Autor Zpráva
chosanek
Profil *

Dobrý den, prosím poradíte někdo proč se mi nezobrazuje web v MSIE 7 a vyšši? Nebo jak to odladím?
Opera, mozila chrome je OK,

Nechápu a nevím si rady. Jde o stránku www.rrd-japonskytopol.cz

Díky moc
Trejpa
Profil
chosanek:
Protože Internet Explorer neumí nastylovat neznámé značky jako <header> a <nav>. Použij kompatibilní konstrukce, například <div id=header> a <div class=nav>, a ve stylech zohledni jejich adresování pomocí #header a .nav.

Pro svůj dotaz si příště zakládej vlastní téma.
chosanek
Profil *
Díky, já jsem to trochu podpořil jazykovou sadou. :)

Příště si založím. Díky.

Navíc když jsem změnil deklaraci a jazyk tak se to srovnalo : a je to i validní :)
Trejpa
Profil
chosanek:
Zatím moc nejásejte, v Internet Exploreru 9 se to stále nezobrazuje správně. Na stránce podpory je patička v IE7 hodně posunutá dolů.

Nezáleží na tom, zda jsou stránky validní, byť podle posledního doporučení (poslední nedokončené verze). Záleží na podpoře jednotlivých technik v běžně používaných prohlížečích.
Chamurappi
Profil
Reaguji na chosanka:
K čemu je návštěvníkům tvé stránky <header> a <nav>?
chosanek
Profil *
Chamurappi:
Rád bych to opravil ale nevím jak, jsem amatér.
chosanek
Profil *
Chamurappi:
Ale kdo mi rád aktivně pomůže jsem schopen vložit odkaz na jeho web na 5 webů. :) samozřejmě s příjemným Page rankem 4
jenikkozak
Profil
chosanek:
Takže dlužíš pět odkazů [#2] Trejpovi.
chosanek
Profil *
Fakt to myslím vážně.... Jsem ochoten udělat reklamu na všech webech co mám ve správě. Já se sním s... už 3 den. Chlapy prosííím
Trejpa
Profil
chosanek:
Doctype jsi změnit dokázal. Takže si najdi soubor na webu (možná to umožňuje i administrace stránek), ve kterém jsou značky <header> a </header>. Změň je na <div id=header> a </div>. Otevři k úpravám kaskádové styly css/style.css a všechny výskyty header vyměň za #header.

Obdobně postupuj u značky <nav>. Protože ji využíváš na více místech, místo ID použij class. Například <div class=nav> a .nav ve stylech.
chosanek
Profil *
ty divi mi jsou jasný ale ve stylopisu mám toto
/*===== header =====*/
header .logo {
position:absolute;
left:0;
top:64px;
background:url(../images/logo.gif) no-repeat 0 0;
padding:0 0 0 53px;
}
header .logo h1 {
font-size:42px;
line-height:1em;
color:#dadada;
font-family:"Times New Roman", Times, serif;
font-weight:normal;
font-style:italic;
}
header .logo h1 a {
color:#dadada;
text-decoration:none;
}
header .logo span {
display:block;
font-size:10px;
text-transform:uppercase;
margin-top:-5px;
color:#5a6466;
}


header nav {
position:absolute;
right:20px;
top:85px;
}
header nav li {
float:left;
padding-left:10px;
}
header nav li a {
float:left;
font-size:19px;
line-height:1.2em;
font-family:"Times New Roman", Times, serif;
color:#d6d6d6;
text-decoration:none;
font-style:italic;
padding:10px 20px 20px 20px;
border-radius:10px;
-moz-border-radius:10px;
-webkit-border-radius:10px;
behavior:url(js/PIE.htc);
position:relative;
}
header nav li a:hover, header nav li a.current {
background:#ececec;
color:#1d1d1d;
}

/*===== content =====*/
Trejpa
Profil
chosanek:
Zdrojový kód stylů sem dávat nemusíš, ten si umíme zobrazit.

Který bod ti není jasný:
1. Otevřeš styly k editaci.
2. Nahradíš každé slovo header slovem #header
3. Uložíš styly na web.


Místo header .logo { bude ve stylech na řádku 294 #header .logo {.
Místo header .logo h1 { bude ve stylech na řádku 301 #header .logo h1 {.
Pokračovat doufám nemusím.

Ale tohle měnit nebudeš: background:url(../images/header-tail.gif) 0 0 repeat-x #101010;
chosanek
Profil *
Přesně to jsem udělal,na testové stránce www.rrd-japonskytopol.cz/test bez efektu
chosanek
Profil *
Teda s efektem zmizelo mi logo ty dva lístky a atd... Jsem už z toho na bednu.
Trejpa
Profil
chosanek:
Já tam stále vidím header:
• řádek 2, sloupec 95
• řádek 24, sloupec 2
• řádek 322, sloupec 1
• řádek 327, sloupec 2
• řádek 331, sloupec 3
• řádek 346, sloupec 3
• řádek 346, sloupec 26
chosanek
Profil *
v čem v tom testu ?
chosanek
Profil *
chosanek:
jsem to upravil všude i co byl header nav
header li atd..
Už nevím

ve zdrojáku jsem udělal divi

akorát to nav ve zdrojáku nechápu kam zakomponovat.
chosanek
Profil *
teď už se mi to nezobrazuje ani v Mozile ta testová stránka :(
Trejpa
Profil
chosanek:
v čem v tom testu ?
Ano. To se tam nepodíváš sám?

jsem to upravil všude i co byl header nav
Ne všude. Viz [#15].

akorát to nav ve zdrojáku nechápu kam zakomponovat.
Vše ti bylo vysvětleno výše. Pokud tomu stále nerozumíš:
• dej si chvíli pauzu, přečti si tady vše znova, nespěchej,
• nebo se raději nauč základům webdesignu a postupně na to přijdeš (jpw.cz),
• nebo pokud spěcháš, zaplať někomu, kdo se ve webdesignu vyzná, ať ti to udělá (třeba dodavateli těch stránek nebo sem zadej zakázku).
chosanek
Profil *
Trejpa:
Díky
pavuk
Profil
trochu mimo téma - ten kontrast písma na pozadí je otřesnej, je to prakticky nečitelný. Zrovna tohle téma mně zajímá, ale v tomhle stavu to číst určitě nebudu, a myslím že nejsem sám, škoda. Mimochodem, co je to omítění? Nějak to ve "vysvětlení pojmů" nemůžu najít...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0