Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Tess Profil |
#1 · Zasláno: 4. 2. 2012, 16:27:08 · Upravil/a: Tess
Zdravím,
právě tvořím web na ic.cz - jeho adresa je lustenau.tym.cz (zatím je takový rozházený, nevšímejte si toho). V Mozille Firefox se mi čeština ukazuje úplně špatně v index.html (např. Na co se mùžete tìšit?), ale když je adresa bez index.html, čeština se ukazuje správně. Stránku jsem zkusila otevřít v IE, kde žádné záhadné znaky nejsou vůbec. V hlavičce mám: <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> </head> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> </head> small {font-size: small; color: #6F582F;} a {text-decoration: underline; color: #6F582F;} a:hover {color: #000;} #obsah {} .menu li { position: relative; } .menu, .menu ul { padding: 0; /* presune hlavni menu vlevo pres puntiky */ list-style-type: none; /* zrusi puntiky */ margin-left: 0px; /* rusi nastaveni z rodicu */ } .menu li { text-align: left; /* padding: 0 2 0 10px; /*okraje textu v bunce polozky menu vlevo 10,vpravo 2*/ height: 30px; line-height: 30px; background-color: #C9AA6B; background-image: url('images/design/menu_item.png'); /* pozadi wood30.png*/ background-position: left top; /* horni tretina */ background-repeat: repeat-x; display: block; border-left: 1px; /* ramecek bunky menu */00A; border-right: 1px; border-top: 0px; border-bottom: 0px; border-style: solid; border-color: #E8D59B; /*#E1CFA6;*/ line-height: 30px; /* pismo menu */ color: white; font-family: 'Trebuchet MS'; font-size: 12px; font-weight: bold; font-style: normal; text-decoration: none; padding-left: 10px; z-index: 5; /* prekryti normalniho textu v okne */ } .menu a /* vlastnosti odkazu */ { text-decoration: none; color: white; display: block; } .menu li { /* meni kurzor pro dt polozky bez linku na hand */ cursor: pointer; } .menu li span { position: absolute; right: 8px; font-style: italic; } .menu ul { /* skryje vsechny submenu */ visibility: hidden; position: absolute; left: 0; top: 0; } .menu li:hover /* barva hover */ { background-color: #BB9B60; /* stejna barva jako obrazek */ background-position: 0 -30px; color: #333 } .menu li:hover>ul /* zobrazeni submenu pri hover menu */ { visibility: visible; top: 0px; /* do vysky hoveru predchoziho menu */ left: 100%; /* do pozice vedle predchoziho menu */ } Předem děkuji alespoň za malé naznačení toho, kde může být chyba. Tereza. EDIT.: Dělalo mi problém vysvětlit to, kdyby někdo nechápal, pokusím se to vysvětlit znova. |
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 4. 2. 2012, 16:45:31
Ta meta má být rozdělená:
<meta name="description" content="Stránka převážně o koních.> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> Jestli tam má být windows-1250, utf-8, iso-8859-2 nebo něco úplně jiného záleží na tom, v jakém kódování to ukládáš. Pokud k editaci používáš poznámkový blok, nejspíše to bude právě to windows-1250. |
||
Bubák Profil |
Na odkázané stránce v jednom meta tagu mícháš dohromady charset a description. Tady to máš správně.
Tip: můžeš použít i zkrácený HTML5 zápis: <meta charset="windows-1250"> Keeehi: Chybí ti tam uvozovka, netuším, nakolik to vadí, ale má tam být: <meta name="description" content="Stránka převážně o koních."> |
||
Tess Profil |
#4 · Zasláno: 4. 2. 2012, 17:02:00 · Upravil/a: Tess
Děkuji za všechny tipy, všechno to vyzkouším a kdyby byl stále problém, ještě napíšu.
Jupí, čeština už jde! Použila jsem zkrácený zápis, rozdělila to a doplnila uvozovku, ani nevím jak jsem to udělala, ale raději už se v tom nebudu vrtat :). Všem moc děkuji. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0