Autor Zpráva
Ševa
Profil *
Ahoj, potřebuju u webu http://www.mycka-petrvald.cz/ najít řešení pro chybné zobrazení webu v IE. Web se zobrazuje správně ve Firefoxu a Opeře. V Chrome a Safari se mi footer webu zobrazuje asi 20 px od obsahu, což taky nechci, ale není to tak akutní jako vyřešít to IE, protože stránky jsou v IE totálně rozhozené.

Předem všem děkuji za pomoc. Ševa
joe
Profil
Zobrazuje se špatně, protože jsi to špatně nakódoval, spíše se zobrazuje dobře asi náhodou :)

1. Obsahovým blokům se výška v 99% nenastavuje
2. Víš k čemu se používá floatování, že ho máš tak zbytečě skoro všude?

---

- #navigation - zrušit float: left
- #content - zrušit float:left a width
- .rounded-block - zrušit float a width; přidat overflow: auto
- .full - zrušit float a width
- .hr - zrušit float
- #sidebar-top - zrušit float a width
- .sidebar-content - zrušit float a width
- .sidebar-obsah - zrušit float a width, margin-bottom nahradit padding-bottom
- .sidebar-obsah ul - zrušit float
- .sidebar-obsah .menu li - zrušit float a width, případné okraje doladit paddingem
- ul máš dvakrát zanořené
- #footer - zrušit float a width

EDIT: před změnou si udělej zálohu :-)
Ševa
Profil *
Hotovo.

Je to pořád stejné, jen jsou někdy okraje užší, ale to vůbec nevadí. Ten IE je pořád špatný :(

Chrome: footer je špatný
Firefox: footer je špatný
Opera: super
IE: rozhozené
joe
Profil
Teď jsem na to kouknul v IE

- #nivoSlider - zrušit float
- #nav a - přidat float:left;
- .rounded-block ... teď nevím kde je problém a proč to není bílé, asi to tam chce nastavit šířku, zkus width: 860px; .. (920 - 30 - 30), pokud to nepomůže, tak dej to overflow s tou šířkou pryč a do html dej <div style="clear: left"></div> před uzavírací div toho bloku .rounded-block

Nevím proč to není v IE na středu, možná za to může doctype, zkus ho jen změnit na
<!DOCTYPE html> jestli se to nepřesune na střed

Pak by to mohlo být ok

Ševa:
Chrome: footer je špatný
Firefox: footer je špatný
Opera: super
Patička u mně je stejná v Opeře, FF a Chrome...
Ševa
Profil *
Děkuji.

Už se to téměř zobrazuje ve všech prohlížečích správně. Hlavní je to že v tom IE je to použitelné. V Chrome, Firefoxu i Opeře mám problém že mi to zobrazuje špatně ten footer (je tam mezera mezi obsahem a zápatím) screen: http://localhostr.com/files/Sn0QBo6/capture.png
joe
Profil
Ta mezera je tam proto, protože tam je nějaký divný znak v HTML před tím <div id="footer">.. tak to všechno smaž a pak to bude tak, jak má.
Ševa
Profil *
ten znak mi tam přidává redakční systém, takže to budu muset ještě nějak pořešit ;)
Bubák
Profil
Ta mezera je tam proto, protože tam je nějaký divný znak v HTML před tím <div id="footer">
Je to BOM a na úvodní stránce je celkem 5×, Správně má být 1× na začátku souboru nebo BOM nepoužívat.
Ty máš na začátku BOM 2× za sebou.

Pokud odstraníš všechny BOM, budeš mít problém s národními znaky, ve tvém případě je BOM jediný způsob, který určuje kódování národních znaků. Použij třeba meta tag pro charset.
Ševa
Profil *
super, ono to fakt funguje :)

už se to dokonce zobrazuje správně i v IE.

Díky moc za pomoc :) kdybych mohl, tak vám koupím minimálně pivo

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0