| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| markuc Profil * |
Dobrý den všem, mám na stránkách naprosto klasickou obrázkovou navigaci, která se na "hover" posune o pár px dolů … prostě notoricky známý fór. Pokud stránky testuju v IE 8, otevřou se bez zobrazené navigace a chtějí povolit ActiveX. Je to vůbec možný ??? (to byl dotaz na Billa Gatese, teď dotaz na vás, kteří s tím máte zkušenost :-) Už jste se s tím setkali ? A má to řešení ? Pokud už to tu někde je, tak mi promiňte, ale pokoušel jsem se to hledat … Moc děkuju všem !
Moderátor Chamurappi: Před otazníkem se nedělá mezera, ani otazník.
|
||
| Miloš Profil |
#2 · Zasláno: 26. 9. 2010, 00:47:04
Ta navigace asi není řešena pomocí CSS, nýbrž javascriptem, že?
Pro hover v navigaci není sebemenší důvod v současnosti nasazovat javascript – použij čistě CSS řešení (background-image) a mělo by být po problému. |
||
| Bubák Profil |
#3 · Zasláno: 26. 9. 2010, 07:52:40 · Upravil/a: Bubák
markuc:
„teď dotaz na vás, kteří s tím máte zkušenost :-)“ Že to zkoušíš na disku? Přečti si poznámku na konci stránky (nad reklamou) http://www.jakpsatweb.cz/javascript/priklady/ Edit: původně jsem tu dal chybný odkaz, opraveno. „otevřou se bez zobrazené navigace“ Je to chyba proti přístupnosti, navigaci ti nezobrazí ani jiné prohlížeče s vypnutým JS. |
||
| markuc Profil * |
#4 · Zasláno: 26. 9. 2010, 12:12:18
Děkuji za reakce, pánové, ale zatím jsme vedle, z javascriptu není v mém kódu ani čárka, ten hover je řešen čistě v CSS ...
Na disku to samozřejmě zkouším, z té doporučené poznámky jsem pochopil, že se do toho nemám pouštět, když to neumím, což je ovšem rada, které se striktně držím ... jak říkám, z javascriptu ani čárka ... |
||
| shaggy Profil |
#5 · Zasláno: 26. 9. 2010, 12:17:15
markuc:
Nemáš v CSS ani vlastnosť behavior, ktorá odkazuje na nejaký .htc súbor? |
||
| markuc Profil * |
#6 · Zasláno: 26. 9. 2010, 12:44:33
Určitě ne, nic takového. Je pravda, že ty navigační tlačítka jsou docela velká, ale netuším, jestli to s tím souvisí ... Děkuju za reakce :-)
|
||
| Bubák Profil |
#7 · Zasláno: 26. 9. 2010, 13:55:28
Kdysi jsem dělal pokusy, co všechno patří pod aktivní obsah, který při výchozím nastavení Internet Exploreru nechce fungovat z disku a nestačil jsem se divit. Možná máš v CSS nějakou microsoftí CSS vlastnost, kterou IE dělá pomocí ActiveX, třebas filter.
„ty navigační tlačítka jsou docela velká, ale netuším, jestli to s tím souvisí“ Určitě ne. Původně jsem tu [#3] dal chybný odkaz na vysvětlení, už jsem ho opravil. |
||
| markuc Profil * |
#8 · Zasláno: 26. 9. 2010, 14:14:46
Jasně, děkuju. V IE jsem to nastavil a už to tu navigaci pouští normálně, tak snad je to tím. Žádná jiná specialita totiž skutečně
na stránkách není, o filtrech ani nevím, že existují, pracuju maximálně jednoduše a jen html a css. Díky ! |
||
|
Časová prodleva: 15 let
|
|||
0