Autor Zpráva
Xyraw
Profil
Ahoy, prosím mám problém. Stránky se mi špatně zobrazují v Google chrome. Ale nejdivnější je že jak kde, třeba na mém PC se mi zobrazí dobře, ale v počítači v dílně už se zobrazují špatně, u kamaráda taky. Tak vůbec newím co s tím, jinak mozilla a IE jsou v pohodě. Prosím berte na mě ohledy, sice základy html už jsem se učila před X lety ale po dlouhé době to jsou moje první "lepší" stránky. tady je odkaz - Vím je to poměrně prasečina a za to se omlouvám. Díky za dobré rady a shovívavost.
Joker
Profil
Xyraw:
Stránky se mi špatně zobrazují v Google chrome.
Zejména když se problém projevuje jenom někde je důležité: Jak konkrétně špatně se zobrazují?
Xyraw
Profil
Je to jako kdyby text, lištu i menu překrývalo pozadí.
Amunak
Profil
Proč tam máš tu tabulku? Velmi zvláštním způsobem tam motáš dohromady divy a tabulku, navíc tomu podivně nastavuješ float. Vlastně se skoro divím, že se to špatně zobrazuje jen ve chrome.

Předpokládám, že tag <bodystyle> je překlep. Pak tam ale máš dvakrát <body>.
Xyraw
Profil
Ta tabluka je tak kvůli troubovi kterýmu ty stránky dělám, chtěl tam rámeček, protože pozadí prý splývalo :-( a za to body dík. toho jsem si taky nevšimla.
LaMMa
Profil
Nezobrazuju sa mi tam hacky, nastav tomu kodovanie. Nazvy obrazkov v img src nepis s diakritikou a toto by ti mohlo pomoct so zobrazovanim vo vsetkych prehliadacoch rovnako.
Xyraw
Profil
Kodovaní tam dám, to img asi taky změním, a teď, kterou část z toho TOTO by mi mohlo pomoct? já newím, ale spravit všechny "chyby" by mi zabralo příští tři roky.
LaMMa
Profil
Kodovanie si sice dala, ale mas v nom chybu, takto to ma byt:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">

A byt tebou tak sa na TOTO pozriem a spravim to, inac sa prasacinam moc neodnaucis. A tie chyby vacsinou ubudaju rychlo, niekedy aj 10+ naraz pri oprave jednej veci. Tak supsup :)
Xyraw
Profil
Děkuju moc, to kodovani předělám díky moc, ale docela problé je že tomu moc nerozumím, o tom že nemám alty vím, a dávat je tam nebudu. ale to je asi jediná chyba které rozumím. jo ještě tomu že někde nemám uvozovky, ale když je tam přidám tak se mi to rozhází, a když ten kus kodu smažu, tak se mi to rozhází zase jinak. taky nechápu proč mi to zvýrazňuje = a >
Ugo
Profil
předně tam máš bordel v tazích, s těmi uvozovkami je to jasné, protože když je tam přidáš tak to začne fungovat jinak, takhle to je jednoduše blbě, s tím <a/> to je podle mě nejzávažnější problém co sem tam našel, dej nahradit <a/> za </a>. Většina těch chyb který to píše vyřeší "Najít a nahradit" ve velkém :)
Xyraw
Profil
tak takováhle chyba by mě ani náhodou nenapadla a v životě bych jí asi nenašla, díky moc. Jdu na tom pracovat :-)
LaMMa
Profil
tak zacni od zaciatku:
1. vyhod <bodystyle="font-family: Arial"> a font-family: Arial supni do stylu o riadok vyssie
2. obrazkom nedavaj rozmery takto width=100% ale takto width="100" v pixeloch(nastav si to aby to sedelo rozmeru obrazka) a hned mas o 30 chyb menej
3. nedavaj <h2> do <a> ale daj <a> do <h2>, rovnako by si <h2> nemala mat v <p>
4. odkazy sa ukoncuju </a>, nie <a/>
5. atd...

a vsetky tagy pis malymi pismenami.
Xyraw
Profil
díky, takovýhle věci už jsem opravila, jsem tak na polovině, jinak o tom že je </a> a ne <a/> jsem věděla, ale musela jsem takhle špatně napsat ten první a pak jsem asi byla líná a kopírovala to. Díky
Xyraw
Profil
Tak lidi dostala jsem se v tom validatoru na rekordních 19 chyb a 3 varování. Ale teď newim co s tim zbytkem...Většina chyb je stejná, ale já vůbec netuším co se mi to snaží říct ->kde mám chybu :-( Neporadil by někdo?


Navíc to pořád na některých PC v google chrome nechodí. Já už opravdu nevím co s tím.
Keeehi
Profil
řádek 69 smaž lomítko na konci img
řádek 77 přehoď pozici font a h2 (nezapomeň na koncové tagy)
řádek 82 a 111 smaž. Pokud chceš něco udělat tučné, musíš to udělat uvnitř nadpisu ne kolem. <h*><b>xxx</b></h*> - správně, <b><h*>xxx</h*></b> - špatně
řádek 116 smaž valign="bottom"
řádek 118 smaž </td>, nemá tam co dělat

Pak by to asi chtělo smazat tu tabulku (rámeček se dá udělat jakémukoli elementu ne jen tabulce), a div na řádku 25.


Jestli chceš mít všechny nadpisy tučné a skloněné, tak to se teda upíšeš. Doporučil bych ti se podívat na kaskádové styly. Těmi se definuje vzhled jednotlivým elementům. Nejlepší na tom je, že se to napíše jen jednou a ten vzhled se použije pak pro všechny elementy, které tomu odpovídají.
h1, h2, h3, h4, h5, h6, h7 {
    font: italic bold;
}
Tímto se nadefinuje skloněné a tučné písmo pro všechny nadpisy. a už nemusíš používat žádné <b> a <i>
Xyraw
Profil
hm... díky, už to mám ale přepsaný, tak pro příště. ;-)
Keeehi
Profil
Tak, ještě smaž tu tabulku. Rámeček uděláme jinak.


Na řádku 71 máš ještě špatně zapsaný obrázek. (width a height s procentama)
Xyraw
Profil
Ještě jsem to upravila, u všech obrázků jsem dala procentuelní velikost, ale stejně tam mám jak divy tak tabulku, jinak to mám rozházený. Jestli víš jak to udělat líp tak prosím poraď :-)
Keeehi
Profil
Tohle ti v tom dělá bordel:
<img src="tlac2.jpg" width="90%" height="400%" alt="prázdno">
Ta 400% výška

Na řádku 118 máš stále zapomenuté </td>
Tady máš výsledky validátoru v češtině. Věz, že 100% validita nezajišťuje správné zobrazení ve všech prohlížečích. Ovšem pokud je dokument validní, nebo v něm jsou jen drbnosti, je to dobrá startovní pozice.
Xyraw
Profil
to jo, ale nevím jak udělat aby tam byli po stranách prázdný bílý pruhy jen s pomocí divů.
Keeehi
Profil
Xyraw:
to jo, ale nevím jak udělat aby tam byli po stranách prázdný bílý pruhy jen s pomocí divů.
Teď nevím o čem mluvíš.
Xyraw
Profil
Jak udělat tenhle vzhled bez tý tabulky...


No nic už jsem to vyřešila, ten problém u některých PC v google chrom byl ten, že měli špatně nastavený kódování. Díky moc všem, ste skvělí :-)
Keeehi
Profil
Místo tabulky, to můžeš obalit divem a nastavit mu v css {border: double}

Jinak zase tam máš <a/> a ne </a> a tále ti tam za tabulkou přebývá jedno </td>.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: