Autor Zpráva
maestorm
Profil
Hezký den,
potřeboval bych poradit, jak mohu tento web http://84.16.108.135/wings/ optimalizovat pro všechny prohlížeče (především pro IE8) aby se zobrazovaly CSS3 tak jak mají (stíny, transformace a také si nevím rady s oblými rohy u odkazů v hlavním menu ty zkouším řešit pomocí ie-css3.htc ale nefungují mi u :hover ).

Předem velice děkuji za pomoc, protože se s tím trápím už tři dny.
peta
Profil
Muzes vsechny ty efekty vygenerovat pomoci php jako obrazek.
maestorm
Profil
S tím jsem se ještě nesetkal, můžeš mi prosím říci jak konkrétně? A také mám na ten web udělat administrativu, tak aby se to nebilo.

Děkuji ti za odepsání.
Chamurappi
Profil
Reaguji na maestorma:
S tím jsem se ještě nesetkal
Vážně? Tak se to dělalo mnoho let. Nebo si myslíš, že tvé požadavky na efekty jsou stejně nové, jako tebou používané CSS vlastnosti?

také si nevím rady s oblými rohy u odkazů v hlavním menu
Obrázek na pozadí…

<section id="body_bg"><section id="cont">
Jaký má smysl tento kód? Proč používáš nové elementy z HTML 5?
maestorm
Profil
Chci ten web udělat v HTML5 a obrázky na pozadí proto použít nechci, navíc u těch transformovaných obrázků na akce na index.html by mi to myslím stejně nešlo ne?
peta
Profil
maestorm:
html5 efekty vychazeji z js a php efektu, ktere se pouzivaji dlouho. Nemyslim si, ze by kvuli html5 vymysleli neco extra. Takze odpoved na otazku, zda to resit lze je, ze to resit lze. Otazkou je, zda to ma smysl travit s tim dalsi hodiny. Php je asi nejjednodussi reseni.
http://php.net/manual/en/function.imagerotate.php
Chamurappi
Profil
Reaguji na maestorma:
Chci ten web udělat v HTML5
Jinak ani udělat nejde, prohlížeče se více či méně řídí specifikací HTML 5 nehledě na to, co deklaruješ. Takže znovu — proč používáš nové elementy z HTML 5?

obrázky na pozadí proto použít nechci
Měl by sis určit priority. Chceš dělat funkční web, nebo nějakou pseudomoderní spatlaninu?

u těch transformovaných obrázků na akce na index.html by mi to myslím stejně nešlo ne?
Proveď transformaci někde jinde, než v prohlížeči. Načítej už přímo otočené obrázky se stínem.
maestorm
Profil
Pokud to chápu správně, php by mi mělo správně vykreslovat ty transformovaé obrázky až dodělám administraci ... respektive rozřežu jednotlivé stránky na části v php i v IE8?
peta
Profil
Pises spoustu slov, ktere s tematem nesouvisi. Pak se v tom tezko orientuje :) Administraci si delej, ale nam to nemusis sdelovat.
Pomoci php vyrobis obrazky. Obrazek se spravne zobrazi vzdy.
Kdezto javascript pro otoceni obrazku bys musel pracne shanet na netu a pravdepodobne spousta verzi by to resila pres canvas. Takze bude jednodussi si obrazek otocit orameckovat a nastinovat pomoci php. Pripadne staci jen otocit, ramecek se stinem muze byt GIF s pruhlednym stredem.
maestorm
Profil
Radši bych to udělal pomocí PHP, ještě tak vědět jak, ten odkaz od péti
http://php.net/manual/en/function.imagerotate.php
mi připadá dost složitý podáte mi prosím někdo pomocnou ruku? Do zítra mám mít hotový funkční web s administrací a dost se ztrácím, děkuji.
margin
Profil *
Nevidím důvod, proč ty obrázky otáčet pomocí PHP, když to umí každý grafický editor.
Rfilip
Profil
Nevím jestli to neni off-topic ale sekce kontakt a fotogalerie jsou rozpadle
maestorm
Profil
Není to offtopic, jen bych s tím zjevně potřeboval pomoci

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: