Autor Zpráva
Sannis
Profil
čau, dělám v PSPadu který využívá explorer, jedině v něm se mi stránka zobrazí správně. Zkoušel jsem ji zobrazit ve chromu a vsechno bylo
uplně blbě rozestavené. Nešlo klikat na odkazy které byly posunuté uplně jinam. Už fakt nevím co s tim. Nějaké rady????
Fakt nutně
ShiraNai7
Profil
Sannis:
Už fakt nevím co s tim. Nějaké rady????
Fakt nutně

Asi to máš rozbité..
Víc ti na základě tvého příspěvku asi nikdo nepoví.
David1256
Profil
Sannis:
Bylo by dobré napsat sem odkaz na web, který tvoříš a pak bychom měli možnost najít chyby. Z toho tvého příspěvku ti opravdu moc neporadíme. Možná jen že každý prohlížeč interpretuje obsah stránek trochu odlišně a proto se ti to v IE zobrazuje jinak než v Chrome. Nicméně jde to vyladit, aby to bylo v pořádku, ale musíš nám poslat zdrojový kód stránek nebo nám sem dát odkaz na to, kde máš stránky na webu.
Trejpa
Profil
Sannis:
PSPad využívá renderovací jádro Internet Exploreru 7. Vykreslovací mód je standardně ovlivnitelný pomocí !doctype.

Zkoušel jsem ji zobrazit ve chromu a vsechno bylo uplně blbě rozestavené. Nešlo klikat na odkazy které byly posunuté uplně jinam. Už fakt nevím co s tim.
Problém patrně nebude v PSPadu. Zřejmě používáš rozdílný box model mezi prohlížeči a nevhodně nebo zbytečně pozicuješ. Dodej odkaz na živou ukázku.

Nějaké rady????
Za tázací větou se píše jeden otazník.
Sannis
Profil
zdrojový kod tady

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>                    
  <head>                                
    <style>  body {background-repeat: repeat; background-image: url("pzadi.png")}                      a:hover    { color: rgb(0,153,0) }                            a {font-family: impact; font-size: 40; color: rgb(204,153,51)}}                                 a:link, a:visited  {text-decoration: none}  {font-family: impact}                                                                                                                     
    </style>                                
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">                                
    <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">                                
    <title>                             
    </title>                    
  </head>                    
  <body>                                                                  
    <a href="index.html">                                                    
      <p align="center">          
        <img border="0px" src="Sannis.png" onmouseover="this.src='sannis2.png'"" onmouseout="this.src='sannis.png'">          
      </p>  </a>                                     
    </div>                                      
    <div align="center">                                           
      <div align="center" style="opacity: 0.5; filter:alpha (opacity=50); top: 23px; position: relative; width: 600px; height: 70px; background-color: rgb(0,0,0)">                                            
      </div>                                                    
      <div align="center" style=">                                                       
        <div align="center" style="top: -36px; position: relative; width: 600px; height: 70px">                                                                 
          <p style="font-size: 40px">                                                                               
            <a href="index.html">  DOMŮ </a>                                                                                                                                                   
            <a href="blog.html"> &nbsp;&nbsp; &nbsp;BLOG </a>                                                                                        
            <a href="galerie.html">&nbsp; &nbsp;&nbsp;GALERIE </a>                                                                                                  
            <a href="ome.html">&nbsp; &nbsp; O MNĚ </a>                           
          </p>                                                  
        </div>                                                              
        <div align="center" style="position: relative; left: -450px; top: -305px; width: 80px">                                                        
          <a href="http://youtube.com/">                                                                  
            <img border="0px" src="ytoff.png" onmouseover="this.src='yton.png'" onmouseout="this.src='ytoff.png'"> </a>                                               
        </div>                                                     
        <div align="center" style="position: relative; left: 450px; top: -1014px; width: 80px">                                                        
          <a href="http://facebook.com/">                                                                  
            <img border="0px" src="fcboff.png" onmouseover="this.src='fcbon.png'" onmouseout="this.src='fcboff.png'"> </a>                                               
        </div>                                              
        <div style="position: relative; top: -1420; left: -0; overflow: auto; border: 30px; width: 770px; height: 550px; background-color: black; opacity: 0.15; filter:alpha (opacity=15)">                               
        </div>                                       
        <div style="position: relative; top: -1959; left: -0; overflow: auto; border: 30px; width: 770px; height: 550px">            
          <p style="font-family: verdana; font-size: 40px"> Hned Druhý článek? 
            <hr>          
            <p align="left" style="font-size: 20px; font-family: verdana">&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; Ano správně, asi se ptáte proč? Je nato jednoduchá           odpověď -            &nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;zkouším :D jo a ještě něco, sakra, už jsem zapoměl co :D ale to nevadí       &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; zatím pudu programovat dále a zas tolik článků nebude...  
              <hr>   <hr>                                  
              <p style="font-family: verdana; font-size: 40px"> Začínáme 
                <hr>              
              </p>                                         
              <p align="left" style="font-size: 20px; font-family: verdana"> &nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;    Takže, Sannis jméno mé a vítejte u mého webu (hlavně se snažím o            &nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;design).&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; Budu zde dávat       Různé odkazy, channelu jménem &nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;sannisolimp. Budu            zde i psát do svého blogu své            různé názory atd... Vše&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; se snad brzy rozjede  
                <hr>                     <hr>           
        </div>                                                                                                                      
        <div align="center" style="position: relative; top: -1920px">                                                         
          <a style="font-size: 20px; color: #6666FF" href="http://minecraft.net"> Minecraft </a> © 2009-2012                                             
          <a href="http://mojang.com"  style="font-size: 20px; color: #6666FF"> Mojang AB.   </a>                                              
          <br>              Šíření obsahu stránky bez písemného povolení je zakázáno. Sannis  ©                                           
        </div>                                                                                                                                                          
      </div>                                                                                                
  </body>
</html>
Vůbec nevim proč..
Trejpa
Profil
Sannis:
Přesně jak jsem napsal:
1) Používáš rozdílný box model mezi prohlížeči. Sjednoť si ho.
2) Nevhodně a zbytečně pozicuješ. Udělej to bez pozicování.
Sannis
Profil
Trejpa:
V html začínám (dalo by se to tak říct)
1) Jak ho mam sjednotit, vůbec nevim o co de
2) jak to mam udělat bez pozicování?
Trejpa
Profil
Sannis:
1) Jak ho mam sjednotit, vůbec nevim o co de
Tak zapoj svoji iniciativu, studuj a hledej. Tahle deklarace <!doctype html> ti sjednotí box-model na obsahový, tedy ten „moderní“.

2) jak to mam udělat bez pozicování?
Nechat prvky stránky volně plynout, jak jdou v kódu. Bez position, top a left. Neurčovat výšky, šířky nastavovat jen obalujícím prvkům. Hlavní bloky vedle sebe umístit plaváním. Rozmístění řídit vhodným odsazením okrajů. Pozadí nastavovat obalujícím prvkům nebo těm, kterým je určeno, rozhodně ne jiným a pak je skládat na sebe.

<mimo téma>
Mně připadá použití relativního pozicování jako jedna z nejhorších možností pro rozvržení stránky, ale u začátečníků se s tím setkávám často a nemohu se dopátrat, kde k tomu přišli. Zeptám se i tebe. Kde jsi zjistil, že by se stránky měly dělat relativním pozicováním? To ti někdo poradil, nebo jsi na to přišel sám? Někde to psali?

Začátečníci totiž obvykle nedomýšlí důsledky pozicování. Zejména vytrhávání absolutně a fixně umístěných prvků z těla dokumentu, zapomenuté neviditelné oblasti po relativním pozicování, neschopnost výškově přizpůsobovat pozicované bloky podle obsahu a mnoho dalších problémů.
</mimo téma>
Sannis
Profil
Trejpa:
Došlo mi že tam bude zůstávat volné místo ale jinak to prostě neumím. Na to pozicování jsem si přišel sám. Ale když chci stránku zarovnat do prostřed tak to jinak nejde ne? Nebo jak jinak?
Trejpa
Profil
Sannis:
Vodorovné centrování
Sannis
Profil
Trejpa:
Pořád jsem nezistil jak to mam v každym prohlížeči udelat stejne.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: