všechno radši kopíruju pomocí Ctrl+C a Ctrl+V, abych jó neudělal chybu, kterou pak můžu hodiny hledat. Hacky nepoužívám, protože jsou na mě moc komplikované a protože se nechci spoléhat, že budou fungovat i v budoucnu, podmíněné komentáře to samé: nerozumím jim, nedovedu posoudit, zda jsou spolehlivé i do budoucna, nepoužívám. Mám-li problém s odlišnými mezerami v IE a FF, udělám marginy malé, aby rozdíl nebyl poznat, nebo na ně dlabu, pokud jde o horizontální mezery a ne o vertikální.

Jediné, co vím o CSS zpaměti, je, že třída začíná tečkou, a to vím jen proto, protože mi trvalo rok, než jsem pochopil, co to je identifikátor, takže jsem používal výlučně třídy a nebyla šance, aby se mi to začalo plést. Nevím, kolik d se píše ve slově padding, tak ho nepíšu, ale kopíruju. Jednou jsem místo width napsal weidth a pak jsem tu krpu hledal snad hodinu. Od té doby kopíruju i width. Nevím nic, jen kopíruju ze stránek, které už jsem vypotil, nebo hledám, nebo se ptám tady na diskuzi. Zpaměti umím jenom class="", všechno ostatní kopíruju. Dřu se s kódem, ale ne proto, že bych kódoval extra pro IE6, ale protože vůbec kóduji. Kdybych kódoval pro IE8, dřel bych se úplně stejně. Tož takový je názor "lamky". ;-)

Dodatek:
Kcko: Hry mě nezajímají ani staré, ani nové. :-)))
panther
Profil
Petr ZZZ:
Tož takový je názor "lamky". ;-)
to se divím, že tě to ještě baví tímto stylem :-) Těch pravidel v CSS zase tolik není, aby se nedaly zapamatovat.
mckay
Profil
Chamurappi:
Já občas šestku používám. Proč bych neměl?
Jo, asi máš pravdu. Nezaujatý názor proč, nepoužívat Explorer 6 ti nedám.
Kcko
Profil
Chamurappi:
Me zase nezajima, proc bych si mel neco dohledavat, kdyz vim, ze vetsina prohlizecu to zobrazuje spravne.
A ta tvoje nadrazenost a samolibost mi prijde tupa taktez a nic nerikam. Je to muj nazor a zatim si stojim a debatovat o tom s Tebou je ztrata casu.

Mozna bys mel to svoje HTML&CSS pozlatko na chvili opustit a podivat se do sveta skriptovacich jazyku a databazi a pak mozna nebudes zastavat ten svuj prapodivny pohled na vec, ze na vsechno existuje fix, vsechno se da dohledat, ale to ze nad tim clovek ztraci cas uz te nezajima, ono pokud clovek travi u PC vetsinu sveho zivota, tak je mu to stejne jedno vid?

Hezky vecer vinsuji.
lucy
Profil *
Chamurappi:
ještě nemám hosting, tak zatim bez live-ukázky.
ten průhledný obrázek je jen jako dělič dvou sekcí, takže jen estetický význam. Nakonec jsem to vyřešila tak, že do stylů pro IE6 jsem dala na pozadí jiný obrázek - .jpg - průhledný dělič, ale přímo s tím pozadí. Samozřejmě, narůstá tím práce, ale v normáním (nezvětšeném) zobrazení, to vypadá stejně.

Myslíš, že je to blbý způsob, jak se s tím problémem vypořádat? :)
Miloš
Profil
lucy:
ještě nemám hosting
Tak si zařiď libovolný freehosting za účelem testovacího prostoru. Občas se to hodí.

A předhodit IE6 jiný obrázek je jednodušší způsob, než se patlat s javascriptem. Když to jde udělat, je to po mém soudu to nejlepší řešení.
Honza Václavík
Profil *
Po přečtení mě docela udivilo kolik lidí na optimalizace IE6 kašle.. Jsem rád, ten prohlížeč nestojí za nic.
Docela už mi leze krkem když 50 % času trávím optimalizací pro IE6.. nedej bože když zákazník má jen IE6 a na webu co pro něj dělám je rozbalovací menu, posouvací novinky a podobný kraviny.
panther
Profil
Honza Václavík:
Jsem rád, ten prohlížeč nestojí za nic.
nevím, za co jsi rád. Nejseš-li úlný ignorant, neměl bys na IE6 zapomínat.

Docela už mi leze krkem když 50 % času trávím optimalizací pro IE6
pak je otázka, jestli není problém jinde. Mám podobný názor jako Chamurappi: Pokud web nakóduješ správně, ladění pro IE6 ti zabere pár minut (bude-li vůbec potřeba).
Petr ZZZ
Profil
panther:
to se divím, že tě to ještě baví tímto stylem :-)
Tak, to se ví, že jsem to trošku přikrášlil :-), občas něco z hlavy napíšu, ale spíš v HTML. CSS se zpaměti psát prostě bojím. Mám-li v CSS vytvořit novou třídu, radši syntaxi zkopíruju a potom jen upravuju, protože kdyby něco nefungovalo, nebudu vědět, zda mám v CSS překlep, nebo zda jsem něco od základu špatně pochopil, nebo zda to prostě prohlížeč nepodporuje. Kopírováním spolehlivě eliminuju překlep jakožto jeden možný důvod případné nefunkčnosti a mohu se plně koncentrovat na vše ostatní. Nějaké to <ul><li> </li></ul> a <p></p> už ale zpaměti napíšu. ;-)

Honza Václavík:
Já jsem lama, která kóduje rok a půl, a s IE6 nemám problém. Přiznám ovšem, že se obejdu bez rozbalovacího menu. Není mi sympatické, protože už jsem se několikrát setkal se stránkami, na kterých v IE6 blblo. Uprchl jsem z nich a zanevřel na rozbalovací menu. Stejně je uživatelsky nepřívětivé, protože je vidět jen po najetí myši a tak příliš nutí uživatele přemýšlet. Viděl jsem ale taky už různě efektně dělaná meny, která byla plně funkční i v IE6. Ono to s tím kódováním asi bude jako s rybolovem: Musí se to zkrátka umět. ;-)
H13
Profil
panther:

Vážím si tvých názorů stejně tak si vážím názorů Chamurappiho, ale větu typu:

ladění pro IE6 ti zabere pár minut (bude-li vůbec potřeba)

nemůžeš myslet vážně. Možná to platí pro tebe nebo nějakého jiného IE nadčlověka, ale pro webdesignery pohybující se v reálném světě ne.

Pokud se podíváš na většinu fór o webdesignu, zjistíš, že používání devět (nevím to přesně) let starého prohlížeče je noční můra většiny webdesignerů.

Ano, pokud tvý stránky budou obsahovat text a nic jiného, pak máš pravdu, ale dnes nejsou stránky jen o textu, ale také o designu a používání externích knihoven.

Představ si, že používáš javascriptovou knihovnu, která používá jinou javascriptovou knihovnu a ta používá jinou javascriptovou knihovnu (dnes celkem běžné, protože se dělají projekty, které jsou založeny na jiných projektech) A ta základní javascriptová knihovna je napsaná tak, že prostě nepočítá se zastaralým prohlížečem. Co teď - jsi závislý na třech knihovnách - jak to vyladit? Během pár minut to asi nezvládneš. :-( Co takhle napsat svou vlastní knihovnu - OK, mám přístích 42 let volno, napíšu si vlastní s tolika hackama, že bude fungovat i pro devět let starý prohlížeč. Ne, nemám 42 let na napsání vlastního řešení, takže buď obětuju kvalitní efekty nebo podporu pro starý prohlížeč.

Petr ZZZ:
Já jsem mluvil o lidech, co webdesignu alespoň trochu rozumí. Pro ně není problém normálně pracovat a v klidu vytvořit stránku pro standardní prohlížeče. Problém nastane po tom, co po nich někdo bude požadovat, aby se ta stránka zobrazovala stejně v IE6 jako v ostatních prohlížečích (což je kolikrát nesplnitelné)

Ono to s tím kódováním asi bude jako s rybolovem: Musí se to zkrátka umět. ;-)
Pokud prohlížeč prostě něco nepodporuje, jako je třeba průsvitnost, pak tohle nedává smysl. Je to podobné jako by jsi řekl, že s trabantem se dá létat do vesmíru - jenom to prostě musíš umět. :-)
Miloš
Profil
H13:
dnes nejsou stránky jen o textu
To snad nebyly nikdy, ne? Proč by se na nich mělo psát o textu? Copak se na stránkách nepíše i o jiných věcech? Já bych ten text nepřeceňoval.

ale také o designu
A taky o zvířatech, o politice, o umění…

o … používání externích knihoven
Těch zas tolik není.

Ale stejně nechápu, jakou má s vláknem souvislost vypisovat, o čem všem se na stránkách dneska píše.
Petr ZZZ
Profil
lucy:
ten průhledný obrázek je jen jako dělič dvou sekcí
Pokud chceš dělit horní/dolní, udělej si neviditelnou horizontální čáru. Napiš do HTML:
<hr class="nevidim">
a do CSS:
.nevidim {height:1px; margin:-1px 0 0 0; padding:0; border:none; visibility:hidden; }


Viditelná horizontální čára se píše jen prostým
<hr>

Ta čára se dá nastylovat i všelijak jinak než na neviditelno (barva, tloušťka, snad i obrázek na pozadí, to ale už hádám).
panther
Profil
H13:
Vážím si tvých názorů stejně tak si vážím názorů Chamurappiho
to mě těší :-). Děkuji.

ale větu typu: [...] nemůžeš myslet vážně.
asi mi nebudeš věřit, když řeknu, že myslím. Nepovažuji se za „IE nadčlověka“, IE spouštím jen vyjímečně, když se chci přesvědčit o výsledku nebo když někdo zde žádá o radu v IE. A rozhodně je spousta kodérů lepších než já.

Pokud ale pochopíš, jaké „chyby“ IE má a jak se v daných situacích chová, snadno problémům předejdeš nebo je zafixuješ hned, jak píšeš CSS pro ostatní prolížeče. To je ten rozdíl mezi kodérem a "kodérem" - oba dělají totéž, ale výsledek je o 100% někde jinde.
Miloš
Profil
Petr ZZZ:
Já HR styluji výhradně jako display:none (většinou) nebo výjimečně jako visibility:hidden, clear:both; (v případě, že plní funkci čističe).
Na rámečky používám border, na ozdobné background-image.
Jsem purista a oddělovací čáry nechávám pouze pro případ prostého (nenastylovaného) HTML, jinak veškerou grafiku tohoto druhu dávám vždy do CSS.
Petr ZZZ
Profil
H13:
Já jsem mluvil o lidech, co webdesignu alespoň trochu rozumí.
To jsem rád. ;-)

Pokud prohlížeč prostě něco nepodporuje, jako je třeba průsvitnost, pak tohle nedává smysl.
Dovolím si ocitovat, co jsem zde napsal výše [#5]: IE6 podporuje průsvitné opravuji po námitce [#29]: průhledné gify. Další možnosti dosáhnout i v IE6 průsvitnosti (průhlednosti?) i u formátu PNG zmiňuje Chamurappi [#6].

[#27] Miloš
Ano, souhlasím, v novém CSS (zatím jen na disku) to mám takto:

hr {clear:both; height:1px; margin:-1px 0 0 0; padding:0; border:none; visibility:hidden; }

Už jsem se rozhodl používat v budoucnu <hr> jako čistič bez třídy, ale nové CSS budu dávat do sítě až v rámci obsáhlejšího překopání a rozšíření webu, na kterém pracuji. Na stávajících stránkách by mi to dělalo neplechu. Zatím jsem hodil do stávajícího CSS jen třídu, a tu čáře (nebo divu atd.) přidělím, když občas umístím na web novou stránku.
H13
Profil
Miloš:
:-)
Miloši, tak speciálně pro tebe přeložím moji zřejmě nekvalitní češtinu :-)

„dnes nejsou stránky jen o textu“ - dnes se netvoří jen stránky, které obsahují pouze text
„ale také o designu“ - ale také stránky, které obsahují design (narážka na to, že kdyby stránky obsahovaly pouze text, pak by se IE6 mohl s klidem používat neustále :-) (pokud nebudu brát v potaz např. bezpečnost, atd.)

No jen doufám, že ve výše uvedeném nebo následujícím textu neobjevíš další češtinářský nešvar (jako třeba, že stránka nemůže obsahovat design, ale je tvořena designem, atd.) :-) :-)

Petr ZZZ
Průsvitnost != Průhlednost, ale pokud se mluví o průhlednosti a IE6, většina pochopí, že se bavíme o průsvitnosti

GIF je průhledný, není průsvitný. (přesněji: GIF podporuje průhlednost, nepodporuje průsvitnost stejně jako IE6)

panther
Pokud ale pochopíš, jaké „chyby“ IE má a jak se v daných situacích chová ...

Ano, pokud má člověk omezené kapacity (jako že má, protože mozek má své limity), pak je ale otázkou, zda věnovat čas a mozkovou kapacitu tomu, jak obejít IE6 chyby a to při vědomí, že IE6 není tolik používaný a je zastaralý, nebo se raději věnovat studování znalostí, které se dají využít ve standardních prohlížečích ...
Miloš
Profil
H13:
Ale já ti rozuměl velmi dobře, jen velmi špatně snáším otomany.
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0