Autor Zpráva
king_scorpio88
Profil
Ahoj lidi,

na svém webu mám nainstalován php fusion a trápí mě zarovnání loga v hlavičce. Chci jej mít na středu horizontálně. Ve firefoxu mi daný template zobrazí logo zarovnané normálně a korektně (ať už s vlastností text-align či v html tagu alignem). Jenomže IE má zásadní problém v tom, že logo je o něco výše než ve Firefoxu (zasahuje až do horního menu) a navíc není v mých silách ho dostat přímo na střed.

v souboru theme.php je řádek, který se týká této funkce. FF mi korektně zobrazil zarovnání na střed s tímto zápisem:

echo "<div align='center' class='white-header'>".showsubdate()."</div>\n";, zde má IE problém. Nepomáhá ani všude zmiňovaný text-align v css.

V css souboru je tato třída definována takto:

.white-header {
    font-family : Verdana, Tahoma, Arial, Sans-Serif;
    font-size : 12px;
    background-color : transparent;
    padding : 4px;
    margin-top: 1px;
}

Máte někdo nějaké tipy? Pozn. template jsem netvořil já.
Davex
Profil
king_scorpio88:
S tímto kódem by neměl být v Exploreru problém. Chyba bude asi někde jinde, a proto prosím o odkaz na živou ukázku.
king_scorpio88
Profil
živá ukázka - viz. zde -> Osvetlovac.info :)
Davex
Profil
king_scorpio88:
Kód, který jsi tu zmínil není zarovnání loga, ale je to zarovnání data v pravém sloupci.

Logo je v kódu až pod ním v bloku #full-header a není vycentrované jen v Exploreru 7, a je tam toho pomršeného víc.

V Exploreru se zarovná, když mu nastavíš

#full-header {
  clear: both;
  width: 100%;
}
king_scorpio88
Profil
díky,

koukám, koukám, že se to rozvržení trošku rozhodilo. Možná je to tím, že defaultně je dělán ten header pro levý a pravý banner /logo/.

Jak zde bylo řečeno, jsou tam i další chyby. A tak se chci zeptat, můžu poprosit ještě pomoc s tímto?


Možná už je to off-topic, ale ten problém vznikl právě při optimalizaci headeru :).

Nyní jsou dva problémy:

1) FF zobrazuje schůdek na té čáře ve spodní části headeru,
2) IE zobrazuje ten samý schůdek + u pravého sloupce proužek "navíc"... (dělá mi to občas i pokud je obrázek v obsahové části širší, než ta obsahová plocha, navíc ještě ve spodní části je taky schůdek...

Prosím prosím o pomoc :).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: