Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
eda Profil |
Zdravím,
mám problém s tím že na mojí stránce, po klikání na odkazy, se celá stránka jaksi pohybuje. Přitom levou horní tabulku mám pozicovanou přes position:absolute a ta prostřední s nadpisem atd. je přes align="center". Nevím proč to tak poskakuje ani čím to je. Prosím o nápovědu :) Stránka: www.uelka.cz Je teda pravda, že tam mám nasázeny i relativní pozicování u některých odkazů a vnořených tabulek, možná to má na to vliv. Každopopádně, když je něco pozicované absolutně, tak se to přece nemá co hýbat. Všiml jsem si, že mi to poskakuje u prohlíéžeče Chrome a u exploreru ne. díky |
||
margin Profil * |
#2 · Zasláno: 12. 12. 2012, 23:30:10
Když máš tabulku (fuj) uprostřed a šířka stránky se mění, tak se mění i vzdálenost k levému okraji, a to je ve tvém případě znatelné. V IE se šířka nemění.
Doporučuji udělat web klasicky, http://qu.wu.cz/webtest/jednoduche-schema-stranky.htm Mimo téma, nikdy na webu nepodtrhávej nic, co není odkazem. Na fotky se formát GIF nehodí, použij JPEG a a obrázky nenechávej zmenšit prohlížečem, ale zmenši je na požadovanou velikost v grafickém editoru. |
||
eda Profil |
#3 · Zasláno: 13. 12. 2012, 16:13:54
jak je to možný že se mění, když mám nastavenou šířku tabulky na 700, na pevnou hodnotu?
A ještě jeden dotaz. Nevíš proč mi stránka při přepínání odkazů "blíká"..? Myslím tím to, že se napřed zobrazí bíla a potom teprv ta béžová? díky |
||
weroro Profil |
#4 · Zasláno: 13. 12. 2012, 18:13:46
eda:
> A ještě jeden dotaz. Nevíš proč mi stránka při přepínání odkazů "blíká"..? Myslím tím to, že se napřed zobrazí bíla a potom teprv ta béžová? > díky To bude tou tabuľkou. Obsah tabuľky sa zobrazí až potom ako je celý načítaný. Nenačítava sa priebežne ale komplet a keď je hotovo vtedy ju to zobrazí. |
||
LosFilipos Profil |
#5 · Zasláno: 14. 12. 2012, 00:03:21 · Upravil/a: LosFilipos
eda:
„Nevím proč to tak poskakuje ani čím to je. Prosím o nápovědu :)“ Mě se zdá, že je to scrollbarem - v některých případech je stránka dostatečné krátká, aby se vešla do okna. V IE je scrollbar zobrazen pořád, v Chrome (a třeba Firefoxu) se zobrazuje jen když je co skrolovat, tudíž se zmenší šířka a tabulka, která je vycentrovaná v původním okně se vycentruje znova v okně zmenšeném o scrollbar. Každopádně díval jsem se do kódu a zdá se, že v něm máš docela bordel ;-) třeba: <tr><td><p><b>2.</b></p></td><td><p>Kuřecí grilované stehno,jasmínová rýže 59,-</p</td></tr> <tr><td><p><b>3.</b></p></td><td><p>Cikánský kotlet,americké brambory 65,-</p</td></tr> nebo (řádek 82+) - tag html a head tam, kde rozhodně být nemá (je tam podruhé): <td width="200" align="center"><html> <head> <style type="text/css"> </style> </head> <body> či (řádek 117+) - po ukončení html následuje další kód: </body> </html></td> <td rowspan="2"></td> </tr> <td><html> <body> <br> <table align="center" border="0"><tr><td> <p style="font-size: 16px">Restaurace Elko</p> <p> Výborná celodenni kuchyně, příjemné prostředí, pizza.<br> Zajistime pro vás oslavy, rauty, svatby, promoce, narozeniny.</p> <p>Možnost využití fotbálku a šipek.</p> </tr></td></table> </body> </html> </td> </tr> </table> Tyhle chyby nejspíš vznikají při sestavování stránky v php - to skákání to nezpůsobuje, ale správné to není... |
||
eda Profil |
#6 · Zasláno: 14. 12. 2012, 10:27:11
jo to mám no :)
Je to moje první stránka, kterou jsem hodil na net, a teď jsem si díky tvojí reakci uvědomil, že vlastně html a body mý být jenom v indexu a né aji v includovaných "článcích". A co se ti nezdá na tom prvním bordelu? Já tam nic špatnýho nevidím :) |
||
LosFilipos Profil |
#7 · Zasláno: 14. 12. 2012, 13:07:24
eda:
„A co se ti nezdá na tom prvním bordelu? Já tam nic špatnýho nevidím :)“ </p - nesprávně uzavřený tag. Pokud se ve Firefoxu podíváš na zdrojový kód (Ctrl + U), uvídíš to krásně červeně vyznačené...
|
||
eda Profil |
#8 · Zasláno: 14. 12. 2012, 18:45:10
ajoooo, no nevadí.... funguje to :D
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0