Autor Zpráva
Ice
Profil
Ahoj mám seznam zhruba 50 webů a jak se na ně podívat co nejrychleji? Tak abych na každý odkaz nemusel klikat a zadávat ji do prohlížeče extra. Díky za radu.
mckay
Profil
Ice:
Opera nabízí tvorbu "Složky záložek". Můžete si tam založit novou složku "weby", do složky si přidáte záložky - tedy odkazy na weby a potom vyberete z menu Záložky->weby->Otevřít všechny položky.

Dost podobné je to ve Firefoxu, pokud používáte jeden z těchto prohlížečů, není problém upravit postup pro Operu pro Firefox.
Alphard
Profil
Nebylo by lepší odebírat RSS?
Ice
Profil
spiš mám jen adresy webů a chci se na ně podívat.
Ice
Profil
mckay:
ok, ale jak tam nahrát těch 50 url?
panther
Profil
Ice:
přetáhnout myší. Neumíš pracovat se záložkami v prohlížeči?
Ice
Profil
s jednou stránkou ano, ale mám jen 50 adres a chci se na ně jen podívat co nejrychlejším způsobem.
mckay
Profil
Ice:
No tak si nejprve všechny otevři najednou - přilož do záložek a až je budeš potřebovat znovu, tak si prostě jen pustíš složku záložek, co je na tom tak nepochopitelného? ;-)
Ice
Profil
ze to chci otevřít jen jednou. Ne se na to dívat vícekrát.
Str4wberry
Profil
A ty odkazy jsou klikací na nějaké HTML stránce?
Ice
Profil
v podstatě ano.
pavuk
Profil
Řešíš to už přes dvě hodiny, kdybys místo toho ty záložky jednotlivě prohlídl, měl bys na každou 2 a kousek minuty, a to by myslím na to co chceš stačilo víc než bohatě
Ice
Profil
pavuk:
jenomže to chci vyřešit i pro příště.
Str4wberry
Profil
V Opeře si můžeš z otevřených záložek uložit relaci (Menu → Soubor → Relace) a tu si kdykoliv načíst.
panther
Profil
Doplním [#14] Str4wberryho a sice o Firefox:
Ve Firefoxu si můžeš všechny otevřené panely uložit (pravý klik nakterýkoliv z nich -> Přidat všechny panely do záložek).

Pokud budou uložené ve složce, jdou pak i všechny naráz otevřít (levý klik na složku -> Otevřít vše v panelech).
mckay
Profil
Str4wberry:
To je právě to, co nechce - říkal, že ty stránky potom už po druhé prohlížet nebude, proto žádná z našich rad nepomohla.
Str4wberry
Profil
Takže je cílem vymyslet, kterak pohodlně otevřít padesát různých klikacích odkazů?
mckay
Profil
Str4wberry:
Takže je cílem vymyslet, kterak pohodlně otevřít padesát různých klikacích odkazů?
Vypadá to, že ano, i když těžko říct, co to znamená "v podstatně ano" (viz [#11]).
Mistr
Profil
Ice:
A co využít upravenou podobu zobrazení čtyř Jakpsátwebů najednou?
Str4wberry
Profil
Mistr: „A co využít upravenou podobu zobrazení čtyř Jakpsátwebů najednou?

Taky jsem si na to vzpomněl, ale 50 webů na jedné stránce by asi nebylo nejlepší. :–)
mckay
Profil
Str4wberry, Mistr:
A zase by se pravděpodobně dostal k tomu, že by musel odkazy vkládat ručně - což nechce.
Petr ZZZ
Profil
Ice:
Soudě podle tvého webu ti asi neřeknu nic nového, ale napadá mě, zda by nešlo nějak využít Ctrl+V.

Detaily pro náhodné kolemjdoucí:
Když na nějaký odkaz najedu myší a stisknu pravé tlačítko, mělo by se mi objevit menu a v něm něco jako "zkopírovat odkaz". Když na to kliknu, mám ten odkaz zkopírovaný a potom ho můžu pomocí Ctrl+V kamkoli vložit. To znamená, že když si takto zkopíruju např. prales, můžu pomocí Ctrl+V kamkoli vkládat řetězec http://www.zabra.at/prales-tisic-roku-stary-les.html, aniž bych tu stránku musel (kvůli zjištění přesné URL) navštívit.
imploder
Profil
Ice:

A) Řešení pro unixový shell a Firefox:
1. dáme všechny adresy do souboru, každou na jeden řádek - např.:

a uložíme třeba jako "seznam-url.txt"
2. spustíme terminál, přesuneme se do adresáře se souborem "seznam-url.txt" a spustíme příkaz:
while read url; do firefox $url; done < seznam-url.txt

Tím se spustí Firefox a v něm každá stránka v jednom tabu.

Aby to fungovalo, musel by sis ve Windows nainstalovat cygwin a tam nastavit PATH na složku s firefoxem, takže bude lepší se na to vykašlat. Takže:

B) Řešení pro Windows, Python a Firefox:
1. ze stránky http://python.org/download/ si stáhni a nainstaluj Python
2. vytvoř si soubor se seznamem URL (1 na každý řádek) a ulož ho pod názvem "seznam-url.txt"
3. následující kód ulož s příponou .py (např. jako "pootevirej.py") do stejného adresáře jako seznam-url.txt
import subprocess

# cestu mezi apostrofama zmen, pokud mas firefox jinde
firefox = r'C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe'

# jmeno souboru s adresami
seznam = r'seznam-url.txt'

try: 
    f = open(seznam)
    for url in f:
        subprocess.Popen([firefox, url.strip()])
except IOError:
    print 'Chybi soubor s adresami.'
    raw_input()
except OSError: 
    print 'Nezadarilo se. Cesta asi neni spravne.'
    raw_input()

4. poklikej na .py soubor, tím se spustí

Mělo by to fungovat stejně, jenom se místo tabů otevřou okna (asi se chová v tomhle windowsovský Firefox prostě jinak).
Str4wberry
Profil
A nejdeš na to zbytečně složitě, implodere? Ty odkazy by přece šly otevřít JavaSciprtem nezávisle na operačním systému a prohlížeči.
imploder
Profil
Str4wberry:
A nejdeš na to zbytečně složitě, implodere? Ty odkazy by přece šly otevřít JavaSciprtem nezávisle na operačním systému a prohlížeči.
Asi jo. Ale JS neumí číst soubory.
Trejpa
Profil
Ice:
V prohlížečích Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera i Google Chrome můžeš otevření více stránek dosáhnout jednoduše. Stačí požadované stránky uložit do oblíbených (záložek) do jedné složky a na tu pak kliknout prostředním tlačítkem myši. Všechny stránky se otevřou naráz v tabech. Při větším počtu se obvykle prohlížeč zeptá, zda otevření tolika stránek myslíš vážně.

Také můžeš jako domovskou stránku nastavit stránek více.
Alastor_Kopal
Profil
Pokud ty weby budeš prohlížet pravidelně mohl by sis udělat prohlíčeč. Prostě stránku která by měla v horním rámu napsáno dál a zpět. a při kliknutí na dál by se ti v tom dolním (větším) rámu zobrazila další stránka.
imploder
Profil
Ice:
Teď jsem si vzpomněl: pokud jsou to odkazy na stránce, Opera dokáže udělat přesně to, co potřebuješ. Vlevo si (kliknutím na [+]) přidáš panel Odkazy a v něm se pak budou zobrazovat všechny odkazy na aktuálně zobrazené stránce. Můžeš je vybrat (všechny Ctrl+A, jinak držením Ctrl a klikáním) a Enterem všechny vybrané najednou otevřít.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0