Autor Zpráva
SkIpPeR
Profil
Zdravím,
Pomáhám kámošovi kódovat stránky, ačkoliv je to graficky otřesné, tak jsme dospěli do konce, ale problém dělá jedině Opera:
1. Při přihlášení vše funguje, ale panel s přihlášením nezobrazí, že je uživatel přihlášen, ale až po překliknutí na jinou stránku, vrácení po přihlášení řeší
<script type="text/javascript" for="window" event="onLoad()">
        <!--
            history.go(-2)
        // --></script>

2. Postraní divy s 1px pozadím roztažené až "do konce stránky" (752px) se jedině v opeře neroztáhnou až "do konce"

Adresa webu
joe
Profil
V Opeře to nefunguje proto, protože Opera (snad) jako jediná při vrácení se zpět stránky znovu nenačítá - což je dost velká výhoda oproti ostatním prohlížečům - jedině tak se totiž zobrazí ta samá stránka, co uživatel viděl.

Namísto vrácení zpět tam dej změnu URL adresy, například:

window.location.href = "...";


v JavaScriptu a nebo ještě lépe přesměrovat hned po přihlášení v PHP skriptu.
SkIpPeR
Profil
PHP mi bylo doporučeno, jak se to dá udělat, mohl by mi to někdo vysvětlit prosím?
Keeehi
Profil
V PHP je to jeden řádek:
<?php header("Location: http://kam-presmerovat.cz"); ?>
Tento řádek musí být před jakýmkoliv výstupem.
SkIpPeR
Profil
Keeehi:
Vim jinak hodí error headers are already send ... ale já to potřebuju vrátit z5, ne jak to přesměrovat na určitou adresu, ale, z jaké stránky uživatel přišel, tak na takovou se vrátí.
Keeehi
Profil
SkIpPeR:
Vim jinak hodí error headers are already send
Raději jsem to zdůraznil

soubor.htm
<form action="zpracuj.php?prisel=soubor.htm">

zpracuj.php
<?php header("Location: http://kam-presmerovat.cz/$_GET[prisel]"); ?>


Nebo použít $_SERVER["HTTP_REFERER"], ale není to stoprocentní.
SkIpPeR
Profil
No a jak by to šlo přes referer, protože uživatel klikne na login, ten ho přesměruje na další stránku a po kliknutí na přihlásit se přesměruje ještě na další stránku, vrátil by mě referer z5 na uplně první stránku (jako mám history.go(-2) ?
Keeehi
Profil
Adresu první stránky refererm na třetí nezjistíš, ale na druhé ano. Zjistíš to tedy na druhé stránce a buď si to uložíš do session nebo to přidáš do adresy pro přesměrování.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0