Autor Zpráva
Friskos
Profil *
Ahoj. Potřebovala bych poradit. Delala jsem jednoduche webovky (nejsem profik, ale pro potreby to staci :o), ale mam problem se zobrazovanim v IE... Na Mozile ci Chromu mi to jede, ale IE je hruza... Nevite co s tim???
Stranky jsou: http://www.dm-ag.cz
Diky moc za jakoukoliv pomoc...
Trejpa
Profil
Friskos:
Problém je, že jsi použitou technologii rámů zcela nepochopila.

V elementu HTML může být jen jeden <frameset>. Frameset musí obsahovat právě takový počet elementů <frame>, kolik jich je uvedeno čísly a hvězdičkami v atributu cols nebo rows. Jednotlivý frame pak může být vyměněn za frameset za stejného pravidla.

<frameset cols="*,890,*" border="0">    <!-- hlavní obal, vystředění stránky -->
    <frame src="nic.html">    <!-- prázdná stránka vlevo -->
    <frameset rows="190,*" border="0">    <!-- prostřední blok -->
        <frame src="Xlogo.html" name="logo">    <!-- hlavička -->
        <frameset cols="150,*" border="0">    <!-- tělo a menu -->
            <frame src="Xmenu.html" name="menu">    <!-- menu -->
            <frame src="Xbody.html" name="body">    <!-- tělo -->
        </frameset>    <!-- / tělo a menu -->
    </frameset>    <!-- / prostřední blok -->
    <frame src="nic.html">    <!-- prázdná stránka vpravo -->
</frameset>    <!-- / hlavní obal, vystředění stránky -->


Rámy mají mnoho nevýhod. Pouvažuj nad nimi a do budoucna zvaž jinou technologii stavby stránky.
Bubák
Profil
Trejpa:
Jednotlivý frame pak může být vyměněn za frameset za stejného pravidla.
Jinak řešeno, framesety je možné zanořovat.

Doporučil bych stráku smazat a začít znovu a vybrat si něco jiného, než rámy:
http://www.jakpsatweb.cz/include.html
Friskos
Profil *
Trejpa:
Diky moc, ty ramy jsem zkousela poprve a jen tak od pasu, takze princip mi trosku asi unikl :o)
Trosku to predelam a snad to bude lepsi...
Dik, zatim ahoj
Míva
Profil *
Ahoj, mám problém v základu podobný jako tady kolegině.
Mám "stránku". Teprv si dělám "šablonu" takže, .... .
Ale, Chrome, či Mozzila mi stránky zobrazují "dle představ avšak IE mi dělá neustálé problémy.

Stránky

V "dobrých" prohlížečích jsem si "smazal" reklamu a trochu to "vypozicoval".
Ale IE mi tam nebere to překrytí té reklamy. Udělal jsem to tak, že jsem její automatem nastavený div překryl svým vlastním.
Obrázky mi taktéž dělají paseku. Tu rybu mám jak dostat cca tam, kde je v chromu, přes margin, ..., nebo jak?
A to počasí jsem si nastavil na střed, ... a v IE to stále dělá "bordel".

Přiznám se, jsem amatér avšak doufám, že mne dostanete z mých začátečnických nesnází :D.

Předem díky.
S pozdravem JÁ.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: