Autor Zpráva
kesaj
Profil
Zdravim. mam vytvorene klasicke css menu, vo FF mi funguje, ale v IE sa nechce rozbalit, v com moze byt problem ? vdaka



tu je link na stranku :


http://web.atec.sk/registracne_pokladne.htm

tu je kod :





<script type="text/javascript">
<!--
function FP_swapImg() {//v1.0
 var doc=document,args=arguments,elm,n; doc.$imgSwaps=new Array(); for(n=2; n<args.length;
 n+=2) { elm=FP_getObjectByID(args[n]); if(elm) { doc.$imgSwaps[doc.$imgSwaps.length]=elm;
 elm.$src=elm.src; elm.src=args[n+1]; } }
}

function FP_preloadImgs() {//v1.0
 var d=document,a=arguments; if(!d.FP_imgs) d.FP_imgs=new Array();
 for(var i=0; i<a.length; i++) { d.FP_imgs[i]=new Image; d.FP_imgs[i].src=a[i]; }
}

function FP_getObjectByID(id,o) {//v1.0
 var c,el,els,f,m,n; if(!o)o=document; if(o.getElementById) el=o.getElementById(id);
 else if(o.layers) c=o.layers; else if(o.all) el=o.all[id]; if(el) return el;
 if(o.id==id || o.name==id) return o; if(o.childNodes) c=o.childNodes; if(c)
 for(n=0; n<c.length; n++) { el=FP_getObjectByID(id,c[n]); if(el) return el; }
 f=o.forms; if(f) for(n=0; n<f.length; n++) { els=f[n].elements;
 for(m=0; m<els.length; m++){ el=FP_getObjectByID(id,els[n]); if(el) return el; } }
 return null;
}
// -->
</script>



   
	        <div id="top_nav">
	        <ul id="nav" >
                <li><a href="index.html">Predaj</a>
				<ul>
				<li><a href="#">Počítače TITAN</a></li>
				<li><a href="#">Katalóg produktov</a></li>
				<li><a href="#">Registračné pokladne</a></li>
				<li><a href="#">Tonery a cartridge</a></li>
				
				</ul>
			</li>
			<li>
				<a href="getting_started.html">Systémy</a>
				<ul>
				<li><a href="#">Informačné systémy ABRA</a></li>
				<li><a href="#">Pokladničné systémy</a></li>
				<li><a href="#">Tvorba e-shopov a web stránok</a></li>
				</ul>
			</li>
            <li>
				<a href="layout_2.html">Servis</a>
				<ul>
				<li><a href="#">Počítače a notebooky</a></li>
				<li><a href="#">Tlačiarne</a></li>
				<li><a href="#">Monitory</a></li>
				<li><a href="#">Registračné pokladne</a></li>
				<li><a href="#">Siete a internet</a></li>
				
				

				
				</ul>
			</li>
			<li>
				<a href="layout_3.html">Renovácia</a>
				<ul>
				<li><a href="#">O renovácii</a></li>
				<li><a href="#">Renovácia cartridgov</a></li>
				<li><a href="#">Renovácia tonerov</a></li>
				</ul>
			</li>
            <li>
				<a href="layout_4.html">Vernostný program</a>
				<ul>
				<li><a href="#">O vernostnom programe</a></li>
				<li><a href="#">Potlač kariet</a></li>
				
				</ul>
			</li>
            <li>
				<a href="layout_5.html">Dochádzkový systém</a>
				<ul>
				<li><a href="#">O dochádzkovom systéme</a></li>
				<li><a href="#">Terminály</a></li>
				<li><a href="#">Software</a></li>
				</ul>
			</li>
            <li>
				<a href="">Internet</a>
				<ul>
				<li><a href="#">WiMAX</a></li>
				<li><a href="#">NEXTRA</a></li>
				<li><a href="#">Služby</a></li>
				</ul>
			</li>
			
			

            </ul>   
	    </div>

        
kesaj
Profil
tu je este css subor :


#top_nav {
	width: 940px;
	height: 35px;
	margin: 0px;
	padding: 0px;
}
#nav {
    float: left;
    line-height:26px;
    width:940px;
    margin: 0px;
    padding: 0px;
    background-image: url('images/bar_gradient.jpg');
	background-repeat: repeat-x;
}
#nav ul {
    position:absolute;
    left:-999em;
    height:auto;
    width: 940px;
    font-weight:normal;
    line-height:1;
    float: left;
    padding: 0px;
}
#nav li {
    float:left;
    display: inline;
    margin: 0px;
    padding: 0px;
    list-style: none;  
}
#nav a:link, #nav a:visited{
    display:block;
    text-decoration:none;
    width: 124px;
    padding: 5px 5px 4px 5px;
    background-image:url('images/bar.jpg');
    font-weight: bold;
    color: #ffffff;
    margin: 0px;
    text-align: center;
}
#nav li ul ul {
    margin:-21px 0 0 100px;
}
#nav li ul li:hover a {
    color:#cccccc;
    background-image: url('images/bar_light.jpg');
}
#nav li:hover a, #nav li.sfhover a {
	color: #cccccc;
	background-image: url('images/bar_light.jpg');
}
#nav li:hover li a, #nav li li:hover li a {
    color:#ffffff;
    background-image: url('images/bar_transparent.png');
    height: 20px;
    border-right: 1px #000000 solid;
}
#nav li:hover ul ul{
    left:-999em;
}
#nav li:hover ul, #nav li li:hover ul, #nav li.sfhover ul {
    left:auto;
    margin: 0px;
    border-bottom: 1px #000000 solid;
    width: 104px;
}
#nav li:hover, #nav li.sfhover {
    color:#000000;
}
panther
Profil
kesaj:
tu je kod :
děkujeme, ale nevím, kdo se jím bude probírat. Pokud chceš pomoci, dej sem odkaz na web.

Nikde nevidím CSS menu, pravděpodobně ti tam chybí nějaký hover.htc.
Trejpa
Profil
kesaj:
V Internet Exploreru 7 a 8 to funguje. Pro šestku, která neumí :hover jinde, než na odkazech, se používá soubor hover.htc.
kesaj
Profil
ospravedlnujem sa za tie dlhe kody, uz som ich skratil.

odkaz na web som pisal uz vyssie :

http://web.atec.sk/registracne_pokladne.htm

ako tam spravit odkaz na ten hover ?
Trejpa
Profil
kesaj:
A vyhledávače náhodou nepoužíváš, že?
http://interval.cz/clanky/hover-menu/
kesaj
Profil
vdaka, uz to mam, akurat, ze mi nefunguje transparentne pozadie, je to take fadne v tom IE6, da sa aj s tym nieco este spravit ?
Trejpa
Profil
kesaj:
A hledal jsi?
steev
Profil
nemáte někdo zkušenost zda funguje hover.htc a věci s tím spojené na wz.cz? Mam tam menu odskoušené doma na IE6 a funguje, ale na serveru ne.
http://www.obrazy-mj.wz.cz/uvod.php
Měla by se rozbalit Galerie.
panther
Profil
steev:
nemáte někdo zkušenost zda funguje hover.htc a věci s tím spojené na wz.cz?
je to obyčejný JS, není tedy důvod, aby nefungoval na wz.cz. JS není serverová záležitost.
steev
Profil
Tím víc nechápu proč to ze serveru nefunguje.
panther
Profil
steev:
Tím víc nechápu proč to ze serveru nefunguje.
protože v CSS nikde není přilinkovaný „hover.htc“. Na řádku 170 CSS soubou máš deklaraci „ul li:hover ul“, která rozbaluje všude kromě IE. Rozbalení v IE tam ošetřené nemáš.

EDIT:
Proč je kus stylopisu vypisován JavaScriptem? Uživatelé bez JS se k němu nedostanou. V tom zápise jsou, když už nic jiného, špatně uvozovky. Hover.htc linkuj přímo v CSS souboru, takto tam styly nemají co dělat.
document.write ("<style type=\"text/css\">...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: