Autor Zpráva
jrm_SVK
Profil
Zdravim

Mam formular so selectom v tabulke a nastavene css na sirku 100% lenze v IE pri kompatibilnom rezime mi bunku zmensi takze dany select nie je vidiet
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Frameset//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-frameset.dtd">
<html>
    <head>
        <title>
            HELPER
        </title>
    </head>
    <body>
        
        <table border="1">
            <tr>
                <td>onie</td>
                <td>
                    <select style="width:100%;">
                        <option>hodnota</option>
                    </select>
                </td>
            </tr>
        </table>
    </body>
</html>

skusal som aj ine deklaracie no bez uspechu
Vedeli by ste poradit co s tym je pripadne odporucit nejake riesenie ?

prepinanie na kompatibilny rezim je mozne iba pri spusteni stranky zo serveru
margin
Profil *
Jako nejjednodušší se mi jeví nezadávat selectu šířku.
peta
Profil
Sirka bunky bez selectu je nula. 100% z nuly je nula. mi to chovani prijde logicke. Cili i td nastavit sirku bud px nebo 100% a v pripade % mozna i cele tabulce sirku.
jrm_SVK
Profil
jrm_SVK:
a je nejaka moznost zistit velkost potomka ?
ze by som si podla velkosti select nastavil velkost td a nasledne nastavil select na 100 %
margin
Profil *
jrm_SVK:
Nechápu, čeho chceš dosáhnout, pokus se to popsat trochu srozumitelně nebo přilož obrázek.
jrm_SVK
Profil
Nakoniec som zhodnotil ze je to blbost to moje "riesenie"
najlogickejsie mi to pride vyriesit javascriptom

Ale necham to tak. Dakujem za pomoc :)
peta
Profil
Mi neni jasne, proc to delas. Chces, aby select mel plnou svou sirku, ale tu ma bez zadani toho css. Nejlogictejsi je tedy tam nic takoveho nepridavat. Pokud ovsem nejakou definici pred tim neprepisujes vsechny selecty. Pak by mozna tuto definici bylo lepsi opravit tak, aby prepisovala jen vybrane, nejlepe pomoci class "zeleny w200px oramovany" nebo jen prime potomky nejake tridy ">".
jrm_SVK
Profil
formular by mal vypadat nasledovne:
        <table border="1">
            <tr>
                <td>pohlavie</td>
                <td>
                    <select style="width:100%;">
                        <option>hodnota</option>
                    </select>
                </td>
            </tr>
                <td>krajina</td>
                <td>
                    <select style="width:100%;">
                        <option>hodnota</option>
                    </select>
                </td>
                <td>okres</td>
                <td>
                    <select style="width:100%;">
                        <option>hodnota</option>
                    </select>
                </td>
            </tr>
            </tr>
        </table>

a chcel by som aby kazdy vsetky selecty mali rovnaky sirku bez ohladu na ich obsah.
Inak povedane vsetky selecty by sa mali prisposobit sirke toho najdlhsieho aby mali rovnaku velkost
Plaváček
Profil
jrm_SVK:

No, a kde vidíš problém? Třeba takto podobně by to nešlo? http://klient.plavacek.net/select.html
jrm_SVK
Profil
No ano to je ked zadam sirku napevno .. ale ked chcem sirku menit dynamicky aby sa prisposobil velkosti najvacsiemu selectu?

Select sa generuje cez PHP s informaciami z databaze
Plaváček
Profil
jrm_SVK:

ale ked chcem sirku menit dynamicky aby sa prisposobil velkosti najvacsiemu selectu?

Na to v CSS žádný instrument neexistuje. Budeš si muset pohrát s Javascriptem. Pokud ale chceš znát můj názor, vůbec bych to neřešil.
jrm_SVK
Profil
Sorry .. zle som si to pozrel ... zaujimava myslienka s <th> asi to vyuzijem ... Vdaka :)
Plaváček
Profil
jrm_SVK:

No, ten kód není úplný, jde jenom o ukázku. V praxi nezapomeň na element LABEL, a přestože čistě teoreticky pro konstrukci formuláře lze tabulku použít (viz http://www.plavacek.net/formulare/formular-a-tabulka.html), experti na přístupnost to moc nedoporučují.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Nezapomeňte na odkaz na živou ukázku problému.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: