Autor Zpráva
firefox
Profil *
Při tvorbě vlastních stránek jsem narazil na potíže se zobrazováním stránky.
I přesto, že jsem si nastavil přesnou výšku i šířku stránky, tak v IE se mi roztáhla až bůhví kam.
Byl bych velice rád, kdyby mi někdo z přítomných vysvětlil záležitost s <div> a <lib> nebo mi poradil, jak nastavit velikost <table>.

Vřele díky a veselé Velikonoce.
ninja
Profil
A co dát odkaz na vaše stránky, když chcete poradi? žádné <lib> neznám. Velikost u table se nastavuje stejně jako u ostatních elementů.
firefox
Profil *
Dobrá pokusím se vložit do diskuze přesnou kopii kódu, který jsem zatím nedokončil - tudíž nemohu přidat odkaz...

<html>
<head>
<title>Karlínský web</title>
</head>
<body background="main.jpg" width="768" height="1024">
<table color="white" width="600" height="800" valign="top">
<tr width="50" height="800" valign="top"><td>
	<a href="main.html"><img href"index.jpg" title="Domů"></a>
</td></tr>
<tr width="500" height="800"><td height="150" background="menu.jpg" valign="top">
	<a href="main.html" title="Úvod">Úvod</a><br>
	<a href="oknih.html" title="Online knihovna">Online knihovna</a><br>
	<a href="reports.html" title="Články">Články</a><br>
	<a href="magaz.html" title="Časopis">Časopis</a><br>
<hr>	<a href="forum.html" title="Fórum">Fórum</a><br>
<hr>	<a href="links.html" title="Odkazy">Odkazy</a><br>
	<a href="kont.html" title="Kontakty">Kontakty</a>
</td>
<td height="650" color="white" valign="top">
	<script>
	object.doctype.write("uvod.txt")
	</script>
</td></tr>
<tr width="50" height="800" valign="top"><td>
<center><hr>	<a href="main.html">Domů</a><space />
		<a href="copyright.html">Copyright 2010/2011</a><space />
		<a mailto="lk.firefox@gmail.cz">Dotazy a připomínky</a>
</td></tr>
</table>
</body>
</html>


Toto je první stránka, která měla být velice jednoduchá (co se týče designu), ale bohužel se mi to nepovedlo.

Díky za rady.
firefox
Profil *
Pozn.:
Prozatím jsem ještě nezačal se scriptováním, takže, prosím, omluvte moje nedostatky v tomto strohém kódu.

Díky
kelvin
Profil
firefox:
Ukázka stránky na základě tvého kódu: http://obrazky.milichovsky.com/nechat/lib/index.html

Se skriptováním momentálně ani nezačínej, nemělo by to smysl. Myslím, že jsi nepochopil tabulky, respektive design z tabulek. Přečti si http://www.jakpsatweb.cz/tabulky-design.html . Tabulkový design lze už označit za překonaný, zkus to pomocí CSS - http://www.jakpsatweb.cz/css/ .

A deklarovat výšku stránky a obsahu je většinou zbytečné až chybné, obsah si délku udělá sám.
firefox
Profil
Pokud se jedná o scriptování pomocí CSS, tak s tím nemám moc dobré zkušenosti, jelikož pokud vložím do hlavičky link na externí soubor, tak ne vždy se mi povede ho uplatnit, ale myslím si, že je to pouze chyba, kterou často jako začátečník opakuji.

Nicméně design pomocí tabulek jsem vytvářel právě podle stránek JPW, ovšem přizpůsobil jsem si je vlastním potřebám.

Dalším problémem, který bych rád vyřešil, je potřebná výška, jelikož jsem si vytvořil pozadí, které má rozlišení pouze 1024x768, tudíž jsem musel také nastavit výšku stránky, což se mi též nepovedlo :D
Resp. tento jpg má velikost 1024x20, ale jelikož vím, že se bude stále opakovat, dokud ho nezastavím, nevidím v tom žádný zásadní problém.

Pokud máte někdo nápad, jak mi s tím pomoci, určitě ho přivítám.
Díky, firefox
kelvin
Profil
firefox:

<link type="text/css" rel="stylesheet" media="all" href="soubor.css">
a musí to fungovat. Tedy musí tam být ten soubor ;).

Design pomocí tabulek by neměl být těžký, to přizpůsobení vlastním potřebám bylo ale dost fatální. Zkus začít znovu.

Potřebnou výšku nevyřešíš, respektive znám jen špatná řešení, raději si vytvoř pozadí, kterému nevadí vertikální opakování. Navíc já mám třeba rozlišení obrazovky 1920x1200, takže by se to pozadí mělo opakovat i na šířku ;).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: