Autor Zpráva
Swamper
Profil *
Ahoj,

dělám stránky pro kamaráda, a teď, když už je mám prakticky hotový jsem si je spustil v Internet Exploreru a ten mi s tim udělal pěknou neplechu.
Řeším to tak, že pro explorer načítám jiný css soubor, než pro ostatní ("normální") prohlížeče. Ale stále zůstává pár věcí, který nedokážu upravit pomocí stylů. Všechny ostatní prohlížeče věci co tu píšu vykreslí správně.

Stránka: www.woodinvest.cz

1/ IE zobrazuje modré rámečky kolem obrázkových odkazů. Zkoušel jsem následující, ale nepomohlo to (první obrázek v menu dole, je to ten dům; styly vykopírovávám z css souboru).
ramecek a:link
  {
    text-decoration: none;
    border-color: white;
    color: white;
  }

<img class="o1 ramecek" src="obr/menu1.jpg" alt="Domy">

2/ V řádce kontaktů nefunguje letter-spacing
.zapati_aktuality_radka em
  { 
    letter-spacing: 10%;
  }  

<span class="zapati_aktuality_radka"> 
  <b>Emal:</b> info@woodinvest.cz<em> </em>
  <b>Telefon:</b> +420 774 720 880<em> </em>
  <b>Adresa: </b>Podbabská 1112/13, Praha 6
</span>

3/ U jednotlivých nabídek (na stránce www.woodinvest.cz/nabidka.php) se po kliknutí na část tabulky má pomocí JS zobrazit jinak skrytá tabulka - nefunguje.
<script type="text/javascript">
      function switch_visible(divname)
        {
          prvek=document.getElementById(divname);
          style=prvek.getAttribute("class");
          if (style=="invisible")
            prvek.setAttribute("class","visible");
          else  
            prvek.setAttribute("class","invisible");
        }
    </script>

//Promněnou $cislo mám definovanou jinde

<table class="nabidka">
  <tr>
    <td width="240">
        <center>
        <?php
          //Nacteni souboru
          $x=fopen("/home/domeny/woodinvest.cz/web/subdomeny/www/nabidky/nab_$cislo.txt","r"); 
          $velikost=filesize("/home/domeny/woodinvest.cz/web/subdomeny/www/nabidky/nab_$cislo.txt");
          $data=fread($x,$velikost);
          include("/home/domeny/woodinvest.cz/web/subdomeny/www/nabidky/foto.php");
        ?> 
        </center>  
      </td>
      <td  height="50">
        <table class="intabulka" onclick="switch_visible('x<?php echo $cislo;?> ');">
          <?php
            include("/home/domeny/woodinvest.cz/web/subdomeny/www/nabidky/intabulka.php"); 
          ?> 
        </table>
      </td>
    </tr>
</table>
  
<div class="invisible" id="x<?php echo $cislo;?> ">
  <table class="nabidka_skryte"><tr><td>
    <?php
      $zacatek=$odd4+1;
      $odd5=strpos($data,"@",$zacatek);//Pozice druheho E
      $cast=substr($data,$zacatek,$odd5-$zacatek);//Vytažení z data, od start, počet znaků
      echo $cast;
    ?>
  </tr></td></table>
</div>

4/ Text v tabulce, která tvoří jednotlivé nabídky není správně napozicovaný.

Jesli s byste někdo měli čas a chuť, moc mi to pomůže.
pcmanik
Profil
Swamper:
Tak ja mam rozhadzane aj menu s odkazmi a paticku na iPade.
Swamper
Profil *
Tak problémy 1/ a 4/ vyřešeny, už jenom nevím co s 2/ a 3/. Hlavní problém je ale 3/, s tím bych určitě něco potřeboval udělat. Vůbec netuším, v čem je problém.

Je mi líto, ale pro iPad s tím vážně nic dělat nebudu, ani moc nemůžu, protože ho nemám, abych to zkontroloval.
user243
Profil
hoj,
aby to jelo i v ie použij tuto upravenou funkci:
function switch_visible(divname)

        {

          prvek=document.getElementById(divname);

          style=prvek.getAttribute('class') || prvek.getAttribute('className');

          if (style=='invisible') {         
              prvek.setAttribute('class','visible');
              prvek.setAttribute('className','visible');  //ie
              }
          else {  
            prvek.setAttribute('class','invisible');
            prvek.setAttribute('className','invisible');
            };
        }
a všiml jsem si, že tam máš id s mezerou, přijde mi to jen trochu podivné
        <table class="intabulka" onclick="switch_visible('1 ');">

          <tr>

    <td>

        <span class="int1">

        fwef1        </span>

      </td>

  </tr>

<tr>

    <td>

        <span class="int2">

        fewf        </span>

      </td>

  </tr>

<tr>

    <td>

        <span class="int3">

        hgresh        </span>

      </td>

  </tr>

<tr>

    <td>

        <span class="int4">

        srhes        </span>

      </td>

  </tr> 

        </table>

      </td>

    </tr>

</table>

  

<div class="invisible" id="1 ">

  <table class="nabidka_skryte"><tr><td>

    fdasfs  </tr></td></table>

</div>
pcmanik
Profil
user243:
Funkcie get/setAttribute by sa nemali pouzivat.
user243
Profil
a proč reaguješ na mě? chtěl pomoct s bodem 3;
jestli by se měli/neměli používat nevím; šlo by to napsat jinak, mění tam jen jednu css hodnotu, ale kdyby jich měnil více, tak mi přijde elegantnější změnit rovnou třídu;
napiš svoje řešení;
Chamurappi
Profil
Reaguji na usera243:
a proč reaguješ na mě?
Protože je používáš nekompatibilně. Sice se snažíš nekompatibilitu obejít, ale je to docela zbytečný hnus (nevím, proč je tak oblíbený).

kdyby jich měnil více, tak mi přijde elegantnější změnit rovnou třídu
Ano, tedy měnit vlastnost className.
user243
Profil
 function switch_visible(divname) {
      var prvek = document.getElementById(divname);
            
            if (prvek.style.visibility == "hidden") 
                prvek.style.visibility = "visible";
            else
                prvek.style.visibility = "hidden";       
}
lepší?
Chamurappi
Profil
Reaguji na usera243:
Ne. Použij className.
user243
Profil
až teď jsem si přečetl ten odkaz, díky, určitě to někdy využiji;
var prvek = document.getElementById(divname);
            if (prvek.className == "invisible")
                prvek.className = "visible";
            else
                prvek.className = "invisible";
btw, a jak by se to dělalo, kdyby měl ten prvek více tříd?
pcmanik
Profil
user243:
prvek.className = "trieda1 trieda2 trieda3 ...";
Ak chces pridat dalsiu triedu
prvek.className += " trieda"; 
Len problem je, ze ked chces zmazat povedzme triedu2, tak to musis rozparsovat.
prvek.className = prvek.className.replace( /(?:^|\s)trieda(?!\S)/ , '' );
Az HTML 5 prinesie classList, teda novu kolekciu vsetkych tried, ktore su na elemente. Potom je uz praca s pridavanim / odoberanim tried relativne jednoducha.
Aka je aktualna podpora, sa mozes pozriet na vyssie uvedenom linku.
Swamper
Profil *
Dík moc, použil jsem to co vymyslel user243, fungovalo to hned na první pokus (skoro jsem tomu nemohl uvěřit :D).

Jenom ještě taková drobnost - kdybyste náhodou někdo věděli, proč se tam na hlavní stránce dole v menu nezobrazují v seznamech odrážky, hodilo by se to.

Tak ještě jednou díky všem.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: