Autor Zpráva
MartinM_93
Profil
Kdys jsem dělal s tagy <div>, ale kvůli nějakému problému jsem se na to vykašlal a přešel zpátky k tabulkám. Na Vánoce jsem dostal knížku kde <div> využívaly. Začal jsem ho používat a vše šlo tak jak má. Po několika týdnech programování svých stránek ve voleném čase jsem objevil problém který mě od <div> odlákal.

Problém je v tom že stránky se jak v GCh, MF, O zobrazují perfektně, ale v IE (mám základní verzi Win XP) se mi divy zobrazují cca s 3px odskokem. Už nevím co mám dělat, ale myslím si že to bude zas nějaká pytlovina a nebo jsem si to tady už četl, ale nepochopil že mám stejný problém.

Pro představu: http://m93.webz.cz

Díky ;-)
Bubák
Profil
MartinM_93:
v IE (mám základní verzi Win XP) se mi divy zobrazují cca s 3px odskokem
Koukám, že odskok máš změřený přesně, opravdu je to klasika, IE7 už touto chybou netrpí.
http://ie-brouci.dero.name/3px-bug.html
Klasické řešení u layoutu je floatovat oba (všechny) DIVy, které chceš mít vedle sebe.
Trejpa
Profil
MartinM_93:
To je místo pro nožičky písmenek. Změň vertikální zarovnání obrázku.
<img ... align=middle>
Bubák
Profil
Trejpa:
Máš pravdu, nevím proč, přehlídnul jsem odkaz na problém a předpokládal jsem floatovaný layout.
MartinM_93
Profil
Díky moc hoši ;-)
Nečekal jsem že to bude až tak lehké :D
S tímto jsem se sral asi měsíc a ono je to tak jednoduché :) Tušil jsem že to bude taková drobnost :D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: