Autor Zpráva
Juandev
Profil
Psal jsem stylopis v FF očekávaje, že bude problém pouze s IE. A ejhle! Google Chrome 8.X si stránku zobrazuje poněkud jinak. Podivuhodné je, že stejně blbě jako IE7 na kterém jsem to zkoušel. A také je zajímavý, že offline zobrazení se u Chromu liší (například mi ujíždí vlaječka umístěná na pozadí H1 vpravo nahoře, kdežto v life-modu, je tam, kde má mít. Problém s levým navigačním menu, kdy položky, nezabírají celou délu menu mi však přetrvává i v life verzi:

příklad
Chamurappi
Profil
Reaguji na Juandeva:
Podivuhodné je, že stejně blbě jako IE7 na kterém jsem to zkoušel.
Mohl bys to upřesnit? Obdélníčky na té stránce mi připadají rozhozené ve všech prohlížečích víceméně stejně, ale asi to je záměr.
Nastylované je to šíleně. Proč mají odkazy v levém menu margin-left: -20px? Abys vyrušil ten margin-left: 1.5em, který sis nastavil na <ul>? Co když 1.5em neodpovídá 20px?

mi ujíždí vlaječka umístěná na pozadí H1 vpravo nahoře
To, co má plavat vpravo, musí být buď před tím, co má být vlevo (to by v tomto případě převrátilo hierarchii celé stránky, nedoporučuji), nebo to vlevo musí také plavat.
Juandev
Profil
Vezmu to obráceně.

Chamurappi:
to vlevo musí také plavat.
To vlevo je druhý H1. Čili nechat ho plavat vlevo a vlaječku vpravo?

Obdélníčky na té stránce mi připadají rozhozené ve všech prohlížečích víceméně stejně
Mě ne. Dejme tomu, že je tam zelenkavé pozadí, které má tvořit obrubu, což i tvoří. Jenomže v tom Google Chromu jsou ty bločky daleko kratší. Takže pokud v FF má to žluté tlačítko zhruba 140px, pak v Google Chrome 8 má odhadem takových 75% původní délky.

Nastylované je to šíleně
Njn. Jsem samouk. Prostě jsem jako samouk některé věci nepochopil a tak je dělám stylem pokus-omyl. Myslíš, že tohle může způsobovat ten problém v Chromu?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Juandeva:
Čili nechat ho plavat vlevo a vlaječku vpravo?
Ano. Vyjádřil jsem se docela výstižně, ne? Zkoušej a uvidíš, co uvidíš.

Myslíš, že tohle může způsobovat ten problém v Chromu?
Chrome tady zrovna nemám a odchylky v zobrazovacích algoritmech alternativních prohlížečů nejsou příliš známé (v porovnání s Explorerem), takže po zběžném ohledání nevím, co konkrétně může způsobovat daný problém. Ovšem vím, že (obvykle) čím je konstrukce jednodušší, tím spolehlivější je její funkčnost napříč prohlížeči, proto bych se na tvém místě snažil styly nejprve zjednodušit. Záporné marginy na většině míst nepotřebuješ — zpravidla stačí zrušit margin nastavený na jiném místě. Prohlédni si strukturu stránky Firebugem, ten ti ukáže, které CSS vlastnosti (a kde) mají nastavené jednotlivé elementy.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: