Autor Zpráva
šulo
Profil *
Zdravím, neviem si poradiť s jedným problémom a preto sa obraciam na vás.

Na stránke mám jeden DIV ktorý obsahuje obrázok. Tomuto obrázku som musel nastaviť
clear: both
pretože sa v Mozille nezobrazoval správne. Ale potreboval som ten obrázok posunúť o pár px, tak som nastavil
margin: 10px 0
Lenže správne sa mi to zobrazí len v IE, Opera a Mozilla ten margin ignoruje.
Ten obrázok sa nachádza v dive #obrazok
Neviete niekto, čo s tým?

Vopred ďakujem
Miloš
Profil
Přidej tomu menu minimální výšku, protože pokud <li> floatují, má výšku nulovou.
#menu2 {min-height: 20px;}

Osobně bych tam žádný div nedával a tu čáru dal #menu2 na pozadí, ale tohle je nejjednodušší záplata, co mě napadla.
šulo
Profil *
Vďaka za odpoveď, nakoniec som to vyriešil tak ako si povedal, teda dal som ten obrázok na pozadie...
Ešte by som sa chcel niečo opýtať, ale nechcem zbytočne zakladať novú tému, tak sa to spýtam tu:

Dá sa nejako spoľahlivo vynulovať padding a margin?

Totiž keď mám napr. v HTML
<body>
<p>Nejaký text...</p>
<img src="nejakyobrazok.gif">
</body>

a v CSS
p {margin: 0px;padding: 0px;}
img {margin: 0px;padding:0px;}

tak mi odstavec aj obrázok odsadí od okrajov stránky, teda ten padding aj margin ignorujú...
Funguje to iba vtedy, pokiaľ použijem CSS reset, teda
* {margin: 0px;padding: 0px;}
ale to nie je veľmi dobré riešenie ako som sa dozvedel...
Miloš
Profil
Nulování hvězdičkovým selektorem není dobré, pokud se na stránce vyskytne formulář. Jinak pokuid vím, tak ničemu nevadí.
Osobně používám následující globální reset (na začátku stylopisu):
body, h1, h2, h3, h4, h5, h6, p, ul, ol, li, menu, dl, dt, dd, address {margin: 0; padding: 0;}

Tuším, proč ti p {margin: 0px;padding: 0px;} nefunguje – body bude mít nějaký výchozí padding.
Jinak bych ale dával bych bacha na chybějící mezeru u 0px;padding – setkal jsem se se situací, kdy se s něčím podobným prohlížeč nevyrovnal.
Radši víc mezer v kódu; sám dělám mezery stejně, jako v běžném textu – za interpunkcí a vně závorek.
panther
Profil
Miloš:
Jinak pokuid vím, tak ničemu nevadí.
ano, je to kvůli formulářům.

setkal jsem se se situací, kdy se s něčím podobným prohlížeč nevyrovnal.
tohle mě zajímá. Nevíš, náhodou, co, kdy a kde nefungovalo? Osobně si myslím, že na bílém znaku by funkčnost neměla mít vliv, proto se o to zajímám. I přesto, že mezery píši automaticky a tudíž se mě to přímo netýká. Když zajdeme do detailu, i automatické řádkové formátování v PSPADu mezery za středníky odmazává

šulo:
„img {margin: 0px;padding:0px;}“ je zbytečné, jsou to defaultní hodnoty.
Miloš
Profil
panther:
Od tohoto mého až po Chamurappiho včetně.
panther
Profil
Miloš:
Od tohoto mého až po Chamurappiho včetně.
tam se nic podobného nepíše. Bubák se tehdy divil stejně, jako já teď.

Mezera u selektorů, o níž mluví Chamurappi, je jiná věc, než mezera za středníkem. Nicméně mezera mezi výčtem selektorů by rovněž neměla chybět ani přebývat. Tedy
body, h1, h2, p
by mělo být (a je) totéž, co
body,h1,h2,p


Dále Chamurappi mluví o mezeře mezi URL a klíčovým slovem, tam je to ale jasné.
background: url(...)left
je prakticky totéž, co
background: url(...) lefttop
Slívání dvou klíčových slov, tedy „url“ a „left“, je logicky nepřípustné. Stejně je to ale jiná situace, než o které se tu bavíme.


Stále mi chybí podložení toho, že může způsobit problémy chybějící mezera za středníkem či dvojtečkou [#4]. V žádném případě to neber, že bych se chtěl s tebou přít, ale zaujalo mě to :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: