Autor Zpráva
MS
Profil *
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat vytvářím jednu stránku, ale mám problém s optimalizací pro IE a FF na ostatních jsem to netestoval:

FF zobrazí takto:



A IE 7 takto:


Styl je takový

<style>
    img.vyber{ 
    z-index: 1000;
    height: 6px;
    width: 148px;
    top: -15px;
    float: right;
    position: relative;
    right:124px;    
     
     }
</style>

<html>
                  <img src="*" alt="vyber.png, 2,8kB" title="vyber" class="vyber" border="0" height="6" width="3"> 
                  <img src="*" alt="vyber.png, 2,8kB" title="vyber" class="vyber" border="0" height="6" width="3"> 
                  <img src="*" alt="vyber.png, 2,8kB" title="vyber" class="vyber" border="0" height="6" width="3">  
</html>


Nevíte, jak optimalozovat, aby i IE zobrazovalo, jako FF ?
Děkuji
Medvídek
Profil
Není zbytečné každý obrázek floatovat a ještě mu dávat relativní pozici odsazenou z prava o 124px?
MS
Profil *
Medvídek: možná ano, moc tomu nerozumím. Prodělal jsem jen základní výuku HTML/CSS/PHP ve škole. A tohle je můj první web co dělám, takže se pomalu začínám učit...
Bubák
Profil
Je to 3px bug.
<style>
    img.vyber{ 
    z-index: 1000;
    height: 6px;
    width: 148px;
    top: -15px;
    float: right;
    position: relative;
    right:124px;  
    margin: 0: -3px 0: -3px;
     
     }
</style>

Medvídek:
Není zbytečné...
V tom kódu je více zbytečností, stačil by deden obalový DIV a pak by každá obrázek nemusel mát třídu a šlo by je napasonat na správné místo bez relativního pozicování, po kterém zůstane na původním místě "díra", pomocí marginu a paddingu.
MS
Profil *
Super, už o jde.. Děkuji moc :)

PS: Ano těch zbytečností je tam spoustu :) Buďte rádi, že nevidíte celý kód ;)
tayger
Profil *
MS:
Ano, to jsme rádi. :-D Hodně štěstí ve studiu tvorby stránek, časem se tomu už budeš jenom smát. ;-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0