Autor Zpráva
baldur
Profil *
Ahoj,
narazil jsem na malý problém, mám dynamicky generovanou stránku rss pomocí php, ale součástí mé url adresy na kterou se odkazuje z dokumentu rss (jsou to odkazy na stránku samotnou s novinkami) jsou i znaky #. S tím si dokáží podle všeho poradit všechny prohlížeče až na safari, kde mi bohužel místo těchto znaků zobrazí: %23 , čímž je stránka nenalezena. Vyzkoušet to můžete zde: http://www.extremedevs.com/php/rss.php stačí kliknout na "Read more..." nebo nadpis nějakého článku.

Už jsem to zkoušel nahradit i ascii kódem # ale výsledek stejný. Děkuji za jakoukoliv radu!
joe
V Safari to vážně nejde, ale taky nevidím důvod proč to mít tak, jak to máš, takto nedostanou obsah lidé bez JavaScriptu.

Možná by pomohlo přidat JS, který to pak v kódu nahradí, když už to je na něm závislé...

EDIT: a je to poprvé, co vidím v url za znakem # další znak #
baldur
Profil *
Ano, vím že je to dosti diskriminující vůči uživatelům bez javascriptu, ale celé ty stránky fungují převážně na javascriptu a na začátku vývoje jsem se rozhodl že bude design na úkor dostupnosti, jelikož myslím že v současné době již bez javascriptu funguje jen valmi malé procento lidí.

Máš pravdu že bude asi nejjednoduší to nahradit jiným znakem který safari zvládne a poté ho konvertovat zpět.

Ty dva znaky # tam jsou protože tím pro javascript nahrazuji php formuli ?var=value&var=value... Možná to není nejšťastnější způsob, ale pro mě dostačující.

Jinak díky, předpokládám že to bude fungovat!
joe
Všimnul jsem si, že pokud do adresy zadáš víc jak jeden znak #, tak ten druhý a další převede i v obyčejné adrese na %23

Nevím jestli je povolené mít více znaků # v URL, možná ano, možná ne.

Každopádně kdybys měl odkaz na webu

example.com/index.php?article=10

namísto

example.com/index.php#article=10

Nic ti nebrání v tom, abys to měl postavené jak na JavaScriptu, tak bez něj a s designem to nemá nic společného, tam jen měníš obsah a to můžeš jak s JS tak i bez něj.
baldur
Profil *
Já už vlastně nevím proč jsem si tehdy nahradil klasické znaky mřížkou, myslím že protože jsem měl normální url se kterou pracovalo php, s proměnnými a potom jsem měl ještě proměnné pro javascript, které jsem potřeboval odlišit. Ale asi to změním zpátky, jak říkáš určitě by to šlo i "postaru"

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0