Autor Zpráva
Matej
Profil *
Dobrý den,
Mám problém s optimalizací webu pro IE. Web funguje správně na Chromu, FF, Opeře.

Optimalizace se týká obsahové části kdy se menu a text neshodnou a menu nejde vidět.

Když nastavím vyjímku <!--[if lte IE 7]>, tak se samozřejmě web zobrazuje správně v IE 7 a měl by i 8 (využívám tuto stránku pro zobrazování a u osmičky blbne, tak spíš hádám).
Když natavím pouze <!--[if lte IE]>, funguje web pouze pro IE8 správně.
Jde mi o to aby se web zobrazoval správně od osmičky i po ty starší šestkové. Mám nastavit pro každý IE zvlášť vyjímku, nebo si někdo všiml chyby, kterou bych měl pravděpodobně v CSS stylech opravit?

Web: http://www.zdravi-a-krasa.cz/web/
CSS: http://www.zdravi-a-krasa.cz/web/style.css

Děkuji za každou radu.

Moderátor Chamurappi: Titulek „Optimalizace pro IE“ nevystihuje dostatečně podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Matej
Profil *
A připojím zde další dotaz.
Dá se na počítač nainstalovat 2 verze IE naráz? (např. 6 a 7)
panther
Profil
Matej:
Dá se na počítač nainstalovat 2 verze IE naráz?
dá se nainstalovat mulitpleIE, případně IETester.

Ten stylopis pro IE je ale zbytečný - bude v drtivé většině stačit penastavit defaultní hodnoty některých elementů. To, že potřebuješ pro IE jiný horní margin/padding než v jiných prohlížečích, je špatně.
Matej
Profil *
A napadají tě aspon v rychlosti jaké parametry... Vím že je to špatně nastavovat takhle vyjímku, ale jinak už nevím co s tím.
panther
Profil
Matej:
třeba nadpis - h1 - má nějaké defaultní odsazení. Vlastně tam, kde máš pro IE dublované hodnoty, má první zanořený element nějaké defaultní odsazení, které se může napříč prohlížeči trochu lišit.
Matej
Profil *
Co teda chápu správně je vždy nastavovat defaultní hodnoty. Když chci 0 tak všude nastavím defaultně
border:0;
margin:0;
padding:0;


Přenastavil jsem to teda u všeho, ale stále stejný výsledek. Když vynechám vyjímku, tak se mi menu zarovná spolu s částí texty a za boha ho nedostanu do levé části. To v 7 a 8 vyřeším
float:right;
u oddílu texty, ale ani tohle nebere šestka. Asi jsem natvrdlý, že mi stále něco uniká.
panther
Profil
Matej:
Co teda chápu správně je vždy nastavovat defaultní hodnoty.
defaultní, tedy ty přednastavené, nastavovat nemusíš. Musíš nastavit tu, kterou chceš (a ta bývá většinou od té defaultní odlišná). Border je pouze u obrázkových odkazů, nikde jinde.

Přenastavil jsem to teda u všeho
nevidím, v tebou odkazovaném stylopisu nic takového nemáš.

Nemám teď k dispozici IE, takže budu hádat.
Vyhoď od menu absolutní pozici, přidej mu float: left.
Matej
Profil *
Pardon upravuji radši zde pro případ že bych se potřeboval vrátit k minulé verzi.
http://www.zdravi-a-krasa.cz/web3/
http://www.zdravi-a-krasa.cz/web3/style.css
http://www.zdravi-a-krasa.cz/web3/styleIE6.css

Už se to blíží k správnému výsledku, ale odsazení je opět v IE naprosto odlišné i když mám dané přesně odsazení. Texty jsou víc v pravo než u ostatních prohlížečů.

Float left namísto absolutní pozice tomu hodně pomohlo. Pak jsem musel ješte upravit defaultní hodnoty odsazení menu a oddělovače aby bylo menu alespon všude na stejné pozici,ale texty si stejnak pořád dělají co chtějí. A když nastavím odsazení menu 15px tak mi to jedině IE6 zobrazí asi jako 20, ale když nastavím 0, tak je 0 všude. Nerozumím tomu.

Shrnutí
IE 6,7,8 Si texty posunulo vic doprava a to tam zadne větší odsazeni není
IE 6 Si menu posunuje víc než ostatní.
Davex
Profil
Matej:
IE 6,7,8 Si texty posunulo vic doprava a to tam zadne větší odsazeni není
Prohlížeč je přepnutý do kompatibilního vykreslovacího režimu, ve kterém počítá Explorer rozměry jinak než ostatní prohlížeče.

IE 6 Si menu posunuje víc než ostatní.
Tipoval bych to na Zdvojený margin.
Matej
Profil *
Velice děkuji. Už bych se s tím v podstatě spokojil, až na maličkost.
Tuší někdo proč si všechny prohlížeče krom starých IE (6 a dolu) texty na teto stránce zarovnávají doleva, ale staré IE doprava?
Align u divu nefunguje.

Jinak moc děkuju, v podstatě je to až na tuhle drobnost vyřešené.

http://www.zdravi-a-krasa.cz/web3/
Matej
Profil *
Vyřešeno, v podstatě nevím jak, ale po chvilce zkoušení hotov.


Děkuji všem za pomoc.
Matej
Profil *
Nedůležité, ale nechce se mi kvůli toho zakládat další topic. Kdyby někdo věděl proč všechny prohlížeče dělají tuto chybu, budu rád, ale je to maličkost.

Jsou to okraje menu pod ukončovacím obrázkem, kde být samozřejmě nemají, jelikož má menu končit daným obrázkem.





http://www.zdravi-a-krasa.cz/web/
panther
Profil
Matej:
přidej tomu obrázku třeba display: block;. Tohle by ale obrázkem být nemělo, tohle patří na pozadí něčeho, jako background.
Matej
Profil *
Tak ted už je to ale opravdu vše, děkuji

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: