Autor Zpráva
eda
Profil
Zdravím,
mám problém s tím že na mojí stránce, po klikání na odkazy, se celá stránka jaksi pohybuje. Přitom levou horní tabulku mám pozicovanou přes position:absolute a ta prostřední s nadpisem atd. je přes align="center".

Nevím proč to tak poskakuje ani čím to je. Prosím o nápovědu :)
Stránka: www.uelka.cz

Je teda pravda, že tam mám nasázeny i relativní pozicování u některých odkazů a vnořených tabulek, možná to má na to vliv. Každopopádně, když je něco pozicované absolutně, tak se to přece nemá co hýbat.

Všiml jsem si, že mi to poskakuje u prohlíéžeče Chrome a u exploreru ne.



díky
margin
Profil *
Když máš tabulku (fuj) uprostřed a šířka stránky se mění, tak se mění i vzdálenost k levému okraji, a to je ve tvém případě znatelné. V IE se šířka nemění.

Doporučuji udělat web klasicky, http://qu.wu.cz/webtest/jednoduche-schema-stranky.htm
Mimo téma, nikdy na webu nepodtrhávej nic, co není odkazem.
Na fotky se formát GIF nehodí, použij JPEG a a obrázky nenechávej zmenšit prohlížečem, ale zmenši je na požadovanou velikost v grafickém editoru.
eda
Profil
jak je to možný že se mění, když mám nastavenou šířku tabulky na 700, na pevnou hodnotu?

A ještě jeden dotaz. Nevíš proč mi stránka při přepínání odkazů "blíká"..? Myslím tím to, že se napřed zobrazí bíla a potom teprv ta béžová?
díky
weroro
Profil
eda:
A ještě jeden dotaz. Nevíš proč mi stránka při přepínání odkazů "blíká"..? Myslím tím to, že se napřed zobrazí bíla a potom teprv ta béžová?
díky
To bude tou tabuľkou. Obsah tabuľky sa zobrazí až potom ako je celý načítaný. Nenačítava sa priebežne ale komplet a keď je hotovo vtedy ju to zobrazí.
LosFilipos
Profil
eda:
Nevím proč to tak poskakuje ani čím to je. Prosím o nápovědu :)
Mě se zdá, že je to scrollbarem - v některých případech je stránka dostatečné krátká, aby se vešla do okna. V IE je scrollbar zobrazen pořád, v Chrome (a třeba Firefoxu) se zobrazuje jen když je co skrolovat, tudíž se zmenší šířka a tabulka, která je vycentrovaná v původním okně se vycentruje znova v okně zmenšeném o scrollbar.

Každopádně díval jsem se do kódu a zdá se, že v něm máš docela bordel ;-)

třeba:
<tr><td><p><b>2.</b></p></td><td><p>Kuřecí grilované stehno,jasmínová rýže 59,-</p</td></tr>
<tr><td><p><b>3.</b></p></td><td><p>Cikánský kotlet,americké brambory 65,-</p</td></tr>

nebo (řádek 82+) - tag html a head tam, kde rozhodně být nemá (je tam podruhé):
<td width="200" align="center"><html>
<head>
<style type="text/css">




</style>
</head>
<body>



či (řádek 117+) - po ukončení html následuje další kód:
</body>
</html></td>
<td rowspan="2"></td>
</tr>



<td><html>
<body>
<br>
<table align="center" border="0"><tr><td>
<p style="font-size: 16px">Restaurace Elko</p>
<p>
Výborná celodenni kuchyně, příjemné prostředí, pizza.<br>
Zajistime pro vás oslavy, rauty, svatby, promoce, narozeniny.</p>

<p>Možnost využití fotbálku a šipek.</p>
</tr></td></table>


</body>
</html>
</td>
</tr>
</table>



Tyhle chyby nejspíš vznikají při sestavování stránky v php - to skákání to nezpůsobuje, ale správné to není...
eda
Profil
jo to mám no :)
Je to moje první stránka, kterou jsem hodil na net, a teď jsem si díky tvojí reakci uvědomil, že vlastně html a body mý být jenom v indexu a né aji v includovaných "článcích".
A co se ti nezdá na tom prvním bordelu? Já tam nic špatnýho nevidím :)
LosFilipos
Profil
eda:
A co se ti nezdá na tom prvním bordelu? Já tam nic špatnýho nevidím :)
</p - nesprávně uzavřený tag. Pokud se ve Firefoxu podíváš na zdrojový kód (Ctrl + U), uvídíš to krásně červeně vyznačené...
eda
Profil
ajoooo, no nevadí.... funguje to :D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: