Autor Zpráva
Matěj Škarka
Profil *
Dobrý den,
už se nějakou dobu trápím s optimalizováním svého webu pro FF. Chyba bude určitě někde v CSS, ale chrome, opera, ie i safari zobrazují stránku správně a já už si nevím rady.

Chyba se nalézá v menu. FF mi ho z pro mě neznámého důvodu naprosto rozháže.

http://www.zdravi-a-krasa.cz/web/kalendar.html
http://www.zdravi-a-krasa.cz/web/style.css

Děkuji za pomoc.

Moderátor Chamurappi: Titulek „Optimalizace pro FF“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Matěje Škarku:
Nepoužívej list-style-image, používej background. Pro <li> nastav display: block.

Mimochodem, i ten podmíněný komentář pro Explorer tam máš dost možná zbytečně. Nerozumím tomu, proč ve styleIE.css je většina deklarací shodná s tím, co je ve style.css (v Exploreru se načítají oba soubory).
Matěj Škarka
Profil *
Děkuji, podle rad jsem vše opravil a styleIE.css zredukoval.

Děkuju moc. Můžete uzamčít.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Matěje Škarku:
podle rad jsem vše opravil a styleIE.css zredukoval
Pořád mi připadá podezřele nadbytečný. Zaraženě koukám třeba na tuto deklaraci:
ul { margin-right:700px; }
Dostat zpátky doleva menu, které je vycentrované doprostřed pomocí text-align: center, je docela jednoduché, stačí nastavit zpátky text-align: left pro <div class="main">. To ti potvrdí snad každý návod zmiňující text-align v souvislosti s centrováním, ne? Dotyčný šílený margin-right mimochodem způsobuje, že v Exploreru není stránka přesně uprostřed.
joe
Profil
Chamurappi:
Pro <li> nastav display: block.
Můžeš vysvětlit proč? LI je snad sám o sobě blokový.

Ani po odstranění "display: clock" nevidím nic špatného. A pokud tím dáváš pryč odrážky, osobně to dělám přes list-style: none; (krom toho, že v tém případě ušetříš pár znaků - má to i jiný význam? :-))

Matěj Škarka:
Používej zkrácené zápisy, místo:

padding-left: 0;
padding-top: 10px;

napiš
padding: 10px 0 0;


U <ul> je zbytečný height: auto;

Položkám se nenastavuje výška - zkus si dát dlouhý text přesahující více řádků, asi to nebude vypadat tak, jak by mělo, že?
Velikost písma nenastavuj v pixelech, vhodnější jsou procenta.

Místo rámečku s "dotted" radši používám obrázek - každý prohlížeč to dělá trochu jinak a ne v každém to vypadá hezky.
Chamurappi
Profil
Reaguji na joa:
A pokud tím dáváš pryč odrážky, osobně to dělám přes list-style: none;
Dávám. Ale žádný promyšlený důvod k tomu nemám. Má tvůj postup nějaké méně patrné výhody?
joe
Profil
Chamurappi:
Funguje v IE5 i 6.

(Jó IE5 je vykopávka, ale není problém v tom udělat úplně stejně zobrazující se web jako v moderním prohlížeči :-), zkoušeno v IETesteru)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: